Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, ciasteczkowy napisał:

Jak wyglada rozmiarówka kopyta Bryan F?

Jest sens mierzyć 8.5 na stopę 273 mm długości x 103 szerokosci czy raczej będą za luźne?

Chyba wiem skąd Twoje pytanie ;-)

Ja mam trzewiki UK9 Bryan F, stopa u mnie 279mm x 106mm i leżą bardzo dobrze, więc raczej za luźne nie będą, myślę, że idealnie Twój rozmiar.

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, pytanie - buty TLB linia Artista, kopyto Goya, ok. 0,8 cm brakuje w prawym bucie, a 0,5 cm w lewym aby przyszwy/obłożyny się zeszły. Jest szansa, że się zejdą czy raczej nie ma co liczyć?

Opublikowano
10 godzin temu, zixart napisał:

Panowie, pytanie - buty TLB linia Artista, kopyto Goya, ok. 0,8 cm brakuje w prawym bucie, a 0,5 cm w lewym aby przyszwy/obłożyny się zeszły. Jest szansa, że się zejdą czy raczej nie ma co liczyć?

A po co miałyby się zejść? 

Opublikowano
13 godzin temu, DeanM napisał:

@zixart najlepiej jak byś fotkę pokazał, ale też wydaje mi się że się zejdzie. Z ciekawości jaki model/kolor?

Czarne oxfordy cap toe. 

3 godziny temu, eye_lip napisał:

A po co miałyby się zejść? 

Wizualnie bardziej mi odpowiada gdy przyszwy/obłożyny się schodzą ze sobą.

• 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak myślicie, zejdzie się V w tych lotnikach? Pierwsze zdjęcie to kopyto Alan G, drugie to Picasso F.

Można w tej marce utrafic kopyta dla osób z wyższym podbiciem? Podoba mi się jakość wykonania, zwłaszcza linii Artista

20210415_110530.jpg

20210415_111356.jpg

Opublikowano

Może być ciężko, ale w ramach MTO jesteśmy w stanie zrealizować dla Was wszystko to, co sam producent oferuje. Trzaskamy tych MTO pod Artistę coraz więcej. Idzie to bardzo sprawnie i co najważniejsze - z pełnym zadowoleniem odbiorców. Może wydać się to dziwne, ale myślę, że w tym przypadku obsługujemy Klientów sprawniej niż sam producent, o czym informują nas zamawiający z Hiszpanii :) Także zachęcam do kontaktu z naszym supportem w tej sprawie. Można powołać się na mnie przy zamówieniu dorzucając komentarz: "Daniel na BWB obiecał mi jakąś niespodziankę do tego MTO". Kończę klasycznym: Będzie Pan zadowolony ;)  

• Like 5
Opublikowano

Wydaje mi się, że nie było takiego zamówienia, ale dla pewności warto dopytać supportu e-mail. Tam wiedzą na 100%. Ja niestety nie śledzę już wszystkiego więc nie chciałbym w tym przypadku skłamać zapewniając w jedną lub drugą stronę. Mogę się mylić.

Opublikowano
2 godziny temu, Jakub.B napisał:

Jak myślicie, zejdzie się V w tych lotnikach? Pierwsze zdjęcie to kopyto Alan G, drugie to Picasso F.

Użyj shoe-eze od @saphir.pl po obu stronach na wewnętrznej i na zewnętrznej stronie buta. Na pewno pomoże (zabieg można powtórzyć).   

Opublikowano
2 godziny temu, Gocławianin napisał:

Użyj shoe-eze od @saphir.pl po obu stronach na wewnętrznej i na zewnętrznej stronie buta. Na pewno pomoże (zabieg można powtórzyć).   

Jakie efekty można osiągnąć stretcherem? Preferuję raczej minimalną V-kę, i zastanawiam się czy z moim nieszczęsnym podbiciem uda mi się w ogóle kupić sensownie dopasowane lotniki RTW.

Opublikowano
23 minuty temu, Jakub.B napisał:

Jakie efekty można osiągnąć stretcherem? Preferuję raczej minimalną V-kę, i zastanawiam się czy z moim nieszczęsnym podbiciem uda mi się w ogóle kupić sensownie dopasowane lotniki RTW.

Daleko nie musisz szukać, tutaj masz ładne lotniki większej tęgości

https://patine.pl/wholecut-black-77022.html

Wydaje mi się, że jak weźmiesz pół rozmiaru większe od tych butów ze zdjęć to powinno być dobrze.

Przy okazji zapytam: @saphir.pl jest szansa na powyższe lotniki w kolorze koniakowym? TLB widzę, że są;).

Opublikowano
11 minut temu, flozbi napisał:

jest szansa na powyższe lotniki w kolorze koniakowym? TLB widzę, że są;)

W tym piekielnym czasie mało myślimy o rozwijaniu oferty niestety. Zupełnie inne priorytety. Także w stałym asortymencie na razie raczej nie. Ewentualnie MTO.  

Opublikowano
9 minut temu, flozbi napisał:

Daleko nie musisz szukać, tutaj masz ładne lotniki większej tęgości

https://patine.pl/wholecut-black-77022.html

Wydaje mi się, że jak weźmiesz pół rozmiaru większe od tych butów ze zdjęć to powinno być dobrze.

Przy okazji zapytam: @saphir.pl jest szansa na powyższe lotniki w kolorze koniakowym? TLB widzę, że są;).

Mam 2 pary butów rozmiaru 7,5 (te mierzone to 8 ) z kopytem TJ H i są one minimalnie za długie (korygowane zapiętką, bo inaczej obciera), mają minimalnie zbyt mało miejsca w podbiciu, więc czasami przyszwa się zejdzie cała, czasami nie, oraz paradoksalnie za dużo miejsca na zgięciach buta, przez co marszczą się specyficznie.
Z jednej strony jedne z wygodniejszych butów RTW (przebijają je tylko vassy P2 rozmiaru 42 i double monki 7,5 tj na g), z drugiej strony nie wiem czy chcę więcej takich par.

@saphir.pl

Jak wygląda zwiększenie tęgości G lub wzięcie H w MTO? Dużo czasu trzeba czekać na takie buty?

Opublikowano
19 minut temu, Jakub.B napisał:

Jak wygląda zwiększenie tęgości G lub wzięcie H w MTO? Dużo czasu trzeba czekać na takie buty?

Pytania do supportu e-mail. Ja mam w głowie zbyt szerokie widły: 4-12 tygodni w zależności od obłożenia. Nie chciałbym skłamać, jak jest dziś, a tam w tej materii są zawsze bardziej na czasie, także zachęcam do kontaktu.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Szanowne Koleżanki i Koledzy. Mam do Was pytanie. Otóż zakupiłem nowe loafersy TLB, to moje pierwsze buty tej marki. Zakładałem je raz w tygodniu aby rozchodzić je w warunkach domowych, godzinka na stopach. Kilka dni temu pogoda na tyle się poprawiła, ze spędziłem w nich prawie cały dzień poza domem. Większość w samochodzie, przeszedłem w nich kilkaset metrów, niech bedzie ze kilometr. Po powrocie do domu trafiły jak zwykle na prawidła. Przy tej czynności obejrzałem skórzane podeszwy i zaskoczony niemile jestem do teraz. Na czubkach podeszw pojawiły się przetarcia odsłaniając prawie ścieg. Czy to normalne zuzycie z takim mikroskopijnym przebiegiem? Mam buty innych marek ze skórzanymi podeszwami i nic podobnego się nie zdarzyło, podeszwy zużywają się w nich równomiernie i powoli. Proszę o Waszą uwagę i opinie. 

1E22C133-FF62-404C-9435-7EAAD57D2C93.jpeg

91E325DB-D321-47DD-9D51-BD281A663C40.jpeg

975C4937-31A2-4274-8D14-F9C030F0149F.jpeg

2A67BCE3-E566-4543-9508-C19BB29114C8.jpeg