skar Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 to się rozmijamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Ale jak- wychodzisz, kiedy wchodzi Michał, czy masz odmienne zdanie o tym lokalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2014 Restauracja Bocian Morski w Sopocie niedaleko "Monciaka". Swietna obsluga, doskonale jedzenie, ceny adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 21 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Ostatio wpadłem do Warszawy na kilka dni. Odwiedziłem dwie restuaracje: Kafe Zielony Niedźwiedź (Smolna 4, na tyłach Dworca Powiśle; https://pl-pl.facebook.com/niedzwiedzzielony ) Wnętrze: trochę bez polotu; cegła klinkierowa, światło punktowe; taki Nowy jork dziesięć lat temu. Na plus nalezy zaliczyć fajny ogródek. Obsługa: przypadkowa, studencko-dorabiająca i chaotyczna. Jedzenie: BOMBA! Karta zmienia się na bieżąco, w zależności od tego co jest "na składzie". Świeże produkty przyrządzane z dużą dozą odwagi i pomysłowości. Nam trafiła się kapitalna jagnięcina (esencjonalny pasztet z podrobów/ porządne pierożki syberyjskie i wspaniałe żebreka!) Wina nieco przydrogie, jak prawie wszędzie w Warszawie. Dodatkowo w Zielonym Niedźwiedziu można kupić trochę rzeczy na wynos. Są tam między innymi wybitne sery mazurskie z rancza Frontiera oraz kawior z polskiej (aha!) hodowli w rewelacyjnej cenie. Atelier Amaro: ciekawostka / kuriozum. I tyle, Niestety nie udało mi się zjeśćw restauracji Solec 44. Następnym razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robin Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Panowie czy możecie polecić jakieś ciekawe miejsce w Zakopanym gdzie można dobrze zjeść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Jakby ktoś był w Pradze to polecam : http://cestr.ambi.cz/cz/ - dla fanów steków http://www.dish.cz - dla fanów burgerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 jeżeli chodzi o dobrą toskańską kuchnie to polecam we Florencji- Del Fagioli-Corso dei Tintori 47 R, niedaleko placu Santa Croce...( ribolita- przepyszna - lepszej nie jadłam będąc w Toskanii) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 jeżeli chodzi o dobrą toskańską kuchnie to polecam we Florencji- Del Fagioli-Corso dei Tintori 47 R, niedaleko placu Santa Croce...( ribolita- przepyszna - lepszej nie jadłam będąc w Toskanii) pozdrawiam a może jeszcze coś w Mediolanie Będę mocno zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 a może jeszcze coś w Mediolanie Będę mocno zobowiązany. Mediolanu od tej strony (kulinarnej ) nie udało mi się jeszcze poznać, zazwyczaj bywam tam jedynie przelotem...ale myślę, że któryś z Panów coś podpowie. Z mojej strony w temacie Włoch mogę jedynie dodać, że przebywając w okolicach jeziora Garda warto zjeść w Trattoria Bettoletto w miejscowości Bedizzole. ps . jeżeli chodzi o Toskanie to jeszcze La Taverna di San Giuseppe w Sienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 2 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2014 Szukam lokalu w Warszawie na wyjście firmowe. Chcemy potańczyć, porozmawiać, pojeść i popić. Niby normalka, ale znane mi kluby - muszę przyznać, że nie znam wielu - nie spełnia przynajmniej dwóch z powyższych oczekiwań. Najodpowiedniejszy byłoby lokal typu dawnego dancingu. Czyli towarzystwo w wieku 30+, marynarki, suknie itd. Czy da się jeszcze znaleźć takie miejsca w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 2 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2014 Jeśli nie ma problemów z budżetem polecam Porto Praga. Trzy poziomy - można rozdzielić konsumpcję od zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Gdansk restauracja pod cielakiem Na wyjście z piękną kobietą będzie odpowiednie. Muzyka, obsługa, wystrój ok, jedzenie, wino wyśmienite, ceny wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 W Gdansku polecam Czerwona Brame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Wujek g. ma problem z wyszukaniem. Jakieś wskazówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Przepraszam, błąd z mojej strony. Restauracja Czerwone Drzwi ul. Piwna 52/5380-831 Gdańsk tel: (58) 301-57-64 Moim zdaniem dobra kuchnia polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Odwiedziłem dzisiaj warszawskie Bistro Budapeszt. Lokal maluteńki, ale nad wyraz przytulny i przyjemny. Menu zmienia się niemalże codziennie. My zamówiliśmy zupę gulaszową i leczo, obie rzeczy przepyszne, podają również smaczną kawę. Porcje bardzo słusznych rozmiarów. Wina reprezentowane skromnie, ale w sposób przemyślany. Pani obsługująca nas(z tego co zrozumiałem właścicielka) przesympatyczna z dużą wiedzą na temat tego co podaje, potrafi zabawić rozmową, ale nie jest też zbyt kontaktowa. Kupiła mnie w całości kiedy zapytałem czy podają paprykarz z kurczaka, na co powiedziała, że jak będę chciał wpaść, to żebym 2 dni wcześniej zadzwonił i tego dnia będzie w menu. Z całego serca polecam.Bistro znajduje się na ulicy Zwycięzców 13, zaś pod numerem 22 na tej samej ulicy można znaleźć sklep z węgierskimi przysmakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Przepraszam, błąd z mojej strony. Restauracja Czerwone Drzwi ul. Piwna 52/5380-831 Gdańsk tel: (58) 301-57-64 Moim zdaniem dobra kuchnia polska. Byłem parę lat temu. Całkiem ok, raczej na nieco bardziej formalne okazje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 'Mąka i woda' w Warszawie (podwórko przy Chmielnej) - włoska kuchnia bez zadęcia; ceny atrakcyjne (gnocchi rozpływa się w ustach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 17 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2015 Od dłuższego czasu korzystam z bistro (mają chyba nawet w nazwie) Dinette we Wrocławiu. Cena do jakości i ilość uczciwa. Jakość potraw i łączenie smaków to jak dla mnie czary. Gorąco polecam. Jedyny minus to trochę mało miejsca ale... ponoć mają otworzyć drugi lokal w centrum. Druga ciekawa restauracja godna uwagi to La Folie na Solnym. W krótkim czasie "wyrośli" na istotny punkt gastronomiczny we Wrocławiu. Fajna wystrój, dobre dania ale z cenami zaczyna ich ponosić. P.S. Szkoda, że wątek został "zakopany", bo podczas wyjazdów wybieranie restauracji to ... loteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2015 To ja krótko i treściwie. W Paryżu polecam: Le Reminet (kuchnia francuska) i Port Louis (kuchnia francuska fusion z kuchnią z Mauritiusa, polecam tatara z krewetek i mango) i sieć InWok (sorry, najlepszy Bo-Bun w mieście, bo najbardziej zachodni). W Caen: Boeuf & Cow (najlepsza wołowina, jaką jadłem we Francji). W Pradze: Café Lounge (polecam szczególnie ich wina i kawy), U sedmi Svabu (jedzenie może nie jest superpyszne, ale miejsce ma fajny średniowieczny klimat; podają np. placki z prosa z dziczyzną). W Gdańsku: Ritz (stek!). W Londynie: Crown & Anchor (w Camden; fenomenalne fish & chips). W Münsterze (DE): Stuhlmacher (najlepsza kuchnia polska ), Krawummel (wegetariańska, ale super), Drübbelken (świetna tradycyjna niemiecka knajpa w średniowiecznej gospodzie ze stajnią!). W Krakowie: jednak polecę Pod Aniołami (choć Krakusi narzekają, moi zagraniczni goście byli zachwyceni; niestety, raz oszukali nas haniebnie przy rachunku, bo doliczyli jakiś % za obsługę - to w PL nielegalne) A na piwo: Wrocław, pub Kontynuacja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2015 To jak już zacząłeś temat restauracji za granicą, pozwolę sobie kontynuować. Gdyby ktoś był w Moskwie, polecam Cafe Pushkin. Piękne wnętrza (polecam poszukać w grafikach google), świetne jedzenie i fenomenalna obsługa. No i to jedyna restauracja w której byłem, gdzie "do kotleta" przygrywali na harfie i skrzypcach Szczególnie teraz, gdy rubel kosztuje koło 6 groszy, a nie ponad 10 warto, bo ceny z bardzo wysokich stały się... nadal bardzo wysokie, ale jednak dla nas o 40% niższe niż kiedyś Zdaje się, że właściciel tej restauracji otworzył w Paryżu Cafe Pouchkine z deserami, więc swordfishtrombone możesz się tam kiedyś wybrać i dać znać, czy smaczne.Te w Rosji były wyśmienite. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2015 Istotnie, jest, i to nawet koło mojej pracy. Ceny jak na tę dzielnicę są OK, choć desery faktycznie drogie (po 10 EUR). Pozostałe ceny są poniżej lokalnej średniej (ok. 20 EUR za danie). Muszę kiedyś zajrzeć. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2015 To w Paryżu jest taniej niż w Moskwie (co mnie zresztą szczególnie nie dziwi), gdzie desery kosztowały między 600 a ponad 1000 rubli, a dania główne od 1500 rubli w górę (chyba do 7-8 tysięcy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 17 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2015 To jak już zacząłeś temat restauracji za granicą, pozwolę sobie kontynuować. Gdyby ktoś był w Moskwie, polecam Cafe Pushkin. Piękne wnętrza (polecam poszukać w grafikach google), świetne jedzenie i fenomenalna obsługa. No i to jedyna restauracja w której byłem, gdzie "do kotleta" przygrywali na harfie i skrzypcach Szczególnie teraz, gdy rubel kosztuje koło 6 groszy, a nie ponad 10 warto, bo ceny z bardzo wysokich stały się... nadal bardzo wysokie, ale jednak dla nas o 40% niższe niż kiedyś Zdaje się, że właściciel tej restauracji otworzył w Paryżu Cafe Pouchkine z deserami, więc swordfishtrombone możesz się tam kiedyś wybrać i dać znać, czy smaczne.Te w Rosji były wyśmienite. trochę w klimacie moskiewskiego "Turandota" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2015 Pewnie dlatego, że Turandot to restauracja tego samego właściciela (Andrei Dellos). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi