Skocz do zawartości

Dżinsy

tomek

Rekomendowane odpowiedzi

W TKMaxx często widuję dżinsy w tym właśnie rozmiarze, bardzo różne fasony i firmy.

30/34? Bez przetarć? W miarę dopasowane? Na pewno nie w TKMaxx w Zabrzu. W innych może mają lepsze zaopatrzenie.

Widziałem kiedyś w TKMAXX spodnie Carthartt, bardzo wysoki stan, 30/34, super kolor - pojechałem je kupić na drugi dzień...wykupione.

Dzień dobry

Dostałem dzisiaj wiadomość od jednego z uczestników forum o jeansy .Rzeczywiscie zakup dobrych jeansow jest problemem a są przecież pelnowartosciowyn składnikiem naszej garderoby . Jak to mówią zagoscily w pełnym wymiarze na salonach. Po zamieszczenie na forum swoich zdjęć zastanawiałem sie nawet czy nie przesadzilem wchodząc tu w jeansach. Lecz bywajac na na rożnych imprezach spotykam ludzi bardzo elegancko ubranych gdzie właśnie jednym z elementów są jeansy . Dwa lat tem w Warszawskim salonie firmy Twins kupiłem z polecenia właściciela! jeansy firmy Jacob Cohen . Naprawdę świetna marka a co za tym idzie i jakość ,szyte są we Włoszech z japońskiego jeansu o bardzo dobrym spłacie z dodatkiem elastiny ,maja posrebrzane guziki ,nie zagraża to uczelniem w miejscach gdzie guzik ma kontakt ze skóra a sam tego doświadczyłem. Swietnie leżą ,w przypadku wielu jeansow mamy problem z ulozeniem sie ich na siedzeniu ,częsty przypadek wpijaja sie nam w siedzenie co fatalnie wyglada . Ta marka daje gwarancje ze bedą naprawdę dobrze leżały. Kupiłem teraz kolejny egzemplarz -slim fit i jest extra . Są ręcznie wykończone z wielka staranoscia o szczegóły ,dodają do każdej sztuki woreczek z zapasowymi guzikami i szpulka nici którymi zostały użyte ,wiemy jaki jest problem pózniej z dobrem odpowiedniej nici chociaż by przy skracaniu . Warszawski salon Twinsa który był w Bristolu został zamknięty ,wiem ze jeszcze były salony we Wrocławiu i Poznaniu więc tam powinny być . Kupiłem teraz jeansy firmy Abercrombie&Fitch ,marka bardzo kultowa i być może to mnie skusilo aby odwiedzić ich butli w Mediolanie ,przeżycie do opisania w innym poście.. Jeansy użyte są z bardzo dobrego materiału rownież z dodatkiem elastiny ,leżą swietnie ,wybieram ostatnio modele slim z bardzo wąska nogawka taka moda , co jeszcze bardziej podkreśla krój spodni . Sadze ze te przyniosą mnie i innym którzy zdecydują sie na ich zakup wiele przyjemności w codziennym użytku . Następna marka która polecam to już kultowe jeansy True Religion ,bardzo dobre fasony ,super materiał i odszycie , mam w swojej garderobie dwie pary które przywieźli mi znajomi w rozmiarze 31 więc nie miałem możliwości ich przymiarki, tak zwany zakup w ciemno ,ale sie udał ,leżą perfekcyjnie. Markę ta wyróżniają przeszycia grubymi niciami a co za tym idzie grubym ściegiem jest to ich znak charakterystyczny.Dosyc często w nich chodzę i wciąż zachowują fason i wygląd. Kolejna marka godna zakupu to amerykańska firma Seven ,szczególnie modele letnie z cienszego jeansu rownież bardzo dobrze sie noszą a to co pisałem wyżej dobrze leżą . Z marek bardziej zakreconych- Dsquared zawsze dobrej jakości denimem,fajne przeszycia z wieloma chaftami i śmiesznie wystawionymi kieszeniami . Modele bardzo desagne trzymającej numeracje . Problem z rozmiarami ma zawsze przy markach Dolce & Gabbana-rzadko mi sie zdarza aby trzymały rozmiar ,jakość ? Z tym tez bywa różnie .

Mam jeszcze kilka marek do opisania ale to na następny post . Co do szycia jeansow na miarę ,sadze ze to bardzo ciężka sztuka szczególnie w naszym przypadku ,polecalbym tylko w przypadku wielkiego kłopotu z budowa ciała czyli nie standardowa sylwetka .

Pozdrawiam

Dzień dobry

Dostałem dzisiaj wiadomość od jednego z uczestników forum o jeansy .Rzeczywiscie zakup dobrych jeansow jest problemem a są przecież pelnowartosciowyn składnikiem naszej garderoby . Jak to mówią zagoscily w pełnym wymiarze na salonach. Po zamieszczenie na forum swoich zdjęć zastanawiałem sie nawet czy nie przesadzilem wchodząc tu w jeansach. Lecz bywajac na na rożnych imprezach spotykam ludzi bardzo elegancko ubranych gdzie właśnie jednym z elementów są jeansy . Dwa lat tem w Warszawskim salonie firmy Twins kupiłem z polecenia właściciela! jeansy firmy Jacob Cohen . Naprawdę świetna marka a co za tym idzie i jakość ,szyte są we Włoszech z japońskiego jeansu o bardzo dobrym spłacie z dodatkiem elastiny ,maja posrebrzane guziki ,nie zagraża to uczelniem w miejscach gdzie guzik ma kontakt ze skóra a sam tego doświadczyłem. Swietnie leżą ,w przypadku wielu jeansow mamy problem z ulozeniem sie ich na siedzeniu ,częsty przypadek wpijaja sie nam w siedzenie co fatalnie wyglada . Ta marka daje gwarancje ze bedą naprawdę dobrze leżały. Kupiłem teraz kolejny egzemplarz -slim fit i jest extra . Są ręcznie wykończone z wielka staranoscia o szczegóły ,dodają do każdej sztuki woreczek z zapasowymi guzikami i szpulka nici którymi zostały użyte ,wiemy jaki jest problem pózniej z dobrem odpowiedniej nici chociaż by przy skracaniu . Warszawski salon Twinsa który był w Bristolu został zamknięty ,wiem ze jeszcze były salony we Wrocławiu i Poznaniu więc tam powinny być . Kupiłem teraz jeansy firmy Abercrombie&Fitch ,marka bardzo kultowa i być może to mnie skusilo aby odwiedzić ich butli w Mediolanie ,przeżycie do opisania w innym poście.. Jeansy użyte są z bardzo dobrego materiału rownież z dodatkiem elastiny ,leżą swietnie ,wybieram ostatnio modele slim z bardzo wąska nogawka taka moda , co jeszcze bardziej podkreśla krój spodni . Sadze ze te przyniosą mnie i innym którzy zdecydują sie na ich zakup wiele przyjemności w codziennym użytku . Następna marka która polecam to już kultowe jeansy True Religion ,bardzo dobre fasony ,super materiał i odszycie , mam w swojej garderobie dwie pary które przywieźli mi znajomi w rozmiarze 31 więc nie miałem możliwości ich przymiarki, tak zwany zakup w ciemno ,ale sie udał ,leżą perfekcyjnie. Markę ta wyróżniają przeszycia grubymi niciami a co za tym idzie grubym ściegiem jest to ich znak charakterystyczny.Dosyc często w nich chodzę i wciąż zachowują fason i wygląd. Kolejna marka godna zakupu to amerykańska firma Seven ,szczególnie modele letnie z cienszego jeansu rownież bardzo dobrze sie noszą a to co pisałem wyżej dobrze leżą . Z marek bardziej zakreconych- Dsquared zawsze dobrej jakości denimem,fajne przeszycia z wieloma chaftami i śmiesznie wystawionymi kieszeniami . Modele bardzo desagne trzymającej numeracje . Problem z rozmiarami ma zawsze przy markach Dolce & Gabbana-rzadko mi sie zdarza aby trzymały rozmiar ,jakość ? Z tym tez bywa różnie .

Mam jeszcze kilka marek do opisania ale to na następny post . Co do szycia jeansow na miarę ,sadze ze to bardzo ciężka sztuka szczególnie w naszym przypadku ,polecalbym tylko w przypadku wielkiego kłopotu z budowa ciała czyli nie standardowa sylwetka .

Pozdrawiam

Niestety wrocławski salon Twins również został zamknięty.

Twins jeszcze niedawno przyjmował zamówienia w innym lokalu we Wrocławiu, kolega chciał zamowić tam garanitur ale zrezygnował gdyż z dawnego zespołu niemal wszyscy odeszli. Było to jedno z niewielu miejsc w Polsce i jedyne we Wrocławiu gdzie można było kupić praktycznie całość garderoby męskiej nie wiedziałem jednak że mieli też spodnie z jeansu w ofercie ( chociaż nigdy o nie specjalnie nie pytałem). Szkoda.

Spodnie jeansowe kupuje głównie Hugo Boss'a, pomimo że nie przepadam za tą marką nie mam nigdy problemu ze znalezieniem czegoś klasycznego jeżeli chodzi o material i proporcje, co do wytrzymalości nie mogę sie wypowiadać gdyż noszę je dość rzadko.

Niestety wrocławski salon Twins również został zamknięty.

Weź wyedytuj post. Zdecydowanie za dużo zacytowałeś, żeby odpowiedzieć jednym zdaniem. Zostaw w cytacie tylko to, na co odpowiadasz.

Pozwolisz że sam będę decydował o tym jaką część posta cytuję.

Weź wyedytuj post. Zdecydowanie za dużo zacytowałeś, żeby odpowiedzieć jednym zdaniem. Zostaw w cytacie tylko to, na co odpowiadasz.

Pozwolisz że sam będę decydował o tym jaką część posta cytuję.

Możesz oczywiście cytować co tylko zapragniesz, ale kolega ma racje, jednym ze zwyczajów obowiązujących na forach (na każdym, z którym do tej pory miałem jakąkolwiek styczność) jest cytowanie tylko tej części, do której się odnosisz. Nic się wielkiego nie stało, ale nie rozumiem Twojego upory w tym miejscu.

Zresztą, zostawmy sprawę moderatorowi.

• 3 weeks later...

oraz parametr sztywności,grubości denimu - Oz

Ten parametr sztywności, grubości denimu to nie jest przypadkiem po prostu jednostka masy? :roll: Nie wiem czy zauważyłeś, ale tego parametru używamy na forum również w odniesieniu do określenia uncjatury [sic!] tkaniny, być może w sposób całkowicie nieświadomy.

Jestem w trakcie poszukiwania porzadnych dzinsow i powiem szczerze, ze mimo zatrzesienia marek na rynku, wcale nie jest latwo. Ludzie choc troche zorientowani w temacie denimu wiedza pewnie, ze ostatnio coraz wiecej w sklepach materialu typu 'raw', co oznacza nic innego jak material nieprany, ktory z czasem sie wyciera, blednie i dopasuje sie do sylwetki noszacego. Otwarcie przyznam, ze srednio mi sie cos takiego podoba i wolalbym dzins w wersji 'washed', ktora trzyma kolor dlugo, jednak popularnosc 'surowej' odmiany skutecznie utrudnia poszukiwania.

Czy ktos z fourmowiczow moze zaproponowac marki, ktore produkuja denim w wersji washed? ewentualnie czy raw denim daje sie potraktowac jakos podczas prania, zeby tracil mnie koloru? wiadomo, ze dzins ogolnie blednie, ale mam nadal w szafie stara kilkuletnia pare Levi'sow 501, ktora nie stracila nic ze swojego oryginalnego koloru. Zgaduje, ze przy spadajacej jakosci praktycznie wszystkich markowych ubran raczej marne szanse na powtorke takiej akcji. Na chwile obecna rozpatrywalem Nudie oraz APC, ewentualnie Levi's, wszystko zalezy od kroju szczerze mowiac, nie chce kroku w kolanach i kieszeni pod tylkiem.

Pozdrawiam,

dsc.

Jeśli chcesz kupić ciemny denim i nie chcesz, żeby ewoluował (przecierał się) to proponuję poszukać spodni, które oznaczono jako Rinsed. Barwnik indygo jest tu tak jakby na stałe, czyli nie będą pojawiały się takie przetarcia i przebarwienia jak podczas noszenia Raw Denimu aka surowego denimu.

Jeśli jednak zdecydujesz się na Raw Denim to musisz dowiedzieć się kilku ważnych rzeczy. Najpierw czy są sanforyzowane czy nie, jeśli są unsanforized to proponuję tak zwany Denim Soak, czyli wstępne namaczanie denimu (jedni z tego rezygnują, drudzy się tym wręcz kierują).

No i jest jeszcze druga kwestia przy Raw Denimie - pranie, poniżej podlinkuję ciekawe wskazówki co do prania:

Jak prać Raw Denim?

Za wcześnie wyprany Raw Denim

Może jednak przekonasz się do ewolucji denimu, tu pokazane są efekty:

Ewolucja raw denimu

Kupowanie raw denimu i kształtowanie ich pod siebie to najlepsza frajda w tym wszystkim, każdemu wychodzi co innego.

APC to wypowy Raw Denimu, który szybko ewoluuje więc odradzałbym Ci jeśli chcesz zachować ich ciemny kolor. Poszukaj coś z marki Edwin, Nudie, Naked & Famous, Dr. Denim, Tellason, Levi's, Levis Vintage Clothing - LVC, Cheap Monday i mnóstwo mnóstwo innych, wszystko zależy oczywiście od zasobności portfela...

Jak będziesz miał jakieś pytania to pisz na info@theillest.pl postaram się pomóc lub odesłać w odpowiednie miejsce w przypadku braku wiedzy.

Levi's ma model 511 z Rinsed?

Tak. google nie boli ;)

http://www.tillys.com/intl/variants.asp ... 0&source=3

^Nie znam sklepu, więc żeby nie było później że coś jest nie tak

http://www.urbanoutfitters.com/urban/ca ... d=19685106

W każdym dobrym sklepie Levisa powinien być model 511 w różnych "wypraniach", unikajcie tylko Raw Denim jeśli nie lubicie zabawy i ewolucji denimu, każde inne powinny być dobre, więc spokojnie można kupić.

Tu pełne zestawienie obecnej kolekcji, no i załapiesz się jeszcze na wyprzedaże

http://eu.levi.com/pl_PL/search.html?levisQuery=511

Tak. google nie boli ;)

Po prostu na stronach http://eu.levi.com/pl_PL/index.html http://www.jeans.pl http://www.brand.pl nie ma podanego czegoś takiego jak "rinsed".

A w linkach, które wrzuciłeś, rozmiaru 30/34 nie ma, więc bojkot.

Była też druga część wpisu ;)

W każdym dobrym sklepie Levisa powinien być model 511 w różnych "wypraniach", unikajcie tylko Raw Denim jeśli nie lubicie zabawy i ewolucji denimu, każde inne powinny być dobre, więc spokojnie można kupić.

Tu pełne zestawienie obecnej kolekcji, no i załapiesz się jeszcze na wyprzedaże

http://eu.levi.com/pl_PL/search.html?levisQuery=511

Jeśli chcesz kupić ciemny denim i nie chcesz, żeby ewoluował (przecierał się) to proponuję poszukać spodni, które oznaczono jako Rinsed. Barwnik indygo jest tu tak jakby na stałe, czyli nie będą pojawiały się takie przetarcia i przebarwienia jak podczas noszenia Raw Denimu aka surowego denimu.

Jeśli jednak zdecydujesz się na Raw Denim to musisz dowiedzieć się kilku ważnych rzeczy. Najpierw czy są sanforyzowane czy nie, jeśli są unsanforized to proponuję tak zwany Denim Soak, czyli wstępne namaczanie denimu (jedni z tego rezygnują, drudzy się tym wręcz kierują).

No i jest jeszcze druga kwestia przy Raw Denimie - pranie, poniżej podlinkuję ciekawe wskazówki co do prania:

Jak prać Raw Denim?

Za wcześnie wyprany Raw Denim

Może jednak przekonasz się do ewolucji denimu, tu pokazane są efekty:

Ewolucja raw denimu

Kupowanie raw denimu i kształtowanie ich pod siebie to najlepsza frajda w tym wszystkim, każdemu wychodzi co innego.

APC to wypowy Raw Denimu, który szybko ewoluuje więc odradzałbym Ci jeśli chcesz zachować ich ciemny kolor. Poszukaj coś z marki Edwin, Nudie, Naked & Famous, Dr. Denim, Tellason, Levi's, Levis Vintage Clothing - LVC, Cheap Monday i mnóstwo mnóstwo innych, wszystko zależy oczywiście od zasobności portfela...

Jak będziesz miał jakieś pytania to pisz na info@theillest.pl postaram się pomóc lub odesłać w odpowiednie miejsce w przypadku braku wiedzy.

Zdaje sobie sprawe, ze Rinsed to opcja dla mnie, klopot w tym, ze jest teraz szal na Raw Denim i wszystko wszedzie robia z niepranej wersji. Mierzylem kilka tygodni temu wspomniane APC, model Standard i niestety, ale Raw do mnie nie przemawia. Material jest cholernie nieprzyjemny w kontakcie ze skora i cholernie sztwyny, wiem, ze z czasem mieknie i dopasowuje sie do ciala, ale w spodniach tych czulem sie jak w folii alu i od razu po zalozeniu chcialem je zdjac. Pomine klasyczny problem z chyba wszystkimi spodniami obecnie na rynku, jesli chcemy nogawke wezsza u dolu to trzeba sie glodzic albo miec ostre zaburzenie odzywiania, bo ja przy dosc szczuplych nogach, ledwo dalem rade uda przelozyc. W przypadku Raw nie bawi mnie dopasowywanie, niepranie przez dwa lata i przetarcia od portflea/telefonu/na udach. Chcialbym cos co trzyma kolor, nie barwi wszystkiego wlacznie z nogami, wytrzyma kilka lat bez rozpadania sie, ma krok gdzie trzeba i kieszenie w miare na posladkach, a nie pod nimi. Czy cos takiego wyprodukowano to juz inna sprawa.

Pozdrawiam,

dsc.

Była też druga część wpisu ;)

A z tych modeli 511, to "rinsed" jest w?

Bo to, że są 511 na stronie levis, to wiem.

To, że połowa z nich są poprzecierane albo typowo warsztatowa, a więc passé, to też wiem.

To, że wyszukiwarka, pomimo podanego kodu referencyjnego, nie znalazła modeli z "rinsed" to również już wiem.

W przypadku Raw nie bawi mnie dopasowywanie, niepranie przez dwa lata i przetarcia od portflea/telefonu/na udach. Chcialbym cos co trzyma kolor, nie barwi wszystkiego wlacznie z nogami, wytrzyma kilka lat bez rozpadania sie, ma krok gdzie trzeba i kieszenie w miare na posladkach, a nie pod nimi. Czy cos takiego wyprodukowano to juz inna sprawa.

Jestem za i także jestem zainteresowany takimi modelami. Swoją drogą urocze jest te artystyczne niszczenie spodni.

Pozdrawiam.

Chcialbym cos co trzyma kolor, nie barwi wszystkiego wlacznie z nogami, wytrzyma kilka lat bez rozpadania sie, ma krok gdzie trzeba i kieszenie w miare na posladkach, a nie pod nimi. Czy cos takiego wyprodukowano to juz inna sprawa.

Pozdrawiam,

dsc.

Mam od 4 lat zwykłe Levisy 751 i mimo dość intensywnego, a czasem wręcz "ekstremalnego" używania (koncerty rockowe/metalowe) dalej wyglądają dobrze, trzymają kolor i moim zdaniem spełniają twoje warunki.