Szydlowsky Napisano 15 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2023 @Bartek 00 po praniu żadnych problemów , materiał jest delikatnie mechaty w porównaniu ze zwykłym denimem , lekko gryzący ale nie na tyle żeby jakoś to przeszkadzało w użytkowaniu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 15 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2023 @SzydlowskyDziękuję za recenzje. O to mi właśnie chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 W dniu 11.01.2023 o 22:56, ciasteczkowy napisał: No i uważam ze jeansy selvedge od Uniqlo to sztos, tyle ze one też są bardziej slim niż tapered. @ciasteczkowy Mógłbyś podpowiedzieć jak wygląda rozmiarówka Uniqlo selvedge ? - wymiary zgadzają się z tabelą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 18 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2023 Rozmiarówka raczej standardowa. Zamówiłem ten sam rozmiar w pasie który noszę w Levisach (511), Lee (Austin) czy Wranglerach (Texas Slim) i pasują. Nogawkę, wiadomo, wziąłem dłuższa niż normalnie, żeby dało się podwinać żeby było widać ze to selvedge.W kazdym razie, moja para 31x34 wymiarowo wyglada tak:Szerokość 41 cmDługość nogawki zewnątrz 108 cmDługość nogawki wewnątrz 82 cmSzerokosc nogawki na dole 16,5 cmStan 27 cm przód, 41 cm tył 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 23 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2023 Baldessarini ma jakieś modele z podwyższonym stanem? Często bywają na ZL (dzisiaj był/jest model JOHN), ale brak jest możliwości wyszukiwania po wysokości stanu spodni (w przeciwieństwie tego co umożliwia 'normalne' Zalando. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 25 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2023 Ja ostatnio trafiłem takie oto Wranglery bez dodatku elastanu, w moim odczuciu to RAW denim ok 7-8 oz. Odcień nieco ciemnjeiszy niż na zdjęciach z Zalando. Obecnie w regularnej cenie, niemniej można trafić w cenie ok 60€. https://www.zalando.pl/wrangler-jeansy-straight-leg-dark-blue-wr122g06w-k11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropóh Napisano 25 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2023 10 godzin temu, kichanadeta napisał: Ja ostatnio trafiłem takie oto Wranglery bez dodatku elastanu, w moim odczuciu to RAW denim ok 7-8 oz. Odcień nieco ciemnjeiszy niż na zdjęciach z Zalando. Obecnie w regularnej cenie, niemniej można trafić w cenie ok 60€. https://www.zalando.pl/wrangler-jeansy-straight-leg-dark-blue-wr122g06w-k11.html Noszę od około roku. Kupione na oficjalnej stronie Wranglera, w jakiejś promocji za 250 PLN. 100% bawełna, nie zbiegają się w praniu. Ciekawostka, z boku, na wysokości kolana, ocieram czasem nogą w samochodzie i zauważyłem, jaśniejszą plamę (kolor zaczął się wycierać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 23 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2023 Dziś dotarły do mnie Lee 101 selvedge, brałem 101Z bawełna/len i Rider i już wiem, że muszę celować w krój Tappered 101T. Wrazenia: 101Z nieco lepsze, szersza nogawka, ale gryzą niemiłosiernie. Czy to z czasem/z praniem poprawia się? Model Rider absolutnie żadnych szans na normalne funkcjonowanie. Sztywne jak diabli, ale to nie problem, jednak tu ciasno było już mocno. Rozmiar 32/32, nosze 48/50, 178 cm wzrostu, 74kg. Generalnie stan mógłby być wyższy. Ogólnie dżinsy polecam wszystkim denim freakom o normalnych proporcjach nóg 😁 Model 101Z i Rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2023 Dlaczego musisz celować w tapered? Te 101z fajnie leżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 23 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2023 18 minut temu, eye_lip napisał: Dlaczego musisz celować w tapered? Te 101z fajnie leżą. W takim razie zdjęcie tego nie oddaje. W pozycji stojącej te 101Z w udach mają dosłownie 0 cm luzu, tzn. przylegają do uda na całym obwodzie, nie mówiąc już o siadaniu. Spójrz, że szew boczny wyraźnie ucieka do przodu na całej długości worka kieszeniowego. Dodatkowo pojawia się charakterystyczne marszczenie pod linią pośladków. Denim RAW jest nic a nic nie rozciągliwy, ciasne przyleganie tym bardziej sprawia, że gryzą niemiłosiernie, a jeżeli po praniu jeszcze ciut by się skurczyły to byłby problem jak w Rider. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 23 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2023 48 minut temu, JDC napisał: W takim razie zdjęcie tego nie oddaje. W pozycji stojącej te 101Z w udach mają dosłownie 0 cm luzu, tzn. przylegają do uda na całym obwodzie, nie mówiąc już o siadaniu. Spójrz, że szew boczny wyraźnie ucieka do przodu na całej długości worka kieszeniowego. Dodatkowo pojawia się charakterystyczne marszczenie pod linią pośladków. Denim RAW jest nic a nic nie rozciągliwy, ciasne przyleganie tym bardziej sprawia, że gryzą niemiłosiernie, a jeżeli po praniu jeszcze ciut by się skurczyły to byłby problem jak w Rider. To jest denim sanforyzowany, więc nie kurczy się. Zresztą powinieneś mieć to na metce. Mam kurtkę z tego samego materiału - to model Lee 101 z kolekcji 2022 - przestaje gryźć :). Na początku jednak wrażenie, jakbyś nosił włosienicę, wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 23 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2023 39 minut temu, Velahrn napisał: To jest denim sanforyzowany, więc nie kurczy się. Zresztą powinieneś mieć to na metce. Mam kurtkę z tego samego materiału - to model Lee 101 z kolekcji 2022 - przestaje gryźć :). Na początku jednak wrażenie, jakbyś nosił włosienicę, wiem. Aaaa, już doczytałem, po innemu dekatyzowany. Teraz wszystko jasne. Przepraszam za błąd, to moje pierwsze doświadczenie z takim denimem. Skoro przestaje gryźć to dobra informacja, jednak skoro się nie kurczy się to pewnie też się nie rozbije, więc i tak chyba będę musiał się z rozstać z nimi :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 3 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2023 Dojechały Lee101T. Nie tylko w bardziej uniwersalnym kolorze, ale też krój zdecydowanie a moim guście. I ze względu na preferencje luźniejszego kroju, ale też swobody w udach. A właściwie jakiejkolwiek możliwości funkcjonowania, typu schylenie się czy zawiązanie butów. Zamówiłem rozmiar 31 i 32, żeby porównać i rozważam jeszcze domówienie 30. Jedyna obawa co będzie przy siadaniu czy nie będą zbyt mocno uciskać w brzuch. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2023 Wyglądają super, zdecydowanie nie bierz mniejszego rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 3 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2023 30 minut temu, Velahrn napisał: Wyglądają super, zdecydowanie nie bierz mniejszego rozmiaru. Też uważam, że jest bardzo dobrze. Jestem jedynie ciekaw, czy mniejsze nie będą lepiej leżeć na biodrach, szczególnie z przodu, ale nie chciałbym poświęcać miejsca w udach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 3 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2023 One na początku tylko były takie sztywne, "rozbiły się" po kilku założeniach. Jedyny problem jest taki, że skurczyły mi się w każdym kierunku - to może być decydujący czynnik, żeby nie kupowac mniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 4 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2023 17 godzin temu, WojKow napisał: One na początku tylko były takie sztywne, "rozbiły się" po kilku założeniach. Jedyny problem jest taki, że skurczyły mi się w każdym kierunku - to może być decydujący czynnik, żeby nie kupowac mniejszych. Wait wait, skurczyły się? Po tym co naczytałem się o sanforyzacji (dekatyzacji) to byłem niemal pewien, że zostaną już w stanie i wymiarach jakie są. Teraz jestem trochę w kropce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 4 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2023 Mimo że są sanforyzowane to potrafią się jeszcze skurczyć , nie mówię akurat o tych 101T ale mam egzemplarz Levisów Made and crafted które na długość skróciły się o jakieś 3 cm a prane były max 2-3 razy w 40 stopniach , w pasie zresztą też są mniejsze niż były początkowo . Jednym słowem trochę loteria 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 4 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2023 3 minuty temu, Szydlowsky napisał: Mimo że są sanforyzowane to potrafią się jeszcze skurczyć , nie mówię akurat o tych 101T ale mam egzemplarz Levisów Made and crafted które na długość skróciły się o jakieś 3 cm a prane były max 2-3 razy w 40 stopniach , w pasie zresztą też są mniejsze niż były początkowo . Jednym słowem trochę loteria Wniosek nasuwa się tylko jeden - nie prać 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2023 Ja mam tylko takie pseudo dżinsy z elastanem od Massimo Dutti - po praniu się kurczą, ale po założeniu rozbijają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 5 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2023 20 godzin temu, mosze napisał: Ja mam tylko takie pseudo dżinsy z elastanem od Massimo Dutti - po praniu się kurczą, ale po założeniu rozbijają. A to się zgadza akurat. Kiedyś trafił fajny model w Mango, też z elastanem (1%) i po praniu jest tak jak mówisz. Tu natomiast przy grubszym denimie nierozciągliwym jak tu obawiam się, po informacji kolegów, jak pranie wpłynie na szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 5 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2023 Te moje się skurczyły, ale już nie rozciągnęły niestety. Wyjechałem na weekend, ale po powrocie mogę zmierzyć i podesłać wymiary 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 23 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2023 Czy mógłbyś proszę @JDCzmierzyć szerokość w pasie tych Lee 101 T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 23 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2023 5 godzin temu, lukmal napisał: Czy mógłbyś proszę @JDCzmierzyć szerokość w pasie tych Lee 101 T. Jasne, pomierzę jak najszybciej EDIT: Wyszło 42,3 cm bez naciągania, gdyż zwyczajnie naciągnąć się nie da 🤣 EDIT 2: Gdybyś potrzebował rozmiar 32x32 daj znać na PW - zamawiał 2 pary i sobie zostawiłem 31x32,a z drugą parą spóźniłem się ze zwrotem i czekają na szczęśliwego nabywcę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 24 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2023 @JDCZmierz te 32 proszę. Normalnie noszę 33 ale widzę że te są obszerniejsze i może bym w takim razie się zmieścił. Jak byś mógł jeszcze zmierzyć wysokość stanu, szerokość nogawki na dole i szerokość w udzie tak ok 10cm od kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi