Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

,,A który to włoski krawiec pracuje w sobotę i niedzielę? ;)

edit: przyszła refleksja, że szycie mogło zacząć się wcześniej, przed dostarczeniem guzików i nitów.

Powodzenia!"

Spodnie są szyte w Krakowie,powiem szczerze, bardzo obawiam sie tego spotkania w poniedziałek,nie mam pojęcia co z tego wyniknie.Nity można nawet nabic po uszyciu spodni gorzej jeżeli wszył mi rozporek :wacko:

Opublikowano

Jest  dobrze,obawiałem się dzisiejszego spotkania ale okazało się ,że nie potrzebnie ,spodnie wyglądają naprawdę świetnie.Została jeszcze jedna przymiarka i w poniedziałek odbiór.Wykonałem kilka fotografii ale z powodu słabego światła jakość ich woła o pomstę do nieba,kolor ciemny granat wygląda jak brąz więc proszę jeszcze o kilka dni cierpliwości.

Ważna sugestia krawca,większość tkanin jeansowych ma szerokość około 80cm więc potrzeba około 2,5m na spodnie,zostaje sporo resztek ale wystarczy co najwyżej na jedna nogawkę dla drugiej pary.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Tkaninę jeansową udało mi się kupić jako końcówkę we Włoszech.

Jest kilku sprzedawców na amerykańskim ebay,którzy mają w ofercie tkaniny selvage z Japonii oraz USA.Proszę tylko pamiętać o zapytaniu przed zakupem o szerokość,ponieważ tkanina selvage produkowana jest na starych krosnach,które zazwyczaj maja szerokość 80cm.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ładne spodnie, tylko czemu dżinsy?

Lubo69,

opublikowany powyżej rezultat naszych zmagań z dżinsem, to tylko pokaz rzemieślniczych możliwości i zachęta dla tych, którzy dżins cenią sobie "ponad wszystko' (czytaj - wełna).

Krawiectwo Miarowe Krupa i Rzeszutko

www.kruparzeszutko.pl

www.facebook.com/kruparzeszutko

• Oceniam pozytywnie 2