Karczmarz Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 W Polsce chyba nie używa się takiej jednostki jak lbs. Poza tym warto przyjrzeć się metamorfozom aktorów, który przybierali na wadze do ról. Ostatnie najbardziej znane przypadki do Tom Hardy i Christian Bale. Pierwszy zrobił naprawdę sporą masę w kilka miesięcy, a Bale regularnie tył do roli Batmana, najwięcej chyba po schudnięciu do Mechanika. Co do aktorów, gdzieś widziałem całkiem ciekawą analizę właśnie na temat Toma Hardy, z której wynikało jasno, że prawie na pewno stosował sterydy przygotowując się do tej roli (nawet z rozpiską w jakich dawkach), jak znajdę to podlinkuje (btw. nie żebym to jakoś bardzo potępiał... ryzyko zawodowe, chcesz zarobić to czasem zdrowie na tym ucierpi, taka praca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 Panowie, czy po sterydach "wystartowana przez Was kupa" płynęłaby szybciej? http://www.tvn24.pl/mozna-sobie-wystart ... 102,s.html Ja jestem lepszy, bez smartfona wiem gdzie płynie moja kupa, ot uroki życia na nieskanalizowanej działce (ale wodociągi mamy, kanalizacja we wsi też jest, ale koszty podłączenia się do niej to 20 lat wywożenia nieczystości z szamba+opłaty "eksploatacyjne" więc nawet nie myśleliśmy żeby w ten lepki grunt wchodzić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Cieszę się, że znaleziono mi miejsce w szeregu. Dziękuję. Tylko, jak się to ma do tego, co ja napisałem? Gdzie napisałem, że w sporcie profesjonalnym dopingu nie ma? Napisałem, że może on być co najwyżej nieetyczny. Abstrahując od dopingu w sporcie, padło stwierdzenie, że atletyczna sylwetka ala Victora jest jak najbardziej realna do zbudowania (w domyśle) w którym okresie, np. 1 roku. To zaś jest kompletna bzdura To (z tym 1 rokiem) to nie moje słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Ogólnie przyjmuje się, że z idealną dietą i treningami ludzki organizm jest w stanie przybrać na masie ok 10lbs czystej masy mięśniowej (w badaniu przeprowadzonym na grupie sportowców najwyższy wynik jaki uzyskano po roku ćwiczeń to 17lbs). Zakładając nawet te wyśrubowane 17lbs - żaden człowiek zaczynając jako "przeciętny kowalski bez nadwagi" po przybraniu ok 7,7kg masy nie będzie tak wyglądał Coś musiałeś namieszać, 4.54 kg czystej masy mięśniowej w rok? Zapewne chodziło o miesiąc a ty źle przeczytałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Ogólnie przyjmuje się, że z idealną dietą i treningami ludzki organizm jest w stanie przybrać na masie ok 10lbs czystej masy mięśniowej (w badaniu przeprowadzonym na grupie sportowców najwyższy wynik jaki uzyskano po roku ćwiczeń to 17lbs). Zakładając nawet te wyśrubowane 17lbs - żaden człowiek zaczynając jako "przeciętny kowalski bez nadwagi" po przybraniu ok 7,7kg masy nie będzie tak wyglądał Coś musiałeś namieszać, 4.54 kg czystej masy mięśniowej w rok? Zapewne chodziło o miesiąc a ty źle przeczytałeś. Oczywiście, że chodziło o rok. Naprawdę, wierzysz, że da się uzyskać 4.5kg masy mieśniowej w miesiąc (średnio, więc ludzie genetycznie predysponowani bedą miec znacznie lepsze rezultaty)? To 54 kg czystej masy mieśniowej w rok! To by oznaczało, że przeciętny kowalksi przy np. 180cm wzrostu i 80kg wagi, w ciągu roku mógłby stać się pod względem składu swojej masy zawodowym kulturystą Niestety chodzi o rok (co by w gigantycznym skrócie myślowym oznaczało, że potrzeba 12 lat aby kowalski zyskał 54 kg suchej masy mięśniowej i mógł stać się zawodowym kulturystą (dodam emotke aby nikt nie uznal ze to powazny argument)), przy czym przekrecilem maksymalny wynik: powinno być nie 17lbs a 18,25lbs (czyli 8,16kg) "The Colgan Institute of Nutritional Sciences (located in San Diego, CA) run by Dr Michael Colgan PHD, a leading sport nutritionist explains that in his extensive experience, the most muscle gain he or any of his colleagues have recorded over a year was 18 1/4 lbs. Dr Colgan goes on to state that "because of the limiting rate of turnover in the muscle cells it is impossible to grow more than an ounce of new muscle each day." źródło: bodybuilding Btw. Na pierwszy rzut oka wydaje sie to podejrzane (choc np. znany i lubiany powszechnie Scooby uwaza ze bardziej realistyczne jest 5-10lbs rocznie, choc z tym 5 to juz moim zdaniem przesadzil), bo kazdy z nas zaczynajac cwiczyc i wprowadzajac diete na mase obserwuje pewnie wieksze przyrosty (np. ja sam w ciagu 6 pierwszych miesiecy silowni przytylem ok 12 kg, ale nie mam zludzen, wiekszosc z tego do dodatkowy tluszcz i woda (co latwo bylo sprawdzic, poniewaz po jakims czasie przestalem ciwiczyc przez pare miesiecy i masa bardzo szybko spadla, choc zatrzymala sie pare oczek wyzej niz zaczynalem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 25 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 No właśnie, 4,5 kg suchej masy mięśniowej to ile będzie, z 15 kg masy ciała? Takiej mierzonej na wadze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 5 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2012 właściwie nie koniecznie mam pomysł gdzie to wrzucić, ale myślę że to zdjęcie powinno się znaleźć na forum: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 11 Październik 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Ciekawostka - tegoroczny laureat Literackiej Nagrody Nobla, Mo Yan, urodził się w prowincji Szantung. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... nture.html ""Bardzo fajny case jak przez FB można załatwić coś z dużym korpo, jaka jest siła upierdliwych blogerów i jak można wyjść z twarzą (rzecznik play) z sytuacji" - podsumował jeden z internautów." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Znając podejście Play jestem w stanie uwierzyć że to fake. http://fox-eye.appspot.com/pej.cz/Wpadk ... iowa-a4560 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 http://www.theillest.pl/jak-prac-raw-denim/ - ciekawe ilu z was nosi swoje spodnie minimum 6 miesięcy przed praniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2012 http://www.theillest.pl/jak-prac-raw-denim/ - ciekawe ilu z was nosi swoje spodnie minimum 6 miesięcy przed praniem Nie doczytałeś o zamrażarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 3 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2012 Ba, a jak długo noszą po! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Gablotka z 18 wieku http://youtu.be/MKikHxKeodA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Wersja współczesna byłaby napakowana elekroniką, zrobiona z imitacji drogiego drewna, żarła masę prądu i pewnie psuła się raz na godzinę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Wersja współczesna byłaby napakowana elekroniką, zrobiona z imitacji drogiego drewna, żarła masę prądu i pewnie psuła się raz na godzinę... Komu taka teraz potrzebna? Po to, żeby schować jeden tablet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Tyż prawda , ale zgodzisz się, że kiedyś jakoś potrafiono tworzyć skomplikowane (i pewnie drogie) mechanizmy, które były nieśmiertelne. A dziś wszysto z definicji ma się popsuć dzień po upływie terminu gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Przecież ten prymitywny mechanizm wymagał na pewno częstej konserwacji przez dedykowanego rzemieślnika i to bardzo często. I nic się od tamtych czasów nie zmieniło, tak jak i od 5000 lat - są rzeczy robione po taniości, jak i takie, na których się nie oszczędza i powinny dłużej wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Wydrowski wygrał WPT w Pradze i zgarnął 325 000 ojro A ja się męczę w jakiś głupich internetowych turnieikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 A możeby tak forumowy turniejek w realu. Brzmi ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 ABW wpadnie i będzie po turnieju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 nie wiem dokładnie jak jest w ustawie o grach losowych, ale jak zagramy o "uścisk dłoni prezesa" (co nie jest rzeczową wygraną) to chyba nas nie zgarną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 Też właśnie nie wiem, ale chyba są na forum jacyś prawnicy, bo chyba te przepisy nie są jakoś bardzo precyzyjne i można się wkopać w sprawy sądowe przypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 Nie popadajmy w paranoję O tej porze nie chcę mi się zaglądać do przepisów, ale na czuja taki przyjacielski turniej nie powinien wiązać się z jakimikolwiek wymogami prawnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 No niestety wiąże się. Jeśli grasz na pieniądze nawet z bratem w twoim domu to popełniasz przestępstwo. Nie popełniasz jeśli grasz na żetony, guziki itp. a potem to wraca. Ale jak mawiał mój dziadek w pokera gra się na pieniądze albo wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi