Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, Tanatos70 napisał:

To kto następny :-D ?

Ja już od jakiegoś czasu się łamie, ale ciężko mi będzie wytłumaczyć to małżonce :) a z tego co widzę to klątwa po zakupie pierwszego egzemplarza staję się coraz silniejsza :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zakupy niezbyt przemyślane, choć bardzo udane. Ten z datą na cal. 2481, który powstał we współpracy z Omegą. Drugi, bez daty, to cal. 2451, Tissot'owy inhouse. 
Jak na złość na horyzoncie pojawiło się coś poważniejszego, a lepsze wrogiem dobrego i ze smutkiem muszę się z nimi rozstać.

20171115_205751.thumb.jpg.11ef8b1976a876c4df1ce26b5bc6158a.jpg

• Oceniam pozytywnie 5
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Japońskie trio z nutką wintydżu. 017 i 035 planowałem od dłuższego czasu, a ostatnia informacja Seiko o zakończeniu ich produkcji tylko przyśpieszyła ten zakup. Akurat pojawiły się wolne środki i oba w dobrych cenach.

20180321_180027.jpg

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Mikołaj.J napisał:

Japońskie trio z nutką wintydżu. 017 i 035 planowałem od dłuższego czasu, a ostatnia informacja Seiko o zakończeniu ich produkcji tylko przyśpieszyła ten zakup. Akurat pojawiły się wolne środki i oba w dobrych cenach.

Podobno alpinist jednak ma być dalej produkowany :)

Opublikowano

@blekit  Dowiedziałem się na Facebook'owej grupie fanów Seiko. Nie udało mi się dotrzeć do oficjalnej informacji Seiko, ale wielość źródeł rozpowszechniających takie wieści wydaje się to potwierdzać.
Np. tutaj:
https://www.seiyajapan.com/blogs/news/sayonara

Potem zobaczyłem kolejną informację, że SARB017 jednak będzie produkowany, w czterech wariantach koloru tarczy, ale nie udało mi się znaleźć jakiegoś sensownego źródła. Zdjęcia, prawdopodobnie prototypów czy też sampli, były dla mnie wystarczającym potwierdzeniem.

Opublikowano

Seiko Alpinist to stara i szanowana linia zegarków, która miała już wielu znamienitych przedstawicieli i zdziwiłbym się, gdyby mieli jej nie kontynuować. Informacja sprzed miesiąca dotyczyła konkretnie SARB017,  a nie całej linii. W związku z tym najprawdopodobniej, jak sugerują koledzy, "alpinist będzie dalej produkowany". Tyle że to będzie nowy model, różniący się od popularnego SARB017 z zieloną tarczą.

Dla pasjonatów świetny artykuł na ten temat:

https://thespringbar.com/blogs/guides/the-ultimate-seiko-alpinist-collectors-guide

• Oceniam pozytywnie 1
  • 11 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Szukałem zegarka na wakacje. Za namową Filipa skusiłem się na Swatcha, za namową żony wybrałem ten model. Zobaczymy jak się spisze.

image.jpg

image.jpg

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano
17 godzin temu, 123 napisał:

Szukałem zegarka na wakacje. Za namową Filipa skusiłem się na Swatcha, za namową żony wybrałem ten model. Zobaczymy jak się spisze.

Panie  , przecież to zegarek dla dzieci ?

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...