PiotrB Napisano 11 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2016 Czy ktoś może polecić pralnię, która usunie ślady gumy do żucia z wełnianych spodni garniturowych? Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 11 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2016 Włóż spodnie w foliowej torbie na godzinę do zamrażarki, a potem wykrusz pozostałości gumy ze spodni; resztki możesz usunąć szczotką do ubrań. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2016 49 minut temu, PiotrB napisał: Czy ktoś może polecić pralnię, która usunie ślady gumy do żucia z wełnianych spodni garniturowych? Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Miałem ostatnio identyczny problem. Jeśli guma już była usuwana, ale zostawiła ślad, to domowe sposoby mogą być zawodne (sprężone powietrze, lodówka, czesanie). Udało mi się pozbyć kłopotu w pralni przy tzn. pl.Czerwonej Torebki - ul.Magiczna/ul.Głębocka w Warszawie (nazwy pralni nie pamiętam teraz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrB Napisano 11 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2016 Dziękuję za odpowiedzi. Gumy jeszcze nie usuwałem. Może ktoś zna lokalizację w Centrum, Wola, Mokotów, Bemowo? Bliżej mam po lewej stronie Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
il_w Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 Chcę oddać do pralni krawat. Możecie polecić jakąś pralnię? Widzę różne opinie o Pralni Buczyńskiego, może polecicie jeszcze jakąś? Zamierzam również oddać go do zszycia - możecie polecić jakieś miejsce? (wiem, że nie o tym temat, ale pytam przy okazji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 Polecam pralnie na Wilczej,obok komendy policji. Ratowałem tam parę swoich krwatow,wyszło bardzo dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 @Styleman - masz na myśli tą na ul. Kruczej 13 (wejście od Wilczej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
il_w Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 19 godzin temu, Styleman napisał: Polecam pralnie na Wilczej,obok komendy policji. Ratowałem tam parę swoich krwatow,wyszło bardzo dobrze. Pozdrawiam Dzięki za odpowiedź. 19 godzin temu, xkoziol napisał: Pralnia rozszywa krawat do wyprania (wyprasowania). Nie każda, np. ta na ul. Wilczej nie rozszywa - przynajmniej tak mi powiedzieli. Polecasz jakąś pralnię, która rozszywa krawaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
il_w Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 3 godziny temu, xkoziol napisał: Przejrzyj wątek, to tylko trzy strony, znajdziesz. Przejrzałam. O rozszywaniu krawatów pisano tylko w kontekście MM krawaty, które od roku jest zamknięte. Pomijam też pralnię Buczyńskiego, tak jak pisałam w pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 Ja już opanowałem rozpruwanie i zszywanie krawatów, po znajomości mogę się tym zająć za cenę żądanej nici (w sensie bez prania), tylko niestety teraz znikam na 24 dni. Ale jakby ktokolwiek był chętny, to zapraszam później na priv. Dopiero po dziesiątej osobie stwierdzę, że mi się opłaca pobierać opłaty Zresztą, przez te 24 dni też się będę ćwiczył w zwężaniu, skracaniu i wymienianiu wypełnień i podszewek. Postaram się też dostarczyć zdjęcia pierwszych dwóch moich krawatów po tych operacjach, żeby nie oferować koa w worku - chociaż ja jestem z wyników zadowolony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 pierwsze doświadczenia po pralniProsowscy.... pomieszczenie może delikatnie odstraszać, nie sprawia wrażenia higienicznie czystego, wygląd bardzo vintage... natomiast obsługa zna sie na rzeczy, od pierwszego spojrzenia wiedziała z czym ma doczynienia i jak postępować (poparta wieloma anegdotami z przeszłości) finalnie usługa wykonana na wysokim poziomie, bez zastrzeżeń, ceny raczej standardowe, czas oczekiwania również. niestety ze względu na brak chętnych nie stosują impregnacji! Czy może ktoś polecić zaufaną pralnie świadczącą usługę impregnacji płaszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 27 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2016 A możecie podpowiedzieć , gdzie uprać kaszkiet ? Ma usztywniany przód i trochę się boje domowych sposobów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 27 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2016 Ja tylko trochę psikam parą ze stacji parowej - oczywiście jeżeli o te wełniane / kaszmirowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 27 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2016 Tak , to wełniany Stetson. Tez go odświeżałem para , ale niestety czas go po prostu uprać . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 27 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2016 Ja bym spróbował przy Targowej, po przeciwnej stronie ulicy od Dworca Wileńskiego, kawałeczek tylko trzeba rzejść, jest w bloku, trzeba zadzwonić domofonem. Jest wystający szyld ,,Pralnia express" a kawalek dalej jest Carrefour czy jak sięto pisze express, jak idziesz od strony Wileńskiego i mijasz go, to znaczy że pralnię już minąłeś. Prałem tam parę rzeczy, z kapeluszami włącznie, i niezadowolony jestem tylko z tego, jak mi zaprasowano klapy w marynarce raz - choć tutaj to w dużej mierze pewnie i wina Vistuli, że taką marynarkę wyprodukowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 28 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 Dziękuje za podpowiedz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 4 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2017 Wątek leżał sobie prawie przez rok zupełnie nie używany, więc pora go odkopać. Czy możecie polecić pralnię do wyprania zamszowej kurtki? Kurtka nie jest właściwie szczególnie brudna. Tylko trochę na końcach rękawów. Chodzi mi o "ogólne odświeżenie". W jednej sieciowej pralni "pani zza lady" naopowiadała mi takich horrorów na temat tego, co może pójść źle, że wolałbym pojechać nawet na drugi koniec Warszawy, ale do specjalisty, który na miejscu oceni zakres prac i będzie umiał dobrać metodę czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 7 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2019 Prosowscy, jak rozumiem, jeszcze funkcjonują? Wolę zapytać, zamiast jechać i pocałować klamkę. Po raz kolejny w pralni pod domem źle mi zaprasowali klapy w marynarkach i mam tego dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2019 Funkcjonują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 7 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2019 Super, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2019 W dniu 7.09.2019 o 20:34, Stormont napisał: Po raz kolejny w pralni pod domem źle mi zaprasowali klapy w marynarkach i mam tego dość. Też mnie to wkurzało dopóki @Ernestson nie pokazał mi jak proste jest poprawienie źle zaprasowanych klap w marynarce za pomocą zwykłego żelazka. Da się to zrobić w 5-10 minut w domowym zaciszu. Polecam napisać do Dawida, może obędzie się bez dalekich wypraw do pralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 11 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2019 @Zajac Poziomka Dzięki. Z ciekawości napiszę, ale obawiam się, że przy moich zdolnościach manualnych bezpieczniej będzie jednak podjechać metrem na pl. Wilsona : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 24 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2019 Gdzie oddać delikatny wełniany sweterek żony do usunięcia plamy niewiadomego pochodzenia z mankietu? Zwykła pralnia nie dała rady - zniknęła inna plama, ale ta na rękawie została. Pranie ręczne w domu tylko ją rozmazało. Raczej potrzebny specjalista który dobierze środek i metodę do plamy niż po prostu wrzuci w pralkę ze wszystkim innym. Najchętniej Żoliborz / Śródmieście, ale jak trzeba to się podjedzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 25 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2019 Polecam pralnię na wilczej, niedaleko kruczej. Pralnia w starym stylu, mi kiedyś uratowali krawat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 25 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2019 Ja z kolei kiedyś prałem przy Dworcu Wileńskim, niestety już nie funkcjonuje, ale ta sama ekipa też na Stanisława Augusta 4 w garażu na podwórzu. Trochę mniej sympatyczie, i tutaj nie dawałem jeszcze przypadków beznadziejnych, ale przy Wileńskim dokonywali cudów. Mają też chyba ostatnie jakieś miejsce na końcu świata, na Gilarskiej bodajże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi