Beny23 Napisano 30 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2017 Dzisiaj w Central Parku 515stki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 17 godzin temu, Skalpel napisał: I to widać na pierwszy rzut oka. Zawsze starałem się wystrzegać, żeby określać jakość skór na podstawie zdjęcia, ale tu bezapelacyjnie jest efekt WOW! Gratuluję! Zastanawiam się czy nie poszukać drugiej pary. Na kilkadziesiąt sportowych butów jakie nosiłem, te są bezkonkurencyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 17 godzin temu, Skalpel napisał: I to widać na pierwszy rzut oka. Zawsze starałem się wystrzegać, żeby określać jakość skór na podstawie zdjęcia, ale tu bezapelacyjnie jest efekt WOW! Gratuluję! Zastanawiam się czy nie poszukać drugiej pary. Na kilkadziesiąt sportowych butów jakie nosiłem, te są bezkonkurencyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bukary Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 Panowie, szukam na gwałt białych, prostych skórzanych tenisówek, które przypominają modele Ralph Lauren Jermain lub Common Projects Achilles. Chodzi o zgrabne buty w jednym kolorze. I na podeszwie, która nie jest zbyt gruba. Do wydania ok. 400 zł. Tych pierwszych nie mogę nigdzie znaleźć w odpowiednim rozmiarze (stopa 25.5 cm, czyli pewnie 40). Już nie są produkowane? Trafiłem na taki sklep: http://www.tupiliving.com.au/new-style-mens-polo-ralph-lauren-jermain-trainers-white-p-1955.html Ale wydaje mi się jakiś podejrzany i nie zamierzam ryzykować. Może trafiliście w jakimś sklepie internetowym na podobnie wyglądające buty? Moglibyście polecić jakieś inne modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 U mnie skromne snikersy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 5 godzin temu, Bukary napisał: Panowie, szukam na gwałt białych, prostych skórzanych tenisówek, które przypominają modele Ralph Lauren Jermain lub Common Projects Achilles. Chodzi o zgrabne buty w jednym kolorze. I na podeszwie, która nie jest zbyt gruba. Do wydania ok. 400 zł. Tych pierwszych nie mogę nigdzie znaleźć w odpowiednim rozmiarze (stopa 25.5 cm, czyli pewnie 40). Już nie są produkowane? Trafiłem na taki sklep: http://www.tupiliving.com.au/new-style-mens-polo-ralph-lauren-jermain-trainers-white-p-1955.html Ale wydaje mi się jakiś podejrzany i nie zamierzam ryzykować. Może trafiliście w jakimś sklepie internetowym na podobnie wyglądające buty? Moglibyście polecić jakieś inne modele? https://www.fransboonestore.com/collections/final-sales-50-use-code-final50/products/converse-jack-purcell-signature-ox-off-white-goat-leather?variant=16844186695 Są tam też inne conversy: code FINAL50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bukary Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 @pirat Dzięki za informacje! Ciekawy ten model conversów. Mnie chodziło jednak o coś bardziej "klasycznego". Znalazłem model zbliżony do achillesów i PRL Jermain: https://www.vagabond.com/pl/VINCE-4379-101-01 Co to za firma? Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 Zamówiłem kiedyś białe trampki od Vegabond na Zalando (finalnie zwróciłem, bo miały wadę i potem już nie zamówiłem kolejnej pary) - za tą cenę to żadne szaleństwo, wykonane dosyć starannie, ale skóra mnie do nich nie zachęciła. Jako alternatywa mogą jeszcze być buty marki Adidas: Stan Smith (wersja bez złotego napisu), Campus 80' albo Gazelle OG (można bodajże na stronie zaprojektować całe białe). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bukary Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 @MH_fan Jaką miały wadę? Skóra była złej jakości? Gorsza niż w adidasach? Chciałem uniknąć wyraźnej obecności znaków firmowych na bucie, dlatego nie brałem wcześniej adidasów pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 Lico skóry w jednym miejscu cholewki było zdarte jakby papierem ściernym. W moim odczuciu tak - skóra była gorsza niż chociażby w Stanach Smithach (miałem 3 pary w białym) oraz Gazellach (1 para w białym licu). Jednakże było to dwa lata temu, to zasadniczo szmat czasu, kup na Zalando i najwyżej zwrócisz za free, jeżeli jakość nie będzie zadowalająca: https://www.zalando.pl/vagabond-vince-tenisowki-i-trampki-white-va112b00n-a11.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 No i na Zalando dojdzie ci ich stały rabat za newsletter. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bukary Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 @MH_fan @White Haven Gdyby w Zalando był mój rozmiar (40), to od razu bym zamówił, a nie szukał dziury w całym. A wiecie może, co to z kolei za firma? http://m.boozt.com/pl/pl/blend/footwear_14140075/14140079?position=1000000&navId=4245&group=listing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 Hmm miałem kiedyś, jeszcze na studiach sportową marynarkę tej marki. Wydawało mi się, że zawinęli się z Polski? Generalnie z tego co pamiętam nie było to nic specjalnego, marka typowo modowa, poziom Reserved. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bukary Napisano 3 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2017 @White Haven To chyba sobie podaruję, choć cena kusząca. @MH_fan A po czym można poznać, że skóra w tego rodzaju trampkach jest gorszej jakości? Chodzi o miękkość/łamliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 3 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2017 W przypadku tych Vegabondów pamiętam, że skóra sprawiała wrażenie, jakby zostało na nią pryśnięte powierzchniowo białą matową farbką. Podejrzewam, że generalnie tak się to robi ogólnie, nie mniej jednak w jednych butach widać to mniej, a w drugich bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 3 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2017 Puma Liga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 3 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2017 Taka ciekawostka dla osób kupujących dress-sneakersy on-line: najsłynniejsze Commom Projects Achilles jak również wiele innych marek używa tych samych podeszew włoskiej marki Margom (co można wydedukować ze zdjęć), a tym samym ma poniekąd zestandandaryowaną rozmiarówkę. Ostatni w TKMaxxach pojawiają się sneakersy marki Replay, które również są na Margomie - a zatem przymierzając je na miejscu, z dużą szansą dobierzemy sobie rozmiar w Common Projects i paru innych markach. Dla co niektórych zła wiadomość jest taka, że podeszwy Margom są generalnie dość wąskie - przy szerszej stopie but będzie albo za ciasny, albo za długi, niestety (acz być może da się rozbić). Trafiają się dress-snekaersy na tęższych kopytach (np. indonezyjski Blackstone) ale to rzadkość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wa000 Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 Ja ostatnio kupilem takiego oto trampka (nowozelandzka marka Rodd&Gunn), za rownowartosc ca. 370PLN. Skora jak na moje laickie oko srednia, ale jak wiadomo w takiej cene nie mozna oczekiwac cudow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 Jeśli chodzi o Common Project Achilles to po oględzinach w sklepie uważam, że nie są warte ceny. Owszem bardzo ładne, minimalistyczne, ale nie za te pieniądze. Podejrzewam, że jakość marek JAK https://www.jakshoes.com/collections/men/products/royal-white czy GREATS https://www.greats.com/ jest zbliżona, a cena dużo niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 Dnia 1.05.2017 o 01:29, Beny23 napisał: Dzisiaj w Central Parku 515stki Robiłem kilka podejść do NB, ale to N IMO wygląda tanio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 7 minut temu, torunianin napisał: Robiłem kilka podejść do NB, ale to N IMO wygląda tanio... Zgadzam się, tylko czy zwykłe trampki powinny wyglądać drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 @Zajac Poziomka chodziło o "N" nie o buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 Panowie, a tak z ciekawości - czy ktoś miał styczność z butami Filling Pieces? Niektóre modele wyglądają obłędnie, ceny bardzo wysokie, czy jakość chociaż w jakimś stopniu jest współmierna do cen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 Sneakersy do biura z propozycji magazynu GQ http://www.gq.com/gallery/the-best-sneakers-to-wear-to-the-office W mojej szafce mam jedną leciwą parę zamszowych sneakersów od Gino Rossi. Rzadko w nich chodzę ponieważ biała podeszwa szybko łapie brud i w zasadzie po każdym użyciu wymaga intensywnego czyszczenia (obecnie jest bardziej szara niź biała). Czy podeszwy w lepszych (droższych) butach też się tak brudzą? A przy okazji, poniżej propozycja od Berluti: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 Gumową podeszwę łatwo wyczyścić - wystarczy szmatka i 5 minut zabawy z cifem. Uniwersalne chusteczki czyszczące też dają radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi