Bay Napisano 17 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2017 @pi_senny zegarki w budżecie do 1000 zł mają wg mnie z reguły słabe paski, lepiej kupić na bransolecie (łatwiejsza ewentualna odsprzedaż) a pasek kupić lub lepiej zamówić ręczny wyrób u jakiegoś rzemieślnika @secondhand_man za 2800 na bazarku KMZiZ jest np. coś takiego, stylistka może niezbyt podobna ale jako miłośnik marki nie mogłem się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 @secondhand_man albo taki - używany za 2250 zł, ale śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Jak kupisz za 20k czy 50k też nie będziesz punktualny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 @terence mechaniczny mechanizm z definicji nie będzie tak precyzyjny jak oczekujesz - taka jego natura choć swoją drogą, czy kilku, kilkunasto sekundowa dobowa odchyłka ma w codziennym życiu tak wielkie znaczenie ? jeśli jednak chcesz super punktualności to sugeruję zegarki z radio controlled, np taki jak poniżej (sam chętnie bym taki nabył ale cięzko o rozmiar do 40 mm średnicy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 @-Bay- dzięki za propozycje . Szukam czegoś z jasną tarcza , bez udziwnień i raczej z przeznaczeniem garnitur / marynarki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 @secondhand_man no to szczerze polecam rosyjskie, radzieckie zegarki proste w formie, solidne choć nie finezyjne, bez udziwnień, w rozmiarze w sam raz pod koszulę pewnie kolega @waski mógłby coś doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 Panowie, Wiem, że temat orienta bambino był już mocno wałkowany, ale napiszcie co sądzicie o tej wersji? Czy zaopatrując się w dodatkowe paski (nato, koniakowy) uzyskam uniwersalny zegarek zarówno do zestawów koordynowanych jak i koszuli ocbd z podwiniętymi rękawami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 Jasne. Mnie w nich rażą 'blaszki' zamiast wskazówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 Z tymi wskazówkami to całkowita racja. Też mi w nich coś nie pasowało teraz wiem jak to nazwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 @nynu fajny zegarek, sprawdzi się w wielu stylizacjach, tylko nato bym raczej sobie darował a wskazówki, no cóż - "nikt nie jest doskonały" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 Zegarek już kupiony! Jak zobaczyłem na żywo wątpliwości się rozwiały. Nawet te nieszczęsne wskazówki wyglądają mniej blaszkowo. Teraz jeszcze jakiś lepszy pasek (ten oryginalny na żywo też kiepski) i nośić. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 gratulacje i niech się nosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Ja jestem bardzo zadowolony z mojego Orienta Bambino v II. Świetnie wykonane zegarki ale paski mają co najwyżej średnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 20 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2017 Dobry wieczór, Mam pytanie odnośnie zegarka "Łucz", czy egzemplarz, którego zdjęcia załączam jest oryginalny? Na zegarkach się nie znam a z tego co wyczytałem to radzieckie zegarki takie jak Poljot, Łucz itp. są coraz częściej podrabiane. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 22 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2017 Nie jest. To składak. I nie chodzi tu o podrabianie jako takie ale zwyczajne bieżącą produkcję elementów/podzespołów, którymi można zastąpić zużyte w oryginale elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 22 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2017 paparazzo a co jest to złożone? od dość dawna nie siedzę w "ruskach" i nie zauważam żeby tarcza czy czcionka była nieodpowiednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 Dnia 15.03.2017 o 10:13, eye_lip napisał: Swiss made absolutnie nie świadczy o żadnej jakości (kiepskie zegarki szwajcarakie mogą kosztować i 200 i 2000 euro). Poza tym wytyczne stosowania znaku przez FHS są tak skonstruowane że większość komponentów zegarka i tak jest legalnie produkowana na wschodzie - nie ma w tym nic zlego, nie świadczy to o bylejakości, wszystkie firmy tak robią, szczególnie jeśli mówimy o zegarkach popularnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 Czy to przypadek, że użytkownicy @terence i @najk już kolejny raz w tym wątku rozmawiają sami ze sobą o zegarkach Doxa ze sklepu zegarmistrz.com (poprzednio w marcu)? Czy to przypadek, że obaj niemal równocześnie jakiś czas temu podawali linki do sklepu Wólczanki? Czy to przypadek że obaj podawali linki do cudownych inwestycji alternatywnych? Czy to przypadek ze dyskutują sami ze sobą na temat diet cudów w temacie"odchudzanie"? ... po raz kolejny piszę o tym, że to jacyś studenci marketingu uprawiający kryptoreklamę albo boty reklamowe. I po raz kolejny zgłoszę do moderatorów, może teraz odniesie to jakiś skutek. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 Polecam napisać do firm, które są "reprezentowane" przez tego typu agencje. Zapewne wiele z nich nie jest świadomych w jaki sposób rozprzestrzenia się ich imię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 16 minut temu, The-Bigwig napisał: Polecam napisać do firm, które są "reprezentowane" przez tego typu agencje. Zapewne wiele z nich nie jest świadomych w jaki sposób rozprzestrzenia się ich imię. Myślę, że wszystkie działy marketingu są świadome co zamawiają w agencjach, ale nie zawsze wiedzą w jak nędznym jest to wykonaniu. Choć może wg. starej zasady "źle, dobrze, byleby pisali". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 3 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2017 Czy według was rozmiar pasuje do nadgarstka (17 cm ) ? Wydaje mi się w porządku ,ale chciałbym poznać Wasze zdanie ostatnio noszę tylko Fenixa 3 a przy nim każdy zegarek wydaje się mały 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2017 Jest idealnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 3 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2017 Zostaw z folią, +10 do lansu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 3 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2017 Ładnie leży i bardzo dobry wybór w tej cenie (swego czasu wybrałem LeLocle'a zamiast visodate i do tej pory żałuję). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 3 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2017 45 minut temu, Monkiusz napisał: Zostaw z folią, +10 do lansu. Nie pomyślałem o tym . Dzięki za radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi