Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 3 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2020 W tym sezonie postanowiliśmy spróbować czegoś nowego. Do szycia naszego nowego modelu koszuli użyliśmy tkaniny od Albini Group, która jest mieszanką jednolitej, szczotkowanej przędzy bawełnianej oraz bawełny z odzysku, pozostającej po procesie tkalniczym (w proporcji materiałów 60% i 40%). Użyty surowiec nie jest gorszej jakości niż bazowy, a jego obecność nadaje tkaninie charakteru i oryginalnego wyglądu, cechującego się nieregularnością tkaniny oraz różnymi odcieniami bazowych kolorów. W dotyku i chwycie najbardziej przypomina średniej wagi flanelę. Jest to jeden z naszych pierwszych produktów ekologicznych, który mamy nadzieję przypadnie wam do gustu. https://bit.ly/poszetka_saved_cotton Na koniec rekomendacja, która do nas dotarła z Lipska: "My favorite Poszetka shirt thus far! Soft, comfortable and extremely versatile. The generous collar roll is the star of the show. 10/10." Simon, Lipsk 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 3 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2020 Ta koszula powyżej akurat mnie "nie kupuje" ale uważam za znakomity pomysł wprowadzanie niedostępnych lub trudno dostępnych, póki co niepopularnych tkanin (spory wybór flaneli, kora, teraz świetny, drobny sztruks, cienki denim) i mało popularnych kołnierzyków. Pewnie nie zawsze się to przekłada na sprzedaż ale fajnie że ryzykujecie i poszerzacie swoją koszulową ofertę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2020 Godzinę temu, adamW napisał: Ta koszula powyżej akurat mnie "nie kupuje" ale uważam za znakomity pomysł wprowadzanie niedostępnych lub trudno dostępnych, póki co niepopularnych tkanin (spory wybór flaneli, kora, teraz świetny, drobny sztruks, cienki denim) i mało popularnych kołnierzyków. Pewnie nie zawsze się to przekłada na sprzedaż ale fajnie że ryzykujecie i poszerzacie swoją koszulową ofertę sztruks od poszetki mam dzisiaj na sobie i bardzo mi się podoba ten materiał. zobaczymy po kilku praniach co będzie się działo, ale jak na razie bardzo jestem zadowolony 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 4 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2020 Wychodząc naprzeciw Waszym oczekiwaniom, a także napierającego trendu rozluźniającego dresscode, postanowiliśmy wprowadzić nową linię produktów, przeznaczonych do noszenia i użytku w domowym zaciszu. Czy to przy wieczornej lekturze przy trzaskającym ogniu w kominku, czy też podczas leniwego niedzielnego śniadania, mamy nadzieję że nasze propozycje dla wygodnisiów przypadną wam do gustu! Pierwszym produktem z serii jest szlafrok; główny reprezentant wygodnego, aczkolwiek nadal stylowego domowego odzienia. Do uszycia szlafroków zastosowaliśmy moleskin z czystej bawełny. Tkanina nieco przypominająca aksamit, jednak mniej od niego pluszowa - w zamian o wiele bardziej wytrzymała i łatwiejsza do utrzymania w czystości. W dotyku może przypominać przyjemną, ciasno tkaną, nieco sztywniejszą flanelę. Chcąc zachować lekkość ubrania zdecydowaliśmy się nie używać podszewki. Dwie biodrowe oraz jedna piersiowa kieszeń uzupełniają szlafrok o aspekt praktyczny - w końcu musimy mieć gdzie włożyć okulary czy też ulubione cygaro Nie mamy w zwyczaju narzucać wam jak nosić nasze ubrania, w tym wypadku też nie jest inaczej; szlafrok nada się świetnie do narzucenia na piżamę zaraz po wstaniu, czy też jako elegancki a jednocześnie zrelaksowany ubiór domowy - na przykład z koszulą button down i fularem. Pozostawiamy wam ostateczny wybór, w tym jednak produkcie mieliśmy głównie na uwadze waszą jak największą wygodę - i nieskromnie możemy powiedzieć, że nie zawiedliśmy! Więcej: link 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 4 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2020 To się teraz zacznie festiwal "jak tak można" A mi się podoba. Oby podobne podejście było widać po liczbie sprzedanych sztuk! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBird Napisano 4 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2020 Kiedy można się spodziewać rozmiaru 39 w koszulach button-down? Wszystko wszędzie wykupione.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 4 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2020 To się teraz zacznie festiwal "jak tak można" A mi się podoba. Oby podobne podejście było widać po liczbie sprzedanych sztuk!Że niby co „jak tak można”? szlafrok to takie dziwo?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 4 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2020 @pablocito Po prostu mam wrażenie, że czasami jakiekolwiek odejście od "klasycznej męskiej elegancji" jest odbierane niczym atak w użytkowników tego forum Że jeden styl (klasyczny) nie może występować obok drugiego (casualowego) albo o zgrozo, czasem się przenikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 4 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2020 @laleczkaOj tam. Tutaj mamy od razu dwie wersje, które zadowolą każdego: granatowy, jak wiadomo, z racji koloru będzie oficjalny - do czarnych oxfordów. Beżowy (camelowy?) jest bardziej casual, a więc do brązowych derby. Ostatecznie do zamszowych chukka 😉 @poszetka.com świetny pomysł i chociaż oczy mówią "kup, nie dziaduj", to portfel krzyczy "no pasaran!". Szef też jakoś niezbyt skłonny wcześniej przelać pieniądz 😢 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2020 Ale szlafrok to klasyka męskiego ubioru, więc skąd pomysł że to odejście. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 4 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2020 5 godzin temu, laleczka napisał: jak tak można Nie wiem, ale ja to chce 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 4 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2020 Ot, ładny szlafrok. Jeden założy na jedwabną pidżamę wychodząc na taras z cygarem, inny narzuci na bokserki z Lidla. Wolnoć Tomku... 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 4 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2020 @poszetka.com liczę na bonżurkę w przyszłości 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 4 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2020 @Sir Well EndowedCiekawe, że o tym wspominasz, bo parę dni temu rozpoznawałem rynek w tym kierunku i doszedłem do wniosku, że będę musiał przejść się do krawca z tkaniną i zdjęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 5 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2020 15 godzin temu, Sir Well Endowed napisał: @poszetka.com liczę na bonżurkę w przyszłości Tak będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 5 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2020 Nie myśleliście o szlafroku wełnianym, coś w stylu Derek Rose? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 6 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2020 Kolejna nowość: krawaty regimental (7 wzorów, wełna oraz jedwab). Link 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 7 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2020 @poszetka.com Poprawcie proszę na Waszej stronie internetowej opis chinosów. Wg. metki na spodniach, tkanina to 98% bawełny i 2% elastanu, a nie jak podajcie na stronie 100% bawełny. "TKANINA: 100% bawełna z Hiszpani" i jeszcze "Wykonane z czystej bawełny, nie mają fabrycznie zaprasowanego kantu". Z tym kantem, to też nie do końca zgodnie z prawdą. Przynajmniej w moim przypadku, bo do mnie dotarły spodnie wyprasowane "w kant". Poza tym uwag nie zgłaszam 😉 Ogólnie spodnie są OK, a po rozprasowaniu kantów, będą jeszcze lepsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 8 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2020 Na naszej stronie poszetki malarskie - 20%. Między innymi: Mehoffer, Wyspiański, da Vinci. Zapraszamy do przedświątecznych zakupów: - obowiązuje darmowa dostawa (Fedex, DHL, paczkomaty) - do zakupów za min. 119 zł dodajemy produkt z okazji naszego 10 lecia gratis (do wyboru w koszyku zakupów) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 10 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2020 Nasz pocket wallet ponownie w ofercie / wersja z oraz bez bilonówki: link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 10 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2020 Kolejna dostawa szali: kaszmir + wełna - link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 10 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2020 Tak tak, to już ten czas w roku - najwyższa pora, żeby zająć się zorganizowaniem prezentów dla najbliższych! W pierwszym (będą dwa) odcinku poradnika prezentowego Everyday Classic przedstawiamy Wam selekcję najciekawszych rzeczy, które można kupić dla kogoś… ale równie dobrze, samemu sobie. Autor: Mateusz Tryjanowski Bardzo się cieszę, że przypadła mi w udziale możliwość napisania tej ciekawszej części poradnika - mojego subiektywnego przeglądu, bez większych ograniczeń. Choć zdaję sobie sprawę, że to może niekoniecznie ta bardziej przydatna publikacja (to w tej drugiej, za kilka dni, znajdziecie więcej “bezpiecznych” wyborów i propozycji, które nie wymagają znajomości rozmiarów), wierzę, że podpowiem Wam kilka inspiracji, dzięki którym zrobicie komuś udany prezent. Nawet jeżeli miałyby tylko sprawić, że sami zechcecie sobie coś kupić lub o coś poprosić, to też nie jest złe wyjście, prawda? Zanim przejdę do konkretów, krótkie informacje techniczne. Po pierwsze, pogrupowałem produkty w trzy grupy: “mniejsze lub większe drobiazgi”, “raz a dobrze” i “duże”. Po drugie, przy każdym z produktów dopisałem informacje, dlaczego się tutaj znalazł - wybrałem tylko te, co do których sam jestem pewien! Zaczynajmy. Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2020 Nowość na stronie: pokrowce do okularów link 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 18 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2020 Z okazji 10 lecia Poszetki przedstawiamy Wam efekt naszej współpracy z wodą kolońską Consul ↬ http://bit.ly/woda_kolonska_poszetka Elegancja i subtelność zapachu odzwierciedla się w charakterze wody, która pielęgnuje wszystkie tradycje klasycznej wody kolońskiej. Jest więc świeżość polnych i egzotycznych kwiatów, intrygująca nuta drzewna i czysta fraza lawendy i ziół. “Consul” produkowany jest już od 44 lat. W tym czasie nagrodzony złotym medalem na Międzynarodowych Targach Chemicznych “INCHEBA” w Bratysławie oraz na Krajowych Targach w Poznaniu, Nagrodą Pieniężną II stopnia w konkursie “Merkury-74”. Zdobył także honorowe wyróżnienie Naczelnej Organizacji Technicznej. http://bit.ly/woda_kolonska_poszetka 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2020 Klasa, lubię takie klimaty jak Brutal itp. Czy woda Poszetka 100ml różni się składem od Consula 120ml dostępnego za kilkanaście pln? 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi