Zajac Poziomka Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 @szewc24.pl Zastanawiam się w takim razie dlaczego "topowe" brandy używają celastiku w butach RTW? Przecież na pewno nie chodzi o różnicę kosztu materiału przy butach za 1000 euro. John Lobb Paris używa w ogóle celastiku zarówno na pięty jak i na noski... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 Na pewno nie chodzi o koszty. Myślę, że kluczowe są dwie rzeczy : - powtarzalność procesu, gdzie syntetyk jest powtarzalny jakościowo, natomiast skóra nie - szybkość - chyba to jest najważniejsze w tym wszystkim - celastic formujesz w sekundach, skóra - to czas liczony nawet w dniach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 23 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 Odnośnie do celastiku - zakładam, że jedną z przyczyn stosowania go przez czołowe marki jest, tak jak pisał Szewc24, łatwość formowania i utrzymanie formy, jeżeli nie dojdzie do mechanicznego uszkodzenia. Mam na myśli kształt nosków AS Rawell - http://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/alfred-sargent-exclusive-collection-price-asc/products/alfred-sargent-exclusive-radwell , czy C&J Tetbury http://www.crockettandjones.com/product/tetbury-darkbrown Oczywiście nie wiem, czy w przypadku tych butów jest stosowany celastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 24 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2016 Efekt finalny zamówionych trzewików zobaczę dopiero po Nowym Roku, gdyż nie chcę organizować wysyłki wcześnie. Jeżeli będę zadowolony z kopyta i dopasowania zamówionych butów u VF, kolejna para będzie podobna do EG Albion: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2016 Kolejne postępy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2016 Kolejne postępu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. fan_dobrego_buta Napisano 27 Grudzień 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2016 Tak prezentuje się efekt finalny 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 27 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2016 No, ładne. Ładne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. fan_dobrego_buta Napisano 2 Luty 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Czekałem i się doczekałem. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Tak ładne, że żal chodzić. Poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 8 godzin temu, fan_dobrego_buta napisał: Piękne galway'ie. Gratuluje! Szkoda, ze to w tak egzotycznym (dla mnie) miejscu. Same buty, jak i proces wykonania robią świetne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 2 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 3 godziny temu, Velahrn napisał: Tak ładne, że żal chodzić. Poważnie. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 2 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Godzinę temu, Whitesnake napisał: Piękne galway'ie. Gratuluje! Szkoda, ze to w tak egzotycznym (dla mnie) miejscu. Same buty, jak i proces wykonania robią świetne wrażenie. Dziękuje! Imitacja, ale wyszły całkiem fajnie. Z zamówienia jestem bardzo zadowolony - mam na myśli kolor, materiały, wykonanie i WYGODĘ. W kolejnym zamówieniu dokonam małej korekty noska. Zawsze można VF ściągnąć do Polski, jeżeli zaproponuje atrakcyjną cenę i będzie kilku chętnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 3 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2017 Jak z dopasowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 3 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2017 Przerosło to moje oczekiwania. Troszeczkę się obawiałem, że miałem tylko jedna przymiarkę i nie miałem możliwości przymierzyć buta próbnego. Naprawdę polecam VF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Mam pytanie - czy jest jakieś racjonalne uzasadnienie metalowej wstawki na czubku czy gumowej podeszwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 57 minut temu, Dziaku napisał: Mam pytanie - czy jest jakieś racjonalne uzasadnienie metalowej wstawki na czubku czy gumowej podeszwie? Jeśli "czy" miało być "przy" to w sumie jest dobre pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 tak, miało być przy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Najszybciej w podeszwie ( nie licząc obcasa) zużywa się jej czubek . Metal ściera się nieporównywalnie wolniej niż guma. Dzięki żabce cała podeszwa zużywa się równomiernie. Ot chyba cała filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 W gumowej podeszwie też się przecież ściera nosek (tylko trochę wolniej niż w skórzanej), więc czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 13 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2017 tak miało być , gdyż nosek będzie ścirał się wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 13 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2017 13 minut temu, fan_dobrego_buta napisał: tak miało być , gdyż nosek będzie ścirał się wolniej. Taaaaa...., przy ilości posiadanych przez Ciebie butów, to naprawdę ważne 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 Może scieranie nie było najważniejsze , ale chciałem mieć metalowy nosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi