Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno nie chodzi o koszty. Myślę, że kluczowe są dwie rzeczy :

- powtarzalność procesu, gdzie syntetyk jest powtarzalny jakościowo, natomiast skóra nie

- szybkość - chyba to jest najważniejsze w tym wszystkim - celastic formujesz w sekundach, skóra - to czas liczony nawet w dniach

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Odnośnie do celastiku - zakładam, że jedną z przyczyn stosowania go przez czołowe marki jest, tak jak pisał Szewc24, łatwość formowania i utrzymanie formy, jeżeli nie dojdzie do mechanicznego uszkodzenia. Mam na myśli kształt nosków  AS Rawell - http://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/alfred-sargent-exclusive-collection-price-asc/products/alfred-sargent-exclusive-radwell , czy C&J Tetbury http://www.crockettandjones.com/product/tetbury-darkbrown Oczywiście nie wiem, czy w przypadku tych butów jest stosowany celastik.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Godzinę temu, Whitesnake napisał:

Piękne galway'ie. Gratuluje! Szkoda, ze to w tak egzotycznym (dla mnie) miejscu. Same buty, jak i proces wykonania robią świetne wrażenie. 

Dziękuje! Imitacja, ale wyszły całkiem fajnie.

Z zamówienia jestem bardzo zadowolony - mam na myśli kolor, materiały, wykonanie i WYGODĘ. 

W kolejnym zamówieniu dokonam małej korekty noska.

Zawsze można VF ściągnąć do Polski, jeżeli zaproponuje atrakcyjną cenę i będzie kilku chętnych.  

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
57 minut temu, Dziaku napisał:

Mam pytanie - czy jest jakieś racjonalne uzasadnienie metalowej wstawki na czubku czy gumowej podeszwie?

Jeśli "czy" miało być "przy" to w sumie jest dobre pytanie.