bratdominik Napisano 19 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 W dniu 17.12.2020 o 11:09, blekit napisał: @Gocławianin wiem, buty są wygodne, nie obcierają i dobrze trzymają stopę, ale w górnej części cholewki są ewidentnie za wąskie i się strasznie rozłażą. Mam oksfordy na tym samym kopycie i tam wszystko jest w porządku. Najwyraźniej mam za grube kostki dla Anglików Mam ten sam model i potwierdzam - moje bardzo chude pęciny (w odróżnieniu od stóp) ledwo jestem w stanie zawiązać na maxa, czego nie mam w żadnych innych trzewikach; faktycznie od kostki w górę ten model jest bardzo wąski. Ale nie ujmuje mu to ani trochę uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 19 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 NPS. Bardzo nietypowy but, bo w palcach jest jak F, a w kostce jak G. Niemniej zakup sobie chwalę. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 [mention]bratdominik [/mention] myślałem, że to tylko ja:). Mnie się też góra schodzi w kostce. Ale buty fajne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 25 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2020 Świąteczny spacer... z Morjas 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2020 Tlb 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 25 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2020 @zw1920 Pomijając dopasowanie, jak ogólne wrażenia co do jakości? Samo kopyto wydaje się być bardzo obszerne, szczególnie w palcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 25 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2020 @zw1920 a czy do innych marek(kopyt) się możesz odnieść co do dopasowowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 25 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2020 VASS-y: 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Szydlowsky Napisano 25 Grudzień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2020 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 26 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2020 17 godzin temu, john220 napisał: @zw1920 Pomijając dopasowanie, jak ogólne wrażenia co do jakości? Samo kopyto wydaje się być bardzo obszerne, szczególnie w palcach. Kopyto jest obszerne, tak mi się wydaje. Nie mogę wypowiedzieć się w jakiś sposób deklaratywny co do jakości, mam buty dopiero od dwóch miesięcy, ale wydaje mi się że jest przyzwoita. Napiszę tak: kupiłem je, bo wzbudziły moje zaufanie zdjęcia na stronie Morjas. Takie przeczucie. Jak otworzyłem pudełko to zaufanie jeszcze bardziej wzrosło. To są buty, które bardzo szybko rozchodziłem, a obecnie zakładam je przy każdej nadarzającej się okazji. Nawet w święta po domu w nich chadzam😄 Pasują mi pod każdym względem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 26 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2020 15 godzin temu, Bartek 00 napisał: @zw1920 a czy do innych marek(kopyt) się możesz odnieść co do dopasowowania? Nie za bardzo, bo nie mam większej skali porównania. Punktem odniesienia, dla mnie, są moje Carminy na kopycie Forest. Jeśli decyduję się na zakup, to tylko na takie buty które, w teorii, zbliżają się do wzorca. I dla mnie Morjas takie właśnie są - prawie, że idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 26 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2020 Na moje oko daleko im do idealnego dopasowania przynajmniej jeśli chodzi o podbicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 26 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2020 @zw1920 Bazując na kopycie Forest w Carminie wziełeś taki sam rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 26 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2020 2 godziny temu, Bartek 00 napisał: @zw1920 Bazując na kopycie Forest w Carminie wziełeś taki sam rozmiar? Tak, wziąłem taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 26 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2020 [mention]Szydlowsky [/mention] możesz zdradzić co to za buty, a jeśli to Meermin to czy to Hiro? Ładny sztuper na pasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 26 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2020 @pablocito to Meermin na kopycie Rois które odpowiada mi bardziej niż Hiro , zastanawiałem się czy będą pytania o V-kę 😆 ( dopasownie jest dobre , są po prostu luźno zasznurowane ) https://meermin.com/products/101430-expresso-antique-calf-e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 26 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2020 Dzisiaj trochę luźniej ... 🐖🐄🚜 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 26 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2020 Ooooo! Ja się właśnie zastanawiałem jak to kopyto (Rois) wyglada w naturze.Mógłbyś je porównać do Hiro/Olfe/Elton (no bo Rui to wiadomo- inna kategoria wagowa) pod kątem wysokości podbicia, szerokości pięty i długości nieużytkowanej części noska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 26 Grudzień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2020 15 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 26 Grudzień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2020 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. me.spoke Napisano 27 Grudzień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2020 Spacerowe Grensony 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 27 Grudzień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2020 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 28 Grudzień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2020 TLB Mallorca 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 28 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2020 18 godzin temu, me.spoke napisał: Spacerowe Grensony Kurtka to Barbour, czy coś innego?😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M007 Napisano 28 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2020 17 minut temu, blekit napisał: TLB Mallorca Podobne do Tetbury , jak z wygodą i jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi