Ataman Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 Dzięki za odpowiedz. Prawideł pełnych do nich używasz? Używam. Drewniane, ale nie pełne. Takie z długą sprężyną. Edit: literówka+opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrwawa Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 Potwierdzam. Dosyć wymagające kopyto 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eleganter Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 2 godziny temu, Ataman napisał: Używam. Drewniane, ale nie pełne. Takie z długą sprężyną. Edit: literówka+opis. Widać. Nie uważasz, że lepiej kupić pełne cedrowe ? Aby ten but nadciągnęły ? Te załamania wyglądają tragicznie. W moich dwuletnich starych Wojasach nie mam takich załamań w sztybletach a kosztowały 300zł niecałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 17 minut temu, eleganter napisał: Widać. Nie uważasz, że lepiej kupić pełne cedrowe ? Aby ten but nadciągnęły ? Te załamania wyglądają tragicznie. W moich dwuletnich starych Wojasach nie mam takich załamań w sztybletach a kosztowały 300zł niecałe. Nie znasz Kolegi @Ataman , a po Twoim poście wnioskuję, że nie wiesz iż stopy Kolegi nie należą do "najłatwiejszych". Obawiam się, że przywoływane Wojasy, nawet nie miałyby jak "zagościć" na nogach @Ataman Nie można wszystkiego mierzyć jedną miarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eleganter Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 A to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 Jak dla mnie ta skóra łamie się normalnie, nie widzę w tych załamaniach niczego "tragicznego". 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 3 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: Jak dla mnie ta skóra łamie się normalnie, nie widzę w tych załamaniach niczego "tragicznego". Też tak uważam, ale jest to również kwestia zdjęcia. Kiedyś wrzuciłem merminy i wiele osób mnie o nie pytało, innym razem padły pytania co są takie pomarszczone - raz stałem normalnie, drugiej raz podniosłem w bucie trochę palce u nóg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 To prawda. No i jeszcze robię w nich trochę kilometrów. Nie dbam też przesadnie o buty. Używam zawsze prawideł, zawsze mają minimum dzień przerwy no i w razie konieczności pasta, bez kremów zmiękczaczy itp. Prawidła mam różne do tych akurat używam takich jak pisałem. PSNie wszyscy mają pierdylion złotych na buty, prawidła itp. Kupno butów za pierdylion złotych nie załatwia sprawy. One muszą być dopasowane, trzeba mieć zgrabną nóżkę, trzeba o buty dbać itp co świetnie widać na moich przykładach. Często na forum piszemy/piszecie Wojasy do kontenera, kup Yanko takie uproszczenie sprawy nie załatwia. Co widać na moich przykładach. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Trzeba jednak pamiętać, że Yanko ma kilka kopyt i powinno się o tym pamiętać. Innymi słowy, kup Yanko nie oznacza kup Yanko na kopycie 915 tylko na kopycie pasujacym do twojej stopy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 3 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Najlepsze buty śniadaniowe (Shoepassion) 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 3 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Słoneczne Tychy 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 3 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Jak to ktoś kiedyś na forum napisał- "Co Vass to Vass". 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hush Napisano 3 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. musa19 Napisano 3 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Nie mam jeszcze wnuków ale buty już dziadkowe 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. KIERMAN Napisano 3 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Carlos Santos z dżinsami (tak wiem za szerokie nogawki) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 3 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 3 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Wiosenna kocina i wiśniowa konina (od meermina) : 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gdańsk Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Co do Atamana - można pisać, że nie wygląda to tragicznie, że takie załamania są ok, ale jak dla mnie nie wygląda to po prostu dobrze. Ja osobiście źle czułbym się w butach, które tak się zginają -takie mam podejście. Mam wrażenie - może mylne - że Ataman ma za duży numer tego buta. A jeżeli nie - to nie powinien nosić takich modeli. Duża noga powoduje jeszcze większe zniekształcenia. Na jego miejscu kupiłbym 2 pary u Januszkiewicza, dopasowane, zamiast 5 butów, ktore wyglądają na jego nodze słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 4 minuty temu, Michał Gdańsk napisał: Co do Atamana - można pisać, że nie wygląda to tragicznie, że takie załamania są ok, ale jak dla mnie nie wygląda to po prostu dobrze. Ja osobiście źle czułbym się w butach, które tak się zginają -takie mam podejście. Mam wrażenie - może mylne - że Ataman ma za duży numer tego buta. A jeżeli nie - to nie powinien nosić takich modeli. Duża noga powoduje jeszcze większe zniekształcenia. Na jego miejscu kupiłbym 2 pary u Januszkiewicza, dopasowane, zamiast 5 butów, ktore wyglądają na jego nodze słabo. Nie widze tam żadnych zniekształceń. Tak reaguje skóra. Powiem więcej... tak reaguje prawdziwa skóra, im bardziej prawdziwa tym bardziej reaguje (spójrzcie na nowy wątek szewc24) - z tworzywem sztucznym nie byłoby tego problemu. Jesli ktoś tego nie akceptuje powinien unikać chukka, chealsy i lotników. Ataman akceptuje, wiec to nie jego problem :). 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 3 minuty temu, Whitesnake napisał: Nie widze tam żadnych zniekształceń. Tak reaguje skóra. Powiem więcej... tak reaguje prawdziwa skóra, im bardziej prawdziwa tym bardziej reaguje (spójrzcie na nowy wątek szewc24) - z tworzywem sztucznym nie byłoby tego problemu. Jesli ktoś tego nie akceptuje powinien unikać chukka, chealsy i lotników. Ataman akceptuje, wiec to nie jego problem :). Gdybym mógł, to bym dał dwa plusy Buty bez przeszyć na nosku zawsze będą się łamać mocniej niż buty z przeszyciem. Moje Tetbury łamią się chyba nawet w bardziej widoczny sposób niż buty @Ataman... i w niczym mi to nie przeszkadza - w mojej opinii nadaje to butom charakteru. Co ciekawe nikt nigdy mi tu nie napisał że te "krokiety" są brzydkie i źle się łamią, a wręcz przeciwnie dostałem za nie już pewnie z milion plusów od forumowiczów... Czy krytyka @Ataman to nowa forumowa rozrywka? Bo czego by nie wrzucił na forum, zawsze znajdzie się kilka osób które mu coś wytkną... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gdańsk Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Drogi Kolego - Zając Poziomka - milion plusów....jestem jakiś czas już na tym forum, i zauważam, że wystarczy mieć "znane" nazwisko, ładne zdjęcie i "polubienia" dostaje się dziesiątkami, przy czym znamienne jest, że te same osoby dostają podobne ilości pozytywnych głosów. Można to nazwać towarzystwem wzajemnej adoracji albo właśnie lekceważeniem innych albo, na co zwrócił słusznie uwagę Ataman z Gdańska (jakby nie było mój sąsiad), że nie każdy ma dziesiątki tysięcy miesięcznie dochodu i trzeba to uszanować. Ja nie mam, i dlatego uszyłem już 2 pary u TJ to bylo dla mnie dużym wysiłkiem finansowym. Wiedziałem jednak, że dostanę buty, o których sobie zamarzyłem i trzymam je w formie z dnia zakupu. To jest moje podejście, każdy może mieć inne. Uwaga dla kilku bardzo aktywnych forumowiczów - to, że macie pieniądze na każde buty świata może działać na niektórych zniechęcająco, pomyślcie o tym, pokazując 10tą parę od Kielmana, który robi, jak na Polaka, ekstremalnie niszowe (ilościowo i jakościowo) obuwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 3 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Piątkowy update bo adelajdy od Enzo Bonafe właśnie doszły. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 W/w buty mają załamania, ale zostały dodatkowo uwydatnione ponieważ podniosłem palce do góry do zdjęcia + wstałem od biurka gdzie siedzę z podwiniętymi nogami dodatkowo "łamiąc" buty. [Patrząc na zdjęcie, but po lewej jest bez prawidła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 3 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 32 minuty temu, Michał Gdańsk napisał: Uwaga dla kilku bardzo aktywnych forumowiczów - to, że macie pieniądze na każde buty świata może działać na niektórych zniechęcająco, pomyślcie o tym, pokazując 10tą parę od Kielmana, który robi, jak na Polaka, ekstremalnie niszowe (ilościowo i jakościowo) obuwie. Dlaczego mam o tym myśleć? Zniechęcająco działa nieuzasadniona krytyka. Drozsze buty mogą razić tylko ludzi opierających swoje poczucie wartości na portfelu. Wklejanie zdjęć Kielmana czy Vass'a i Meermina naprzemiennie i z równą radością, na wszystkich pozostałych może działać najwyżej krzepiąco. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi