Skocz do zawartości

Jakie buty mam dziś na sobie

kamil

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

@lupin drabinkę miałem i zmieniłem na takie. Wiesz przyszwa, afera, te sprawy, tak sobie kombinuję.

@Hush nie pamiętam jaki to model, ale to takie trzewiki oxfordy. Jak Cię to mocno będzie trapić to napisz mi priv to sprawdzę w domu na pudełku, albo w bucie, czy gdzie to tam będzie napisane. Kupowane w klasycznych butach.

PS

Już ustalone to 318.

• Oceniam pozytywnie 1

Dnia 18.01.2017 o 22:41, jwodzu72 napisał:

Trochę inny model,ale to Yanko boots wieczorową porą

Buty niebrzydkie, ale strasznie (przynajmniej na Twoim zdjęciu) te nogawki je przytłaczają ;-).

Edit: nie zauważyłem, że kolega @swordfishtrombone dał wcześniej wyraz tym samym odczuciom :). Znaczy się- coś jest na rzeczy.

• Oceniam pozytywnie 1

W myśl zasady: fotografuj cordovan, póki nowy. Yanko.

@Jamjest, chyba mamy podobną podłogę.

cordo.png

O, na zdjęciu dopiero widzę, że zrobiło się zagięcie na górnej części cholewki, widoczne zwłaszcza w prawym bucie. Dopiero się do tych butów przyzwyczajam, ale wydaje mi się, że to dlatego, że się wychyliłem do przodu, robiąc zdjęcie; w górnej części cholewki, wbrew temu, czego się obawiałem (pamiętając ostrzeżenia forumowych kolegów), nie czuję nadmiernego luzu.

• Oceniam pozytywnie 7

7 godzin temu, swordfishtrombone napisał:

W myśl zasady: fotografuj cordovan, póki nowy. Yanko.

Ciekaw jestem Twojej opinii na temat tych butów. Sam bardzo poważnie rozważałem zakup, ale opinie @Whitesnake o tym, że ten typ skóry nie nadaje się na buty skutecznie mnie odstraszyły. Z drugiej strony znana mi jest opinia innego butoholika ;) , który twierdzi, że jeśli cordo to tylko alden.Jakbyś zechciał w wolnej chwili opisać wrażenia wstępne jak i te późniejsze będę zobowiązany. 

@Jamjest - Będę opisywał i dokumentował na bieżąco, także w tym wątku. Póki co jestem wniebowzięty (ta skóra to naprawdę "something else"), ale powiedziałem sobie na starcie, że to mają być buty "rugged", do casualu, nie zamierzam się z nimi patyczkować i skórę przyjmę z dobrodziejstem inwentarza, purchlami, matowieniem itd. Póki co u nas słonecznie, choć zimno, więc deszcz nieprędko zobaczą.

Znając Twoje wyważone opinie na tym forum  będę czekał na Twoje wrażenia.  Wychodziłem, rozważając zakup, z takiego jak Ty założenia Zresztą chciałem zamówić chyba identyczne buty jak Ty i użytkować je wyłącznie w trudnych warunkach, typu mróz, zaspy, śnieg itd.