Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ale butom za 300 funtów już niekoniecznie, a one tyle kosztują; o ile pamiętam, w Twoim przypadku cena nie była uzasadniona wadliwą konstrukcją obuwia.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

lubo69:

Buty były na stronie Herringa błędnie oznaczone jako customer return, a powinny być oznaczone jako factory seconds - za co otrzymałem dodatkową zniżkę. A skoro to factory seconds, to niestety i takie wady mogą się zdarzyć. Za cenę którą zapłaciłem, jest to dla mnie akceptowalne, a buty i tak mi sie podobają. Gdybym kupił je w cenie regularnej, na pewno bym reklamował. W moich Edward II na tym samym kopycie ten problem nie występuje.

Opublikowano

OK, kojarzyłem że chodziło o jakieś skazy na cholewce.

Tylko smutne w tym jest to, że a. renomowany producent może popełnić taki błąd; b. renomowany sklep może do tego błędu dołożyć swój i źle zaklasyfikować buty. W efekcie pewnie x osób nosi wadliwe obuwie wycenione (niemal) jak pełnowartościowe, a kolejne x osób bawi się w zwroty/wymiany/negocjacje cenowe.

Opublikowano

W zeszłym tygodniu męczyłem na przemian Yanko Monki TdM oraz Trickersy. Jeszcze nigdy w życiu nie miałem sytuacji, abym otrzymywał każdego dnia miły komentarz na temat butów. Działo się to tylko, gdy miałem ubrane Trickersy-nawet kilka razy dziennie komplement, zaczynając od samego wyjścia z lotniska. Oczywiście nie miało to miejsca w naszej pięknej ojczyźnie.

post-3391-0-58294700-1438688874_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Nigdy bym nie zgadł po tym zdjęciu, że mają 7 lat. Były w tym czasie u szewca na jakiejś regeneracji, czy po prostu tak dobrze się trzymają? 

Nigdy nie były regenerowane, nie widziały szewca i trzymają się świetnie. W swoim czasie używałem ich bardzo intensywnie, a dzisiaj, jako najbardziej skapciałe, służą mi w najgorętsze, luźne dni.

Opublikowano

@UP weź pod uwagę, że według standardów forum, intensywne użytkowanie to kilka razy w miesiącu ;) Nie jest to przytyk do autora zdjęcia - świetne buty, życzę, aby trzymały się co najmniej kilkanaście lat. 

P.S. Oczywiście według mnie nie wchodzi w rachubę używanie butów codziennie, wg. mnie zdroworozsądkowe minimum to dać butom odpocząć 48h na prawidłach.

Opublikowano

Są okresy, w których użytkowane były bardzo często, ale faktycznie nigdy codziennie. Zasada jeden dzień na nogach i minimum jeden na prawidłach, towarzyszyła każdym moim butom od ich początku.

Odkąd nie jestem przywiązany do żadnego konkretnego biura, noszę min. 3 pary butów w ciągu jednego dnia. Wychodzę rano w loafersach, bo zapowiada się słoneczny dzień, przed pierwszym ważnym spotkaniem zmieniam je na brązowe oksfordy. W trakcie dnia okazuje się, że mam obiad na mieście i właśnie zaczęło padać, wkładam więc czarne Yanko na podeszwie York.

Nie ma w tym żadnej wystudiowanej formy, to czysty, naturalny pragmatyzm. 

Opublikowano

@Whitesnake

Pełna zgoda. Również uważam, że nie ma sensu się ograniczać do jednej pary butów - jak ktoś ma rozbudowaną garderobę, może (i wskazane byłoby) rzadsze używanie konkretnej pary butów (np. raz w tygodniu). Problem jest taki, że nowicjusze przeglądający forum, po spotkaniu się z informacją, że dane buty mają kilka lat intensywnego użytkowania za sobą myślą, że chodzi właśnie o takie codzienne rotowanie maksymalnie dwoma parami, w momencie, kiedy osoba to pisząca - przez intensywne użytkowanie ma na myśli właśnie np. raz w tygodniu (ogólnie piję tu do ogólnego trendu na forum - nie do Ciebie). 

• Oceniam pozytywnie 2