marian o Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Zaklinanie wiosny z meerminami 5 Cytuj
musa19 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Panie @constantin, rewelacyjne skarpetki. Pozdrawiam. Cytuj
mosze Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Zaklinanie wiosny z meerminami Zamsz ładnie pasuje do dżinsu. 2 Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 06.03.15 Fajne! Z jakiego klasztoru? Cytuj
constantin Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 Fajne! Z jakiego klasztoru? Prezentowałem już je, w temacie "monki..." http://www.harrods.com/product/carter-double-monk-shoe/Santoni/000000000003632815?cat1=new-shoes&cat2=shoes-men-formal&cid=LS_3632815&cid=LS&siteID=gcdL_ATRVoE-2V3II9NwRwqfcRcwuA16MA Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Na pierwszym oficjalnym spacerku 2 Cytuj
mosze Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Buty ładne, ale zwracają uwagę spodnie w kolorze blondie pink! Mam takie chinosy, ale ze względów "środowiskowych" zakładam maks. 2 razy w roku Cytuj
Hargin Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 W końcu dziś 8 marca Dzień Kobiet Przy okazji wszystkim czytającym nas Paniom najserdeczniejsze życzenia Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 @Mosze - Kolor spodni w rzeczywistości jest między bladym pomarańczowym a łososiowym (na zdjęciach wyszły inaczej). Mam rówież identyczne spodnie w odcieniach różu. Obie pary noszę tylko kilka razy w roku, jednak powodem jest kiepski krój. Kolory są OK, choć jest to subiektywna opinia. Przyłączam się do życzeń Hargina Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Opublikowano 8 Marca 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Przed chwilą kolega zapytał mnie, czy jestem przygotowany do jutrzejszego, dość trudnego egzaminu… …a jakże, przygotowywałem się z godzinę. Oto wynik... 27 Cytuj
TomiW01 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 O żesz k..., rewelka tom______i Cytuj
Whitesnake Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Whitesnake jesteś studentem? Tak, ale takim lekko podstarzałym. Jestem nim nie po raz pierwszy i znam to też z drugiej strony katedry . Takie hobby... Cytuj
proki1971 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Niezłe lustra, podaj przepis Cytuj
Whitesnake Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Niezłe lustra, podaj przepis Przepis forumowy, podpatrzony w jakimś filmiku w wątku o robieniu lustra. - Saphir wax - wacik kosmetyczny x 2 - kropla wody x4 - czas polerki - 10 min na but Nakładasz wosk wacikiem, zostawiasz but na klika minut, potem polerujesz tym samym, ale mocno ściśniętym wacikiem z minimalną ilością wosku na czubku. Na koniec smarujesz wacik kroplą wody, dosłownie muskasz po wosku i polerujesz, powtarzasz to kilka razy. Moment całkowitego zmasakrowania wacika następuje mniej więcej tuż po pokazaniu się lustra. Pozostałości wacika najlepiej zachować i po godzinie, dopolerować jeszcze jedną warstwę minimalną ilością wosku. Oczywiście im lepsza skóra, tym szybciej idzie, ale marna jakość nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Nie wychodzi tylko, kiedy przesadzi się z woskiem lub wodą. Minimalna ilość to naprawdę tyle, że na waciku prawie jej nie widać. Widać tylko smużenie na bucie. Edit: Dodatkowe ostrzeżenie: - Nie wolno przesadzić z wodą, ale nie wolno też polerować suchym wacikiem bez minimalnej warstwy wosku. Wosk w ostatniej fazie działa jak smar. Bez niego zniszczysz skórę. - uważać trzeba szczególnie na brogsach. W butach z dziurkami uszkodzenia przychodzą jeszcze łatwiej. 3 Cytuj
TomiW01 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Przepis podpatrzony w jakimś filmiku, w wątku o robieniu lustra. - Saphir wax - wacik kosmetyczny x 2 - kropla wody x4 - czas polerki - 10 min na but Nakładasz wosk wacikiem, zostawiasz but na klika minut, potem polerujesz tym samym, ale mocno ściśniętym wacikiem z minimalną ilością wosku na czubku. Na koniec smarujesz wacik kroplą wody, dosłownie muskasz po wosku i polerujesz, powtarzasz to kilka razy. Moment całkowitego zmasakrowania wacika następuje mniej więcej tuż po pokazaniu się lustra. Pozostałości wacika najlepiej zachować i po godzinie dopolerować jeszcze jedną warstwę, minimalną ilością wosku. Oczywiście im lepsza skóra tym szybciej idzie, ale marna jakość nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Nie wychodzi tylko, kiedy przesadzi się z woskiem lub wodą. Więc minimalna ilość to naprawdę tyle, że na waciku prawie jej nie widać. Widać tylko smużenie na bucie. ️tom______i Cytuj
astaroth Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Przed chwilą kolega zapytał mnie, czy jestem przygotowany do jutrzejszego, dość trudnego egzaminu… …a jakże, przygotowywałem się z godzinę. Oto wynik... Whitesnake napisz proszę co to za buty. Wyglądają świetnie, a właśnie zaczynam rozglądać się za czarnymi wiedenkami. Cytuj
Whitesnake Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Whitesnake napisz proszę co to za buty. Wyglądają świetnie, a właśnie zaczynam rozglądać się za czarnymi wiedenkami. Yanko. Nie pamiętam jaki model, chyba 558. Cytuj
saphir.pl Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Yanko 558, ale jak stopa stosunkowo smukła to polecam zastanowić się jeszcze nad Yanko 272 na kopycie 915 Cytuj
Czapla Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Yanko. Nie pamiętam jaki model, chyba 558. Też mam 558, i widzę, że u Ciebie robi się podobnie jak w moim przypadku, robi się delikatne załamanie na nosku. Lustro pierwsza klasa! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi