Kewin Napisano 18 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2020 Cześć, jakie macie opinie o Montblanc ? Zastanawiam się nad kupnem tego egzemplarza. Utargowałem dobrą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2020 MB są najbardziej ciekawie zaprojektowane i lepiej wykonane od kilku lat kiedy stery przejął Davide Cerrato. Ten powyżej, chrono jak chrono na Valjoux, jeszcze z poprzednich lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 [mention]Kewin [/mention]jeżeli Ci się podoba i możesz go kupić w na prawdę dobrej cenie, tzn. takiej jak na zegarek na Valjoux,to kupuj. Mnie się bardzo podoba. Ma ładną tarczę i lubię ten typ koperty. Nosiłbym go z przyjemnością. Wiem, że teraz MB robi jakiś model chrono na mechanizmie Minervy i to by było na prawdę coś, ale ceny powalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 To prawda, poszaleli;) mi na szczęście udało się kupić NOS Minervę Pythagore na słynnym Cal. 48, już niedługo do mnie doleci. Taka jak w linku, z tym że rzymskie indeksy i niebieskie wskazówki; https://watchesbysjx.com/2020/09/highlights-phillips-intersect-online-auction.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 Dziękuję za opinie. Mogę go nabyć za 3 500 zł Filip gdzie kupujesz zegarki ? Na Chrono ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 Nie nie kupuję na chrono Kupuję w domach aukcyjnych, na beznadziejnych portalach, a część sama do mnie przychodzi z racji tego że zegarkami zajmuję się na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 Pytam ponieważ często prezentujesz modele nieszablonowe. Rozglądałem się za zegarkiem, wpadł mi w oko Bulgari i następnego dnia zobaczyłem go u Ciebie na zdjęciu. Przeglądałem Hermesy, a tu proszę, Filip ma też Hermesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 Następny na celowniku jest Bulgari Octo, choruję już od dłuższego czasu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 No, a potem wiadomo: Royal Oak i Nautilius. P.S. [mention]Kewin [/mention] Wydaje mi się, że 3500 za tego MB to uczciwa cena. Brałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 Dzisiaj rano pokazywałem narzeczonej Bulgari Octo Royal Oak i Nautilius Są super, ale już jak dla mnie zbyt popularne (i tak ich nigdy nie kupię, nie z tego względu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 19 Wrzesień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 W pracy częściej mierzę Patki i AP niż Octo, zawsze to jakiś plus;) 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 Dotarł 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 Ładny, ale nie za duży? L2L wyglądają z tej perspektywy jak równe szerokości nadgarstka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 ...I chyba 'grubasek' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 Grubasek, to prawda. Ma 14,1 mm grubości, ale za duży nie jest, na zdjęciu tak wyszło dziwnie. Zegarek jest raczej z tych mniejszych i ma jeśli się nie mylę 38 x 46 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anetarules Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Czy znacie zegarki Breed? Mam na oku model Espinosa, ale nie wiem czy nie jest to chińska firma krzak. Zegarek w pierwszej cenie kosztuje 1700, a w promocji 280. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 30 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2021 Zastanawiam się nad zakupem zegarka chrono, koperta do 40mm (idealnie gdyby koperta miała 39mm). Automat. Tarcza czarna lub panda/reversed panda. W oko wpadły Speedy reduced 39mm (jednak wolalbym cos nowego lub max kilkuletniego) Hamilton Intra-matic chrono 40mm, Yema Speedgraf, Sinn 356, Longines Heritage 1954. W stronę których innych modeli jeszcze się zwrócić? Budżet max 10k. Jakieś ciekawe inspiracje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 30 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2021 6 godzin temu, adamW napisał: W stronę których innych modeli jeszcze się zwrócić? A może np. SRQ0029 - może nie będzie łatwo za 10k. Są też inne Prospeksy, ale w zakresie 15k. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2021 Dla mnie: Minimalne większy junghans chronoscope Sin którego wrzuciłeś. Chodzi za mną ten zegarek od bardzo dawna, ale nie kupuje go no od kilku miesięcy noszę tylko mojego Brasheara. Gdybym go nie miał, Sin byłby w kasetce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 30 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2021 Ponieważ Speedmaster jest poza moim zasięgiem finansowym noszę się od pewnego czasu z zamiarem kupna Bulovy moonwatcha. Ale to kwarc i duuuuużo tańszy, niż zakładany przez Ciebie budżet, no i ogromny jest, więc raczej nie będziesz go chciał. W każdym razie zegarek z historią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2021 Zarówno Hamilton jak i Sinn to IMO świetny wybór, ale maja zupełnie inny charakter - Intra-matic jest bardziej elegancki, a Sinn to taki typowy pancerniak EDC. Możesz jeszcze rozważyć Stowę; ma kilka ciekawych chrono, np.: Minusem jest to, że wszystkie są trochę większe od twoich oczekiwań (41mm). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 1 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2021 Hamilton mnie też bardzo się podobał, ale nie wiem czy widziałeś jakieś zdjęcia/nagrania z boku koperty. On ma ponad 14mm wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 1 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2021 Tak, wiem. Automaty chrono tak maja. 14-15,5mm. Ogolny odbior czesto zalezy od tego jak wyprofilowane sa koperta i szklo. Nie ukrywam ze profil koperty i szkla w Hamiltonie nie jest mocna strona tego zegarka. Na przyklad Yema wyglada duzo lepiej, pomimo ze ma chyba nawet 15,5mm grubosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 1 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2021 Hamilton to manual. Jeżeli grubość Ci nie przeszkadza, dla mnie faworyt z zaproponowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi