Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[mention]Kewin [/mention]jeżeli Ci się podoba i możesz go kupić w na prawdę dobrej cenie, tzn. takiej jak na zegarek na Valjoux,to kupuj. Mnie się bardzo podoba. Ma ładną tarczę i lubię ten typ koperty. Nosiłbym go z przyjemnością. Wiem, że teraz MB robi jakiś model chrono na mechanizmie Minervy i to by było na prawdę coś, ale ceny powalają.

Opublikowano

Pytam ponieważ często prezentujesz modele nieszablonowe. Rozglądałem się za zegarkiem, wpadł mi w oko Bulgari i następnego dnia zobaczyłem go u Ciebie na zdjęciu. Przeglądałem Hermesy, a tu proszę, Filip ma też Hermesa ;)

Opublikowano

Dzisiaj rano pokazywałem narzeczonej Bulgari Octo ;) 

Royal Oak i Nautilius Są super, ale już jak dla mnie zbyt popularne (i tak ich nigdy nie kupię, nie z tego względu)

Opublikowano

Grubasek, to prawda. Ma 14,1 mm grubości, ale za duży nie jest, na zdjęciu tak wyszło dziwnie. Zegarek jest raczej z tych mniejszych i ma jeśli się nie mylę 38 x 46 mm. 

• 6 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem zegarka chrono, koperta do 40mm (idealnie gdyby koperta miała 39mm). Automat. Tarcza czarna lub panda/reversed panda. W oko wpadły Speedy reduced 39mm (jednak wolalbym cos nowego lub max kilkuletniego) Hamilton Intra-matic chrono 40mm, Yema Speedgraf, Sinn 356, Longines Heritage 1954.  W stronę których innych modeli jeszcze się zwrócić? Budżet max 10k. Jakieś ciekawe inspiracje?

2021-Hamilton-Intra-Matic-Chronograph-H-Hand-Wound-review-2.jpg

YEMA-SPEEDGRAF-X-KLOKKERIET_800x (1).png

a2478-omega-speedmaster-reduced-9.jpg

Zegarek-chronograf-Sinn---356-PILOT--356.020.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, adamW napisał:

W stronę których innych modeli jeszcze się zwrócić?

A może np. SRQ0029 - może nie będzie łatwo za 10k. Są też inne Prospeksy, ale w zakresie 15k.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ponieważ Speedmaster jest poza moim zasięgiem finansowym noszę się od pewnego czasu z zamiarem kupna Bulovy moonwatcha. Ale to kwarc i duuuuużo tańszy, niż zakładany przez Ciebie budżet, no i ogromny jest, więc raczej nie będziesz go chciał. W każdym razie zegarek z historią.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Zarówno Hamilton jak i Sinn to IMO świetny wybór, ale maja zupełnie inny charakter - Intra-matic jest bardziej elegancki, a Sinn to taki typowy pancerniak EDC.

Możesz jeszcze rozważyć Stowę; ma kilka ciekawych chrono, np.:

1568873969-7776-gross.thumb.jpg.157a5fa623f972b17de067e66009e5bc.jpg

Minusem jest to, że wszystkie są trochę większe od twoich oczekiwań (41mm).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Tak, wiem. Automaty chrono tak maja. 14-15,5mm. Ogolny odbior czesto zalezy od tego jak wyprofilowane sa koperta i szklo. Nie ukrywam ze profil koperty i szkla w Hamiltonie nie jest mocna strona tego zegarka. Na przyklad Yema wyglada duzo lepiej, pomimo ze ma chyba nawet 15,5mm grubosci.