roland Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Są one z pewnością ręcznie robione, co do tego nie powinniśmy mieć wątpliwości. Zapewne robione rękoma jakiegoś chińskiego 11-latka, może nawet w Tajlandii! O ile dobrze pamiętam Immune przywoływał kiedyś markę Samuel Windsor jako przykład produkty GYW w najbardziej budżetowym budżecie. co do Chapman&Moore viewtopic.php?p=17739#p17739 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Dzięki No cóż... Mam nadzieje że chociaż sprawować będą się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Generalnie nie jest to skóra i wykonanie najwyższych lotów. O ile dobrze pamiętam skóry marki Samuel Windsor według Immune są gorsze niż te stosowane przez polskie sieciówki - Kazar i Ryłko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ard Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Czy ktoś (Immune?) ma może jakieś informacje o firmie "Mack Oldson Bootmakers"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2012 Czy zna ktoś markę Wienand? Udało mi się po raz pierwszy w życiu zakupić coś w TKMaxx, czego nie musiałem oddać - marynarkę w/w producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Czy miał ktoś do czynienia z firmą Moschino? Widziałem w TK Maxx spodnie z serii Moschino Love tylko cena była dość wysoka. Wykonanie wydawało mi się bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Czy miał ktoś do czynienia z firmą Moschino? Widziałem w TK Maxx spodnie z serii Moschino Love tylko cena była dość wysoka. Wykonanie wydawało mi się bardzo dobre. Google miał. Wikipedia miała. A nawet Voguepedia miała http://www.vogue.com/voguepedia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Ja mam 3 pary butów od Samuel Windsor i powiem szczerze, że jestem z nich bardzo zadowolony. Jedne mają 4 lata i dopiero wczoraj dałem je do podzelowania, podklejenia między 2 wartswami podeszwy i wymiany gumy na obcasach, i jakoś nie wyrzyciłbym ich (nie mam sumienia) tego im zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Witam Słyszał ktoś o marce Nunes Correa? http://www.nunescorrea.com/home?LangChange=EN Jakaś opinia? Podoba mi się pare ich rzeczy, ale ceny zdumiewająco niskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Ekhm viewtopic.php?f=8&t=705&p=88089&hilit=nunes+correa#p88089 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 7 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2012 Znowu ja Marka : Silbon Spain http://www.silbon.es/ Kupował ktoś coś od nich? Jak z jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Witam.Mam pytanie o firme William Hunt.Jakies opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Firma z Savile Row, ale nie do końca klasyczna; udaje im się często wyprodukować coś awangardowego, by nie rzec udziwnionego. Sporo ubrań tej firmy pojawia się w TKMaxx; w oferowanych tam cenach generalnie warto, w cenach wyjściowych IMO nie. Mam marynarkę WH w kratkę gunclub z londyńskiego TKMaxx; użytkuje się dobrze, nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Wlasnie o zakup w tk maxx mi chodzi.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Mam piżamę WH Relacja ceny do jakości niewspółmierna (na niekorzyść). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Jestem raczej zainteresowany koszulami i krawatami WH.Ciekawe maja ceny w tkmaxx uk.Szukam takze opinii o koszulach firm Eton i Baumler.Warte uwagi?Zaznaczam,ze cena atrakcyjna okolo 20f. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Bodileys - http://www.shoesnorthampton.co.uk/ To sklep internetowy z obuwiem z zagłębia Northampton, ale także pod tą marką można kupić buty. Czy to jest tak jak w przypadku herringa, że inni producenci wykonują dla nich buty i jeśli tak, to kto dla Bodiley-a produkuje buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Sprawa nieaktualna, już znalazłem odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Sprawa nieaktualna, już znalazłem odpowiedź. To może warto ujawnić odpowiedź na forum, żeby ktoś inny nie musiał tego w przyszłości szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Sprawa nieaktualna, już znalazłem odpowiedź. To może warto ujawnić odpowiedź na forum, żeby ktoś inny nie musiał tego w przyszłości szukać? Moja odpowiedź miała swój przewrotny, a zarazem prowokujący charakter. Liczyłem, że ktoś może zechce w ten sposób ją skomentować. Także Janie, dziękuję za Twoją czujność. Właśnie chciałem w ten sposób zwrócić uwagę na fakt, że nie zawsze otrzymujemy odpowiedź na pytania. Oczywiście nie można siedzieć 24h/dobę na forum i udzielać odpowiedzi. Charakter pytań także bywa czasem zbyt trywialny. Ale na niektóre odpowiedzi pytający czeka z prawdziwą nadzieją, szczególnie gdy dotyczy to pomocy w zakupie. Mnie przydarzyła się sytuacja taka w wątku o butach, gdy próbowałem poszukać pomocy w wyborze butów. Prosiłem o poradę między zakupem Meermin-ów (w wątku o Meerminie) a Herringami. Niestety nie otrzymałem odpowiedzi, oczywiście ktoś może napisać że nie można komuś sugerować itp. itd., ale mi brakowało drobnej wskazówki. Cóż zdecydowałem się na Herringi. Ad meritum: z tego co znalazłem w necie wynika, że buty dla Bodileys robi Cheaney, z tą różnicą że wykorzystują w ich produkcji lepszą jakościowo skórę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Ad meritum: z tego co znalazłem w necie wynika, że buty dla Bodileys robi Cheaney, z tą różnicą że wykorzystują w ich produkcji lepszą jakościowo skórę. Rozumiem, że to cytat zaczerpnięty z wypowiedzi Johna ze style forum? Ciekawi mnie co to znaczy lepsza jakościowo skóra. Z tego co wiem to te buty są wykonywane według standardów linii imperial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Cieszę się, że Immune zechciał odnieść się do mojego postu Faktycznie zaczerpnąłem te informację z style forum. Zaciekawiło mnie także co to znaczy, że "z lepszej jakościowo skóry". No i właśnie Immune rozwiał moje wątpliwości. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Tylko trzeba pamiętać, że mówimy tutaj jedynie o cholewkach. Cheaney z linii Imperial kosztują tyle ile kosztują, ponieważ pozostałe materiały użyte do produkcji butów są równie dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Nie wiem dlaczego, ale kiedy miałem w rękach Cheaney-e poczułem do nich jakąś niewytłumaczalną słabość, teraz przynajmniej wiem jakie będą moje kolejne buty (może nie kolejne, ale w końcu i je kupie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 Wyrób skórzany (kuferek) sygnowany podkową z literką s. Znaleziony w SH. Wygląda na stary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi