roland Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Są one z pewnością ręcznie robione, co do tego nie powinniśmy mieć wątpliwości. Zapewne robione rękoma jakiegoś chińskiego 11-latka, może nawet w Tajlandii! O ile dobrze pamiętam Immune przywoływał kiedyś markę Samuel Windsor jako przykład produkty GYW w najbardziej budżetowym budżecie. co do Chapman&Moore viewtopic.php?p=17739#p17739 Cytuj
Fikaczynski Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Dzięki No cóż... Mam nadzieje że chociaż sprawować będą się dobrze Cytuj
White Haven Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Generalnie nie jest to skóra i wykonanie najwyższych lotów. O ile dobrze pamiętam skóry marki Samuel Windsor według Immune są gorsze niż te stosowane przez polskie sieciówki - Kazar i Ryłko. Cytuj
Ard Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Czy ktoś (Immune?) ma może jakieś informacje o firmie "Mack Oldson Bootmakers"? Cytuj
Gość Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Czy zna ktoś markę Wienand? Udało mi się po raz pierwszy w życiu zakupić coś w TKMaxx, czego nie musiałem oddać - marynarkę w/w producenta. Cytuj
alabuz Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Czy miał ktoś do czynienia z firmą Moschino? Widziałem w TK Maxx spodnie z serii Moschino Love tylko cena była dość wysoka. Wykonanie wydawało mi się bardzo dobre. Cytuj
bigbadwoof Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Czy miał ktoś do czynienia z firmą Moschino? Widziałem w TK Maxx spodnie z serii Moschino Love tylko cena była dość wysoka. Wykonanie wydawało mi się bardzo dobre. Google miał. Wikipedia miała. A nawet Voguepedia miała http://www.vogue.com/voguepedia/ Cytuj
Skalpel Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Ja mam 3 pary butów od Samuel Windsor i powiem szczerze, że jestem z nich bardzo zadowolony. Jedne mają 4 lata i dopiero wczoraj dałem je do podzelowania, podklejenia między 2 wartswami podeszwy i wymiany gumy na obcasach, i jakoś nie wyrzyciłbym ich (nie mam sumienia) tego im zrobić Cytuj
Fikaczynski Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Witam Słyszał ktoś o marce Nunes Correa? http://www.nunescorrea.com/home?LangChange=EN Jakaś opinia? Podoba mi się pare ich rzeczy, ale ceny zdumiewająco niskie... Cytuj
White Haven Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Ekhm viewtopic.php?f=8&t=705&p=88089&hilit=nunes+correa#p88089 Cytuj
Fikaczynski Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 Znowu ja Marka : Silbon Spain http://www.silbon.es/ Kupował ktoś coś od nich? Jak z jakością? Cytuj
Piter Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Witam.Mam pytanie o firme William Hunt.Jakies opinie? Cytuj
lubo69 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Firma z Savile Row, ale nie do końca klasyczna; udaje im się często wyprodukować coś awangardowego, by nie rzec udziwnionego. Sporo ubrań tej firmy pojawia się w TKMaxx; w oferowanych tam cenach generalnie warto, w cenach wyjściowych IMO nie. Mam marynarkę WH w kratkę gunclub z londyńskiego TKMaxx; użytkuje się dobrze, nie narzekam. Cytuj
Piter Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Wlasnie o zakup w tk maxx mi chodzi.Dzieki Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Mam piżamę WH Relacja ceny do jakości niewspółmierna (na niekorzyść). Cytuj
Piter Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Jestem raczej zainteresowany koszulami i krawatami WH.Ciekawe maja ceny w tkmaxx uk.Szukam takze opinii o koszulach firm Eton i Baumler.Warte uwagi?Zaznaczam,ze cena atrakcyjna okolo 20f. Cytuj
zw1920 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Bodileys - http://www.shoesnorthampton.co.uk/ To sklep internetowy z obuwiem z zagłębia Northampton, ale także pod tą marką można kupić buty. Czy to jest tak jak w przypadku herringa, że inni producenci wykonują dla nich buty i jeśli tak, to kto dla Bodiley-a produkuje buty? Cytuj
zw1920 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Sprawa nieaktualna, już znalazłem odpowiedź. Cytuj
Jan Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Sprawa nieaktualna, już znalazłem odpowiedź. To może warto ujawnić odpowiedź na forum, żeby ktoś inny nie musiał tego w przyszłości szukać? Cytuj
zw1920 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Sprawa nieaktualna, już znalazłem odpowiedź. To może warto ujawnić odpowiedź na forum, żeby ktoś inny nie musiał tego w przyszłości szukać? Moja odpowiedź miała swój przewrotny, a zarazem prowokujący charakter. Liczyłem, że ktoś może zechce w ten sposób ją skomentować. Także Janie, dziękuję za Twoją czujność. Właśnie chciałem w ten sposób zwrócić uwagę na fakt, że nie zawsze otrzymujemy odpowiedź na pytania. Oczywiście nie można siedzieć 24h/dobę na forum i udzielać odpowiedzi. Charakter pytań także bywa czasem zbyt trywialny. Ale na niektóre odpowiedzi pytający czeka z prawdziwą nadzieją, szczególnie gdy dotyczy to pomocy w zakupie. Mnie przydarzyła się sytuacja taka w wątku o butach, gdy próbowałem poszukać pomocy w wyborze butów. Prosiłem o poradę między zakupem Meermin-ów (w wątku o Meerminie) a Herringami. Niestety nie otrzymałem odpowiedzi, oczywiście ktoś może napisać że nie można komuś sugerować itp. itd., ale mi brakowało drobnej wskazówki. Cóż zdecydowałem się na Herringi. Ad meritum: z tego co znalazłem w necie wynika, że buty dla Bodileys robi Cheaney, z tą różnicą że wykorzystują w ich produkcji lepszą jakościowo skórę. Cytuj
+Immune+ Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ad meritum: z tego co znalazłem w necie wynika, że buty dla Bodileys robi Cheaney, z tą różnicą że wykorzystują w ich produkcji lepszą jakościowo skórę. Rozumiem, że to cytat zaczerpnięty z wypowiedzi Johna ze style forum? Ciekawi mnie co to znaczy lepsza jakościowo skóra. Z tego co wiem to te buty są wykonywane według standardów linii imperial. Cytuj
zw1920 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Cieszę się, że Immune zechciał odnieść się do mojego postu Faktycznie zaczerpnąłem te informację z style forum. Zaciekawiło mnie także co to znaczy, że "z lepszej jakościowo skóry". No i właśnie Immune rozwiał moje wątpliwości. Dzięki Cytuj
+Immune+ Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Tylko trzeba pamiętać, że mówimy tutaj jedynie o cholewkach. Cheaney z linii Imperial kosztują tyle ile kosztują, ponieważ pozostałe materiały użyte do produkcji butów są równie dobrej jakości. Cytuj
zw1920 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Nie wiem dlaczego, ale kiedy miałem w rękach Cheaney-e poczułem do nich jakąś niewytłumaczalną słabość, teraz przynajmniej wiem jakie będą moje kolejne buty (może nie kolejne, ale w końcu i je kupie ) Cytuj
PawelR Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Wyrób skórzany (kuferek) sygnowany podkową z literką s. Znaleziony w SH. Wygląda na stary. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi