Republic of Ties Napisano 17 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 @swordfishtrombone Mieszanki z wełną / lnem na pewno będa się pojawiać, podoba nam się efekt jaki dają te połączenia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Jest jakiś chociaż przybliżony termin premiery knitów? Z jakiego będą materiału? Wełna i jedwab? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 19 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 @Victor Pierwsze knity będą wełniane. Jednolity bordo i jednolity granat. Jeśli nie będzie opóźnień, to powinny się pojawić w pierwszej połowie listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave8 Napisano 20 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2016 Dnia 10.10.2016 o 13:55, Republic of Ties napisał: @Koval Knity powinny sie pojawić na przełomie październik/listopad, w ofercie sklepu więc realnie będa pewnie już w listopadzie. Kiedy to w końcu nastąpi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 20 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2016 9 godzin temu, dave8 napisał: Kiedy to w końcu nastąpi? @dave8 W tym tygodniu powinny być, niestety już widać szał przedświąteczny i wszystko (przesyłki, odprawy) już działa wolniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 24 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Panowie (i Panie jeśli jakieś nas obserwują:) Dotarły knity (i nie tylko). Knity wełniane (granatowy i bordowy). Krawat niebieski - 100% jedwab Krawat bordowy - 50% jedwab 50% len Krawat zielony - 50% jedwab / 50% wełna. Jestem ciekaw szczególnie opinii o knitach, próbki wypadły dobrze i mam nadzieję, że egzemplarze produkcyjne równierz znajdą dobre opinie i wkrótcę je tu zobaczymy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 28 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2016 Zamówione praktycznie wszystkie jesienne nowości. Ciekaw jestem knitów i zielonego wełna/jedwab. Czekam z niecierpliwością na przesyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 29 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 @pablo102425 Dziękujemy za zamówienie, dziś zostało wysłane. Czekamy na informację zwrotną! Btw knity są na wyczerpaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 Uwielbiam knity. Wasze mam dwa. Jeszcze nie wiązałem ale jakością wykonania i proporcjami nie ustępują knitom droższym. Krawat len/jedwab bordowy coś pięknego. A zielony wełna jedwab po jednym założeniu dziś jest moim ulubionym krawatem. Po tym zamówieniu widzę że mocno się rozwijacie i podnosicie jakość. Super. Mam tylko jedno pytanie, jestem weganem, w związku z czym mocno staram się ograniczać jakakolwiek ingerencję moim życiem w zwierzęta. Dlatego będę za jakiś czas rezygnował z wytworów jedwabnych. Czy jest szansa na krawaty w całości z wełny lub lnu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 @pablo102425 akurat chyba wełna jest pozyskiwana w sposób dużo bardziej ingerujący w życie zwierząt niż jedwab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 6 minut temu, blekit napisał: @pablo102425 akurat chyba wełna jest pozyskiwana w sposób dużo bardziej ingerujący w życie zwierząt niż jedwab że co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 że co? Strzyżenie owiec vs zbieranie kokonów (zakładam że zużytych, ale może się mylę) jedwabników. Anyway, co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 2 minuty temu, blekit napisał: Strzyżenie owiec vs zbieranie kokonów (zakładam że zużytych, ale może się mylę) jedwabników. Anyway, co kto lubi. a po wszystkim pozostaje sycąca zupka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 Pamiętajcie, koledzy, o tym, że są rożne stopnie ingerencji w życie zwierząt, bo zwierzęta są różne. Najogólniej można powiedzieć, że boleśniejsze etycznie jest kaleczenie, dręczenie czy zabijanie zwierząt posiadających wyższe czynności mózgowe (pamięć, złożoną uczuciowość, świadomość itd.). Do tego dochodzi dylemat - np. używać skór z żywych istot czy syntetyków pośrednio czy bezpośrednio też kaleczących żywe istoty. Ale to już OT - temat szalenie skomplikowany. W każdym razie to forum nie jest przyjazne zwierzętom - bo propaguje (niestety) konsumpcjonizm, a bardzo często po prostu czysty hedonizm... ................................................... No dobrze. Spytam teraz na temat: czy RoT ma w planach knity szersze - 8 cm? Bo na taki bym się skusił na pewno Najlepiej wełniano-jedwabny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 2 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 @pablo102425 Paweł, świetnie, że jesteś zadowolony! Jesli chodzi o krawaty w całości jedwabne lub lniane, w najbliższych planach ich nie ma, ale z tyłu głowy są już od dawna. @Miro Na razie będziemy kontynuować knity 100% wełna i szerokość 6. Knity w szerokości 8, wiąża się już ze sporą różnicą w cenie per sztuka. Przy naszym założeniu ceny 79zł, chyba nie wytrzymalibyśmy tam już marży:) Natomiast cały czas pracujemy nad nowościami, urozmaiceniem oferty etc. Mamy sporo pomysłów i wdrażamy je selektywnie, patrząc też na oczekiwania Klientów oraz sprzedaż poszczególnych wzorów, materiałów etc. CO jakiś czas przeglądamy wątek, wracamy nawet do komentarzy sprzed wielu mieisęcy, także każda sugestia zostaje zanotowana:) Miłego piątku! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 23 godziny temu, xkoziol napisał: Garnitury z jakiego materiału kolega nosi? Buty jakie? btw - wełniane krawaty? Hej, chcę tylko wyjaśnić, mam nadzieję że moderatorzy nie będą mieli nic przeciwko, napisałem: " w związku z czym mocno staram się ograniczać jakakolwiek ingerencję moim życiem w zwierzęta. Dlatego będę za jakiś czas rezygnował z wytworów jedwabnych. " i tak, od długiego czasu szukam butów nie skórzanych o dobrej jakości i designie. Niestety jest to ciężkie. Jeśli chodzi o jedwab jest to bardzo często dość mocna ingerencja w jedwabniki bo o ile kokon nie jest zużyty a jedwabnik jest w trakcie przepoczwarzania zostaje zabity. Z wełną jest inaczej, owca nadal żyje po strzyżeniu. Jednak owszem nie jest to dla niej proces naturalny. Tutaj można naprawdę długo pisać, każdy ma na to swoje zdanie, ja swoje mogę wytłumaczyć na PW. A odpowiadając na Twoje pytanie, garnitury, swetry mam wszystkie z wełny. Buty... większość jest z tworzyw sztucznych, sportowe. Buty eleganckie mam tylko dwie pary, skórzane, owszem. Krawaty nie muszą być wełniane w całości, ale wełna/len? Czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 O właśnie, co powiecie na krawat z mieszanki wełny i lnu? Wiem, że to nietypowe rozwiązanie, ale byłoby bardzo ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 3 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2016 Kiedyś to badaliśmy, kosztowo niestety mało atrakcyjne plus nasi dostawcy twierdzą, że bez żadnej domieszki jedwabiu, mieszanka wyłącznie len / wełna nie jest najlepszym materiałem na krawat. Nie próbowaliśmy jednak, z ciekawości wrócę do tematu po nowym roku, chętnie bym zbadał taki krawat organoleptycznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 3 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2016 Domieszka jedwabiu oczywiście też może być. Myślałem o tym, żeby po prostu nie dominował. Poszetka na pewno ma krawaty składające się w połowie albo dwóch trzecich z wełny, a reszta to jedwab i len - są przyjemne w dotyku i dobrze się wiążą. Kwestię ceny rozumiem, mówię o tym raczej w charakterze eksperymentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 3 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2016 7 godzin temu, Republic of Ties napisał: nasi dostawcy twierdzą, że bez żadnej domieszki jedwabiu, mieszanka wyłącznie len / wełna nie jest najlepszym materiałem na krawat. Chyba nie tylko na krawat. Miałem cztery marynarki, takie na cieplejsze dni, z następujących mieszanek: 1. Len - jedwab (po połowie) 2. Wełna - jedwab (jedwabiu kilkanaście procent) 3. Wełna - len - jedwab (jedwabiu kilka procent) 4. Wełna - len (po połowie) Trzech pierwszych chętnie używam, ostatnią oddałem, bo miała najgorszą relację chwyt - oddychalność - gniotliwość. A co ciekawe, tylko ona była z tkaniny "markowej". A krawatu wełna/len chyba w rękach nie miałem, za to len/jedwab i wełna/jedwab są bardzo częste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvis185 Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 W zeszłym tygodniu odebrałem przesyłkę z trzema krawatami. Pierwszy raz zrobilem zakupy w RoT. Muszę przyznać, że przesyłka błyskawiczna, a kontakt z obsługą sklepu www naprawdę bardzo dobry. Krawaty zapakowane w ładne firmowe pudelko. Więc jak ktoś potrzebuje krawat na prezent to w sam raz. Zamówiłem dwa krawaty jedwabne i jednego knita. Knit już miałem na sobie w weekend. Dobrze się wiąże, a wygląda świetnie. Zresztą wszystkie trzy krawaty prezentują się doskonale. Do tej pory, używałem krawaty z firm które można spotkać w centrach chandlowych ( bytom, vistulia, wolczanka). Teraz napewno już nigdy u nich nic nie kupię. Właśnie stałem się stałym klientem Republic of Ties. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 5 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2016 Wręcz przeciwnie Po prostu z chłopakami z RoT tak dobrze się współpracuje, że trudno odmówić, gdy zapraszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Czy, a jeśli taki, kiedy można się spodziewać rozszerzenia oferty wełnianych knitów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 7 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Po nowy roku wrócą oba wyprzedane knity a do tego kilka nowych:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 I to jest bardzo dobra informacja (te wyprzedane mam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi