saphir.pl Napisano 30 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Najczęściej kupowane produkty do skór olejowanych: Tarrago Oil Tanned, Tarrago Tucan, Saphir Onguent WAŻNE! Pamiętaj o próbie na mało eksponowanym skrawku (np. fragment języka) w celu weryfikacji. Jeżeli jesteś pewien, że efekt jest właściwy dopiero traktuj całą powierzchnię skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Ok. Zatem kupię ten balsam. Jak nie pokryje rys, to z braku laku miejscowo zastosuję krem w kolorze cordovan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Ja do moich Red Wing Iron Ranger 8111 używam oleju do skór Bense & Eicke. Rysy pokrywam kremem w dobranym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Rysy na tego typu skórach to rzecz normalna. Najczęściej można je zniwelować, ale jest to efekt chwilowy. W pracujących miejscach cholewki i tam, gdzie skóra ma kontakt z czymś twardym przebarwienia pojawiają się na nowo. Proponuję je polubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Zgadzam się jest to także urok butów tego typu. Stając się ich posiadaczem trzeba być świadomym tejże cechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Wiem, wiem - jednak moim zdaniem nie można iść w drugą stronę i nie stosować niczego, bo będą wyglądały jak psu z gardła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Tak wyglądają po użyciu wspomnianego oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Czy w waszym przypadku też lustro trzeba odświeżać po każdym wyjściu? U mnie za każdym razem powstają jasne rysy (takie, jak w innych miejscach na bucie), nawet po bardzo krótkich wyjsciach. Po przyjściu do domu nakładam minimalna ilość wosku raz lub dwa razy i poleruję chwilę z wodą, ale to irytujące, że trzeba proces powtarzać za każdym razem. To moje pierwsze lustro więc możliwe, że po prostu źle je zrobiłem. Jak narazie wygląda na to, że czyni to więcej szkody niż pożytku, gdyż skóra bez połysku przynajmniej nie wyglądałaby niechlujnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 Zwykle robią się rysy na lustrze, wystarczy przejechać czymkolwiek po skórze, nawet drugim butem. Ale odnawiać za każdym razem mi się nie chce, całkiem fajną robotę robi polerka rajtuzami nylonowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 @Diminished w mojej opinii lustro na butach to jest coś na "specjalne okazje" szczególnie wieczorowe. To nie jest coś na każdą wyjście i do każdych butów. Ja do przecierania rys wykorzystuje wkładkę do butów z owczej wełny -oczywiście taką którą do buta nie wkładam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 Ja mam zawsze w torbie ładna szmatke saphira do polerki, wystarczy parę ruchów i lustro jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 2 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2017 Czym zmyć plamy po alkoholu z butów? Trysnęło mi dziś nieco kropel wina na cholewkę, pojawiły się na niej takie plamki (jak po wodzie), ale trochę klejące i gęste. Rano już przypatrzę się temu i na własną rękę się tym zajmę, ale obecnie wygląda to tak nijak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunatyk Napisano 3 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2017 Kupiłem nowe buty Nikopol 660. Wiem, że to nie szczyt jakości, ale nawet o takie chciałbym wystarczająco zadbać. Mam do dyspozycji: - Tarrago Conditioner - zmywacz do skór - dubbin - pastę bezbarwną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 3 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2017 Kup brązowy krem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunatyk Napisano 3 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2017 Posiadane środki nie wystarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 3 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2017 1 godzinę temu, Lunatyk napisał: Posiadane środki nie wystarczą? Wystarczą. Do zmycia wykończenia skóry, a później do jej upaćkania nadają się idealnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunatyk Napisano 3 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2017 Bez ironii proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 4 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2017 Kup brązowy krem. https://multirenowacja.pl/shoe-cream-tarrago-50ml-krem-do-skor-90-kolorow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunatyk Napisano 4 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2017 Okej. W takim razie zainwestuję. Który kolor sugerujecie do tego modelu?https://butosklep.pl/product-pol-4080-Botki-Meskie-Polskie-Skorzane-Brazowe-Trzewiki-Nikopol-660.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2017 Panowie, jak obchodzic sie z tymi butami? Obuwie to Gordon & Bros Butch. To jest skora olejowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 @saphir.pl czym czyścić skórę pull-up? Czy saphir creme universelle i tarrago nano protector będą odpowiednie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 2 godziny temu, lukmal napisał: @saphir.pl czym czyścić skórę pull-up? Czy saphir creme universelle i tarrago nano protector będą odpowiednie? Żaden z tych preparatów nie czyści. Proponuje wilgotną szmatkę, na cięższe zabrudzenia mydło do skór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 15 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 Creme Universelle jak najbardziej posiada właściwości czyszczące, ale delikatniejsze niż Renomat. W związku z tym właśnie, że jeden produkt czyszczący jest dość delikatny, a drugi dość silny w ofercie pojawi się środek mający stanowić kompromis Cytuj TECHNICAL CHARACTERISTICS First cleaner in the SAPHIR range not classified at dangerousness level. This product is a very effective addition to the range of cleaning products offering an alternative to the use of RENO'MAT when it is not necessary to remove all the finishing products that have been applied to the surface of the leather. For consumers who regularly use the products SAPHIR without resin or silicone, and still want to clean them, the use of the CLEANING LOTION will allow to remove all types of soiling as well as the possible excesses of waxy deposits. The use of UNIVERSAL CREAM, in this case, proved definitely too soft. The CLEANING lotion offers this perfect compromise between these 2 products, one sometimes too strong, the other sometimes too soft. Its formula preserves the basis of the icings that have been made on the shoes which makes it possible to realize a new frosting more quickly. In addition it contains a significant amount of CARNAUBA wax which brings after polishing, protection and shine. AREA OF USE Smooth leather, oiled leather & nubuck, synthetic leather, skai, coated canvas including printed coated fabrics because this cleaner does not affect the printing. Also suitable for white rubber soles and trainers. Especially recommended for shoemakers after repairing items to obtain quickly and easily an article corresponding to the image of a neat work that they wish to bring to their customers. No, ale wracając do pytania - nasi Klienci przy pielęgnacji różnej maści skór olejowanych i woskowanych chwalą najczęściej 2 produkty: Tarrago Oil Tanned i Saphir Onguent. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 13 minut temu, saphir.pl napisał: Creme Universelle jak najbardziej posiada właściwości czyszczące. O wiele delikatniejsze niż Renomat. W związku z tym właśnie, że jeden produkt czyszczący jest dość delikatny, a drugi dość silny w ofercie pojawi się środek mający stanowić kompromis Ooo, a kiedy się można spodziewać tego cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 15 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 Produkt powinien pojawić się w ofercie na początku grudnia 2017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi