Flors Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Ja robię tak: - gdy uważam, że już czas i nakładanie kolejnej powłoki kremu/pasty nic nie poprawi zmywam wszystko Renomat'em (może być co dwa - trzy pastowania). - potem Renovator, tłuszcz, krem, pasta .... Sam decydujesz na podstawie tego wyglądają Twoje buty i co chcesz z nimi zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 ...- potem Renovator, tłuszcz, krem, pasta .... Kurcze - a to nie przesada? Po co tłuszcz, jak był renowator? ...Albo po co renowator jak jest tłuszcz?!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Co dwa-trzy pastowania? Ja mam wątpliwości, czy w ogóle pastować, czy nie wystarczy wypolerować ściereczką. Remont robię co kwartał lub rzadziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 18 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 haha Widzicie jak to jest? Każdy z czasem wypracowuje swój sposób na pielęgnację i nie ma tu zasad uniwersalnych Powiem Wam, że podobnie jest z fachowcami z branży. Co jeden to mądrzejszy - inna opinia, inne przyzwyczajenia i inne rady oraz sugestie Jakieś ogólne zasady można przyjąć, ale dalej to już kwestia praktyki, doświadczenia, indywidualnych preferencji, sposobu, intensywności, częstotliwości użytkowania danej pary, rodzaju skóry, przeznaczenia obuwia ... bla bla bla pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 19 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2012 - potem Renovator, tłuszcz, krem, pasta .... napisałem to jako wybór możliwości, każdy sam decyduje czego potrzebują jego buty na podstawie wyglądu/stanu skóry. (np. po tłuszczu krem będzie słabo wchłaniany, a jak buty zrobimy mocno tłuszczem, to z wykonaniem lustra jak i jego trwałością też będzie problem...itd.) Polecam ćwiczyć, próbować i wypracować swój sposób na podstawie doświadczeń oraz stanu skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David Napisano 26 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2012 Czy mogę zastosować ten produkt: http://www.sklep.ochnik.com/preparat-oc ... spray.html do impregnacji tych butów: http://www.ctshirts.co.uk/men%27s-shoes ... |||||||||| ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 26 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2012 Czy mogę zastosować ten produkt: http://www.sklep.ochnik.com/preparat-oc ... spray.html do impregnacji tych butów: http://www.ctshirts.co.uk/men%27s-shoes ... |||||||||| ? E tam, to jest impregnat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 26 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2012 Fajne Tu Tarragowski przykład: I pełna zgoda - jeżeli impregnat to również polecam Nano Kiedyś w domu czasem robiłem pokazy dla uradowanej rodziny Nano zaimpregnujesz niemal wszystko - fajnie wychodzi test wody na białej kartce do połowy zaimpregnowanej. No generalnie można się bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2012 Film poglądowy, z którego można się nauczyć jak wiązać bawełnę na dwa palce chociażby http://www.youtube.com/watch?v=qX7YWhwJyCQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 28 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2012 cordovan, kości, lustro i te sprawy wszystko co tygryski lubią najbardziej : http://youtu.be/EQ1k8mJt3iI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 28 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2012 No właśnie, gdzieś mi ten film śmignął i już go nie odkopałem. W końcu obejrzałem w całości. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 2 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2012 Tak wyglądają zadbane buty po latach użytkowania (bspk): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Przepraszam, że odbiegam trochę od tematu pielęgnacji eleganckiego obuwia, ale mam problem z usunięciem plam z moich ulubionych sneakersów, które zostały zafarbowane przez jeansy. Buty są ze skóry licowej. Czy jest jakiś środek, który usunie takie plamy ze skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Jeżeli to białe sneakersy Lacoste, do trafia się dobra okazja, aby je wyrzucić. Jeżeli inne - spróbuj Avel Hussard od saphir.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Jeżeli to białe sneakersy Lacoste, do trafia się dobra okazja, aby je wyrzucić. Jeżeli inne - spróbuj Avel Hussard od saphir.pl. Nie to jasno brązowe Common Projects. Dzięki, wypròbuje Avel Hussard, ale z tej drugiej rady nie skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Po raz pierwszy postanowiłem spróbować swoich sił z lustrzanym połyskiem. Buty mają za sobą kilkanaście wyjść, do ich pielęgnacji używałem dotychczas właściwie tylko kremu, nigdy nie stosowałem renomatu ani podobnych środków. Oczyściłem z kurzu wilgotną szmatką, poczekałem aż wyschną, odżywiłem kremem, a na końcu nałożyłem pastę. Zostawiłem je na noc. Następnego dnia zacząłem polerować bawełnianą szmatką z pastą z małą ilością wody nosek buta. Polerowałem średnio mocno, ale wytrwale, skóra nie chciała błyszczeć. Po ok. 40 minutach zabawy z pastą i wodą moim oczom ukazał się nagle taki widok: Nie wiem, czy naruszyłem skórę, nie wiem, co to za "dziura" i na skutek czego powstała (poza polerowaniem). Powierzchnia skóry buta w obrębie "krateru", jak i poza nim jest raczej taka sama. Z drugiej strony te nieestetyczne pozostałości polerowania na nosku nie dają się usunąć szczotką ani zdrapać. Czy ktoś umie zdiagnozować problem i wie, jak sobie z poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 pierwszy raz widzę coś takiego - wygląda jakbyś wytarł warstwę farby ... brzeg tego krateru jest postrzępiony, czy tylko tak mi się wydaje? BTW - skóra na tych butach nie wygląda na przystosowaną do zabawy w uzyskiwanie lustra ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 jeśli to dziura a nie pozostałość jakiś środków, to może buty wcale nie są skórzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Tak, brzeg "krateru" jest postrzępiony. Buty to dokładnie ten model. Jeśli to farba, czy istnieje sposób, żeby naprawić ten defekt? Wizyta u szewca? W życiu nie przyszło mi do głowy, że delikatną bawełnianą szmatką z pastą i wodą mogę dokonać takich zniszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Ale urwał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Tak, brzeg "krateru" jest postrzępiony. Buty to dokładnie ten model. Jeśli to farba, czy istnieje sposób, żeby naprawić ten defekt? Wizyta u szewca? W życiu nie przyszło mi do głowy, że delikatną bawełnianą szmatką z pastą i wodą mogę dokonać takich zniszczeń. na odległość trudno prorokować, zakładam, że to skóra z powierzchnią pokrytą z wierzchu farbą, którą właśnie zacząłeś ścierać. jedyne sensowne rozwiązanie to zetrzeć tę farbę do końca Decapanem (lub Renomatem) i pomalować cały nos (i drugi but też) farbą do skóry (pytanie czy się będzie bardzo odznaczał po zabieg od reszty buta?) inna kwestia czy chcesz się bawić i czy buty są tego warte? musisz rozważyć sam, ale przy okazji masz szansę zbadać nieznane rejony malowania butów Najlepiej skonsultuj się z userem o nicku Saphir.pl pozdr D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Dziękuję za wskazówki. BTW - skóra na tych butach nie wygląda na przystosowaną do zabawy w uzyskiwanie lustra ... Po czym poznać, że skóra się nadaje albo nie? Do dziś myślałem, że można próbować uzyskiwać lustro na skórze licowej, ale teraz boję się już dotknąć swoich butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Dać to się da, ale całość polega na odpowiednim nakładaniu pasty i rozsmarowywaniu jej wodą, a nie tarciu do upadłego, powiedziałbym że polerowanie to czynność polegająca głównie na rozprowadzeniu pasty równomiernie, maksimum 5-10 min na but w sumie. Moim zdaniem szkoda wydawać pieniądze na depacanta i farbę by z tymi butami coś robić. Lepiej po prostu zapastować. Szkoda też smarować kremem, tego typu sklejki praktycznie go nie wchłaniają. Podobne buty ostatnio katowałem w celu zrobienia patyny, ale moim zdaniem to kompletna strata czasu. Żeby dotrzeć do tego czegoś skóro-podobnego trzeba się dobre 2 godziny nawdychać rozpuszczalnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Wyglądają jak klasyczne "purchle" z farby. Co to za firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Ryłko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi