Robbie1991 Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Czy ktoś ma może doświadczenie z pastami herring shoes? Mam kilka sztuk na stanie ale zastanawiam się czy nie zainwestować mimo wszystko w saphira. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 nie rób nic, poza obserwowaniem czy podeszwa nie odkleja się od pasa. Tym co trzyma podeszwę jest klej. Jeżeli fabryka zrobi la robotę rzetelnie, nic nie powinno się dziać przez długi czas. Co do zelowania - buty już są częściowo podzelowane, szkoda, że nie w części pod noskiem - tam się podeszwa ściera najszybciej. Jak wychodzi szew, jak w tym przypadku, to raczej nie będą klejone wcześniej. Ale tak jak napisał @damiance chodź i obserwuj. Jeżeli trzeba byłoby zadziałać, to w sumie nie ma znaczenia czy na tej powierzchni co teraz, czy na większym odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Czy ktoś ma może doświadczenie z pastami herring shoes? Mam kilka sztuk na stanie ale zastanawiam się czy nie zainwestować mimo wszystko w saphira. Mają chyba sporo więcej pigmentu, niż woski saphira. Dla mnie to takie coś pomiędzy pommadierem, a pate de luxe. Jak nie chce Ci się robić lustra, to są całkiem OK, można używać zamiast pommadiera, dadzą wyższy połysk. Ale lustro nimi zrobić ciężko i wychodzi raczej słabe (ja nie próbowałem, ale tak pisał w innym wątku Whitesnake). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Cześć, polecicie mi jakąś niedrogą szczotkę do zamszu do codziennego stosowania, która dobrze będzie spełniała swoją zadania? Dodam, że mam już taką: http://multirenowacja.pl/szczotka-do-zamszu-nubuku-i-microfibry-saphir.html oraz taką najtańszą dwustronną z deichmanna. Żadna z nich nie posiada mosiężnego włosia. Czy te które mam powinny wystarczyć? Czy szczotki z krepy używa się na codzień? Dzięki Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Koźle, autorytarnie i bez cienia wątpliwości odpowiadam na Twoje pytanie - Dokładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Cześć, polecicie mi jakąś niedrogą szczotkę do zamszu do codziennego stosowania, która dobrze będzie spełniała swoją zadania? Dodam, że mam już taką: http://multirenowacja.pl/szczotka-do-zamszu-nubuku-i-microfibry-saphir.html oraz taką najtańszą dwustronną z deichmanna. Żadna z nich nie posiada mosiężnego włosia. Czy te które mam powinny wystarczyć? Czy szczotki z krepy używa się na codzień? Dzięki Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Proszę: https://www.eobuwie.com.pl/szczotka-coccine-do-zamszu-i-nubuku.html?gclid=CIaZhYCx78wCFbYW0wodU8AG-A&gclsrc=aw.ds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Cześć, polecicie mi jakąś niedrogą szczotkę do zamszu do codziennego stosowania, która dobrze będzie spełniała swoją zadania? Dodam, że mam już taką: http://multirenowacja.pl/szczotka-do-zamszu-nubuku-i-microfibry-saphir.html oraz taką najtańszą dwustronną z deichmanna. Żadna z nich nie posiada mosiężnego włosia. Czy te które mam powinny wystarczyć? Czy szczotki z krepy używa się na codzień? Dzięki Na co dzień najbezpieczniej jest używać szczotki - gumowego jeżyka. Mosiężne włosie tylko w celu potrzeby mocniejszego rozczesania, ale należy uważać, by nie narobić przy tym więcej krzywdy niż pożytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 A ja uzywam zwyklej "wlosianej" szczotki - usywa kurz i wygladza zagnecenia. Gumowa i druciana - rzadko, mam wrazenie, ze to zbyt brutalne na codzien. @szewc, czy to OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Druciana jest rzeczywiście zbyt brutalna, ale guma, czy też zwykła z ciut twardszym włosiem (jak za długie można lekko przystrzyc) jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Jaki renowator polecacie do zamszu? Lepszy taki w płynie z gąbeczką czy w sprayu? Duża różnica między saphirem a tarrago? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Używam renowatora w sprayu od Saphira i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Używam renowatora w sprayu od Saphira i jestem zadowolony. Bezbarwny czy w kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 W kolorze, nie mam dobrych doświadczeń z bezbarwnymi specyfikami, tak renowatorami jak i kremami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Ok, dzięki. Ja tez mam taki renowator tylko w innym kolorze i denerwujące dla mnie jest to, że łatwo jest nabrudzic dookoła gdy się go stosuje. Dlatego chyba wypróbuję ten w płynie Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Ostatnio do granatowych butów żeglarskich użyłem tego http://multirenowacja.pl/pasta-do-butow-nubuck-suede-color-75ml-do-zamszu-i-nubuku.html Teraz mają ładny kolor, były chyba wyblakłe od słońca. Zdarzyło mi się pobrudzić tym środkiem białą podeszwę, ale łatwo można go zmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Zastanawiam się właśnie czy wziąć to czy saphira, ale skoro jesteś zadowolony, to chyba wezmę tarrago. 20 złotych piechotą nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Ten środek Tarrago służy teoretycznie do odnowienia koloru i w tym wypadku się sprawdził. Może renowator Saphir z aplikatorem, to ten sam środek, który dostępny jest w sprayu. Jeszcze jest kwestia dostępnych kolorów. O szczegóły musisz już dopytać chyba w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Byłem dzisiaj u Kielmana i powiedzieli mi, że odkąd mają do czynienia z pastą do zamszu, to nie używają sprayów. Mówili, że dużo łatwiej się aplikuje i nie wysusza skóry w przeciwieństwie do sprayu. Mieli collonila i woly, ale niestety nie w ciemnym brązie, więc podziękowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 A autor był już zdecydowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbie1991 Napisano 30 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 Pytanie czy ktoś posiada buty w Kolorze Titan (najlepiej meermin) i jest w stanie doradzić który kolor pasty do nich pasuje ze standardowych kolorów saphira? Wydaje mi się, że odpowiednikiem jest koniak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 30 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 Jeśli chcesz zachować kolor to kup pastę o ton jaśniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Panowie, po ulewie zrobiły mi się takie zacieki na zamszowych butach. Da się je uratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Jak nie wyschnie (daj jeszcze czas butom), to pozostaje farbowanie na ciemniejszy kolor, ale może się okazać, że jak nie będzie to czarny, to zacieki pozostaną, ale mniej widoczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Chyba powinny już wyschnąć, bo ulewa była w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 A próbowałeś wyszczotkować? Z farbowaniem to spokojnie - jeśli to zabrudzenia, a nie wilgoć to i tak będzie widać. A poza tym to one chyba są granatowe? Ciemniej to już tylko czerń ... Jeśli nie doschną, proponuję umyć je wodą z szarym mydłem lub jakimś dedykowanym preparatem (np. Cleanerem z Tarrago) - powinno pomóc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi