roland Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Jeśli buty nieużywane popękały polecamy oddać je na tzw "reklamację". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Witam Kupiłem buty skórzane http://www.eobuwie.com.pl/product-pol-41460-Kozaki-GINO-ROSSI-MTC882-7F00-539-2500.html, jeszcze nie używałem, pan w sklepie polecił mi impregnat za 10zl, kupiłem go ale zauważyłem ze skora popękała. Mogłby mi ktoś powiedzieć, co powinieniem kupić (pasty, wosk pszczeli, impregnat inny?) żeby ochronić buty na zimę, dzięki skóra uległa zniszczeniu po użyciu impregnatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokid17 Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 tak, trochę popękała, więc sie przestraszyłem, buty ani razu nie noszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelradzio Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Jako, że za oknem biało, to panowie z administracji zaczęli sypać biały syf na drogi. Po jednej wyprawie na dwór buty mają cudowne ślady Czym najlepiej zabezpieczyć buty przed tą wszechobecną solą? W tamtym roku już miałem potężne odsalanie obuwia a w tym chciałbym tego uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 pytanie - czy to jest czysta postac NaCl? możemy złożyć pozew zbiorowy o niszczenie mienia - ciekawe co w innych cywilizowanych krajach sypia na ulice ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Teorię mamy doskonale opracowaną i Daniel pewnie może ją zaraz przypomnieć. W praktyce sól na butach jest immanentnym urokiem życia w kraju nad Wisłą. Zawsze możliwa jest prewencja lub późniejsza kuracja, ale to i tak walka z wiatrakami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelradzio Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 pytanie - czy to jest czysta postac NaCl? możemy złożyć pozew zbiorowy o niszczenie mienia - ciekawe co w innych cywilizowanych krajach sypia na ulice ... Cóż... sądząc po ostatniej większej aferze odnośnie soli*, śmiem wątpić * mam na myśli sól "do chodników" w żywności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 pytanie - czy to jest czysta postac NaCl? możemy złożyć pozew zbiorowy o niszczenie mienia - ciekawe co w innych cywilizowanych krajach sypia na ulice ... Koleżanka, która mieszkała w Austrii, mówiła mi, że ubijają śnieg i sypią na niego małe kamyki. Jak znowu napada, ponownie ubijają i sypią kamyki i tak przez całą zimę. Wiosną zbierają je maszynami ssącymi, następnie, kamyki są myte i czekają na następny sezon. Tylko podobno obcasy damskich kozaków po jednym sezonie nadają się do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Koleżanka, która mieszkała w Austrii, mówiła mi, że ubijają śnieg i sypią na niego małe kamyki. Jak znowu napada, ponownie ubijają i sypią kamyki i tak przez całą zimę. Wiosną zbierają je maszynami ssącymi, następnie, kamyki są myte i czekają na następny sezon. Tylko podobno obcasy damskich kozaków po jednym sezonie nadają się do wymiany. Potwierdzam, tak się robi w cywilizowanej części Europy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Cześć, umyłem spec. mydłem i następnie dobrze natłuściłem tłuszczem saphire moje bardzo stare buty motocyklowe z licowej skóry. Pierwszy raz je natłuszczałem, a mają za sobą osiem przechodzonych zim, więc zrobiłęm to dosyć solidnie. Pytanie moje jest takie, czy to że buty po dobie od natłuszczenia po wypolerowaniu są tłustawe i lekko lepkie nie przeszkadza abym je teraz nakremował i przygotował do chodzenia, czy też przesadziłem z natłuszczaniem i buty na nakremowaniu dalej się bedą lekko "lepić" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Ja zwykle robię tak, że po natłuszczeniu czekam nawet dluzej, niż dobę. Jeśli się nie wchłonie, to przecieram szmatką, takie tłuste jednak źle sie obrabia. Dopiero jak są względnie suche nakładam krem i też czekam, zwykle przez noc, aż dobrze wsiąknie. Na drugi dzień pierwsza polerka, pasta i wysoki połysk. Czasem używam szczotki to roztarcia tłuszczu. Reszta czynności tylko szmatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Prawdopodobnie nadmiar tłuszczu i skóra nie jest w stanie tego wchłonąć. Daj im trochę więcej czasu. Tłuszcz aplikuj w minimalnych dawkach - naprawdę jest wydajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumak Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Proszę o pomoc - w jaki sposób usunąć plamy z oleju roślinnego na butach z zamszu? Próbowałem ciepłą wodą oraz płynem do mycia naczyń lecz to nic nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Płyn do naczyń raczej pogłębił problem. Przy świeżych plamach bardzo dobrze radzi sobie Odplamiacz Hussard w proszku: Przy utrwalonych plamach lepiej użyć Odplamiacza Hussard w płynie. Jeżeli mimo wszystko pozostaną jakieś ślady, można użyć Renovetine w celu regeneracji koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumak Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Dziękuję za szybką odpowiedź. Tylko czy będzie to miało zastosowanie jak buty poplamiłem parę dni temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 W takim przypadku lepiej użyć Hussard'a w płynie - tutaj podobny problem, z którym sobie próbowaliśmy radzić: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/871-renowacja-i-naprawa-obuwia/?p=110428 Po wszystkim warto profilaktycznie zaimpregnować Nano Protectorem Tarrago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bluetake Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Poradziłem sobie z problemem plam na brązowych butach:) Remat, odsalanie saphirem, tłuszcz, pommadier pod kolor, wosk i na to nano od tarrago:) Buty jak nowe, woda ich nie tyka. Dziękuję za wskazówki oraz szybką realizację zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Takie krótkie pytanko - zaimpregnowałem buty nano psikadełkiem . Na dworze leje jak z cebra - woda co prawda nie wsiąka w skórę, ale zostaje na jej powierzchni. Po dłuższym spacerze wchodzę do pracy. Czy należy zostawić wodę na butach w spokoju i poczekać aż sama odparuje, czy też można je wytrzeć do sucha nie ryzykując przy tym starcia protektora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Nano to nie jest powłoka, którą można zdmuchnąć ja wycieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Polecam tupanie lub energiczne potrząsanie. Przy prawidłowo zaimpregnowanej skórze, powinno dość swobodnie spływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Dzięki Panowie. Następnym razem spróbuję zastepować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokid17 Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Witam Kupiłem buty skórzane http://www.eobuwie.c...-539-2500.html, jeszcze nie używałem, pan w sklepie polecił mi impregnat za 10zl, kupiłem go ale zauważyłem ze skora popękała. Mogłby mi ktoś powiedzieć, co powinieniem kupić (pasty, wosk pszczeli, impregnat inny?) żeby ochronić buty na zimę, dzięki Mógłby mi ktoś coś doradzić, bo to dej pory nie dostałem żadnej porady.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Ależ otrzymałeś poradę - udzielił jej Roland. Jeśli buty popękały po nałożeniu impregnatu zarekomendowanego przez sprzedawcę butów - niezwłocznie zareklamuj je! Nie chcesz chyba reanimować nowego nabytku z powodu niekompetencji sprzedawcy/słabej jakości produktu?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokid17 Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Ależ otrzymałeś poradę - udzielił jej Roland. Jeśli buty popękały po nałożeniu impregnatu zarekomendowanego przez sprzedawcę butów - niezwłocznie zareklamuj je! Nie chcesz chyba reanimować nowego nabytku z powodu niekompetencji sprzedawcy/słabej jakości produktu?! A może jest to winna impregnatu, a nie obuwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Ciężko odpowiedzieć... Czego oczekujesz? Wsparcia duchowego? Zadałeś pytanie, otrzymałeś odpowiedź i chcesz innej? Powiedz jakiej odpowiedzi oczekujesz to dokładnie takiej udzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi