saphir.pl Napisano 11 Maj 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2018 @50groszy, @Fant - podeślijcie proszę zapytania na e-mail multirenowacji. Tam support albo od razu będzie wiedział, albo ekipa wykona próby na konkrecie i podzieli się wynikami. Przepraszam za spychologię, ale tam już dziś faktycznie wiedzą lepiej i nie chciałbym wprowadzić w błąd, bo już mi się zdarzyło. Teraz mam zakaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nets Napisano 21 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2018 Saphir BDC Creme Universelle jak długo po otwarciu utrzymuje swoje właściwości? Zastanawiam się nad pojemnością opakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 21 Maj 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2018 Bardzo długo. Nie spotkałem się z sytuacją, w której coś niedobrego się z nim stało po otwarciu, a mam pod ręką kilka opakowań otwieranych pierwszy raz pewnie na szkoleniach dobrych kilka lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2018 Zwykle produkty Saphira mają shelf life 10 lat. Otwarcie słoiczka czy butelki wiele tu nie zmienia. Bez obaw, to nie jogurt:) Mam krem do cordovanu Md’or od 4 lat i nie zauważyłem zmiany właściwości fizycznych czy chemicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Saphir Shoe-Eze 1000 ml - W jaki sposób użyć takiej butelki jak nie jest to w spreju ani nie ma dozownika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 28 Sierpień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Pojemności industrialne dla producentów, firm oraz szewców, którzy dysponują specjalistycznymi urządzeniami i własnymi dozownikami Zaopatrujemy takie punkty w chemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 1 godzinę temu, saphir.pl napisał: Pojemności industrialne dla producentów, firm oraz szewców, którzy dysponują specjalistycznymi urządzeniami i własnymi dozownikami Zaopatrujemy takie punkty w chemię. Można jaśniej? Zwykły spryskiwacz np do szyb nie nada się ? Na stronie nie pisało o tym a nawet pisało, że w spray,u to jest Co mam do tego kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 28 Sierpień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Można. Nada się: https://multirenowacja.pl/shoe-eze-saphir-rozciagacz-zmiekczacz-do-skor-butow-500ml.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 17 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2018 Co ze swojej oferty polecacie do pielęgnacji butów ze skóry jelenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 17 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2018 Do prostej pielęgnacji: https://multirenowacja.pl/krem-do-delikatnej-skory-nappa-75ml-saphir-medaille-d-or.html lub https://multirenowacja.pl/delicate-cream-50ml-szmatka-krem-do-skor-delikatnych-saphir.html Ale zawsze oczywiście próba na skrawku przed użyciem dla weryfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 8 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2018 Sugeruję zmianę firmy kuriejskiej. Na normalną,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 Prosimy o informację mailową do supportu z informacją co się konkretnie wydarzyło. Zawsze staramy się reagować w sprawach, w których kurier się nie spisał. Doświadczenie z przeróżnymi przewoźnikami pokazuje, że to nie zawsze jest kwestia samej firmy, a konkretnego pracownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 10 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 Być może obydwu. Kurierowi się nie chciało skontaktować, a firma wysłała maila: "przyjdźta i se weźta". Nie korzystam zbyt często z firm kurierskich, ale znam paru kurierów i najczęściej wg nich to własnie efekt kiedy nakłada się zła wola/lenistwo/nieudaczność/zbyt duże obciążenie do zatrudnienia/etc firmy i pracownika. W każdym bądź razie nigdy więcej UPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 10 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 Dziękujemy za sygnał! Już przekazany do naszego opiekuna UPS! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 https://patine.pl/saphir-medaille-d-or-krem-pasta-do-butow-z-aplikatorem-75ml.html To się nadaje do zabezpieczenia butów na porę zimową, czy raczej średnio? Jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 24 Listopad 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 Osobiście nie przepadam za tymi kremami z gąbeczkami, ale jest kilku hurtowych odbiorców, którzy są od lat produktem zachwycone, także radę dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 3 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2018 @saphir.pl A można jeszcze prosić o tipy dotyczące zalecanego używania sole guard do podeszw i desaltera? Szczególnie to ostatnie, stosować zaraz po przyjściu z dworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 3 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2018 1 godzinę temu, BrotherM napisał: @saphir.pl A można jeszcze prosić o tipy dotyczące zalecanego używania sole guard do podeszw i desaltera? Szczególnie to ostatnie, stosować zaraz po przyjściu z dworu? Co prawda pytanie nie jest skierowane do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć (na podstawie własnego doświadczenia). Desalter stosuję tylko raz, kiedy czyszczę buty po sezonie i planuję je schować do pudełka. Nie brodzę w nich w solonym śniegu, ot zwykłe zimowe wiejsko-miejskie używanie. Nie widzę potrzeby, żeby przeprowadzać ten zabieg częściej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 4 Grudzień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 @BrotherM, niektórzy stosują ten produkt (DeSalter) również profilaktycznie, ale to jest jednak cleaner, także ja sam jestem zwolennikiem podejścia, jakie prezentuje @Wodzu. Czyli po sezonie lub ewentualnie w momencie, w którym wyraźnie widzę, że dana para przyjęła nadmiar soli. Wtedy reaguję i nie pozwalam, by sól miała czas na pracę w skórze. Sole Guard u mnie również 1-2 razy do roku w minimalnych ilościach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 28 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2018 Posmarowałem trzewiki tłuszczem .Związku z tym mam pytanie czy może być to powodem, że zrobiły się twarde w okolicy palców tzn jak zginam buty to czuję uścisk tak jakby skóra jeszcze rozbita nie była? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 31 Grudzień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2018 Nie sądzę. Tłuszcz z reguły zmiękcza skórę. Może jakieś przemoczenie się przytrafiło i po wyschnięciu taki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 To pytanie dość często się przewija przez różne wątki. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 7 Kwiecień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2020 Nie to, żeby mi się w tym czasie zarazy specjalnie nudziło. Pewne sprawy jednak mam okazję sobie teraz uporządkować. W głowie również . Uniwersalnego kremu Saphira używam wieloaspektowo. Nie zdziwiłbym się, gdyby na wirusy też działał. Moja skromna kolekcja starodruków wymaga od czasu do czasu przekartkowania i przewietrzenia, a skórzane grzbiety w wielu przypadkach wyschnięte na wiór i podjedzone przez robactwo proszą się o spa. I tak pracowicie zeszły mi dwa wieczory. Miałem też wreszcie okazję, aby użyć szczotki z koziego włosia. Kiedyś kupiłem do odświeżania lustra na butach ,ale jakoś nie korzystałem. W tej robocie sprawdziła się rewelacyjnie i zdecydowanie lepiej niż szmatka. Przy okazji wpadła mi w ręce pewna książczyna z czasów Księstwa Warszawskiego. Być może właściwa lektura na najbliższe czasy. 17 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 21 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2020 @Tanatos70 piękna sprawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkizDeSade Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 Czym najlepiej przywrócić kolor skórze olejowanej / wax leather ? Wpadłem w solną breje i musiałem użyć dużo De saltera z Tarrago i mydła do skór jak tylko wróciłem do domu. Niestety razem z solą pozbyłem się też ciemno brązowego koloru i buty są teraz wysuszone i wyblakłe . Używałem do tej pory SAPHIR BDC Onguent Oiled jako okresowa pielęgnacja tych butów , ale on ma podobno mało barwnika, a tylko odżywia? Czy krem SAPHIR MDOR Creme Oiled Leather będzie odpowiedni czy będzie coś lepszego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi