Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@50groszy, @Fant - podeślijcie proszę zapytania na e-mail multirenowacji. Tam support albo od razu będzie wiedział, albo ekipa wykona próby na konkrecie i podzieli się wynikami. Przepraszam za spychologię, ale tam już dziś faktycznie wiedzą lepiej i nie chciałbym wprowadzić w błąd, bo już mi się zdarzyło. Teraz mam zakaz ;) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zwykle produkty Saphira mają shelf life 10 lat. Otwarcie słoiczka czy butelki wiele tu nie zmienia. Bez obaw, to nie jogurt:) Mam krem do cordovanu Md’or od 4 lat i nie zauważyłem zmiany właściwości fizycznych czy chemicznych.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
1 godzinę temu, saphir.pl napisał:

Pojemności industrialne dla producentów, firm oraz szewców, którzy dysponują specjalistycznymi urządzeniami i własnymi dozownikami :) Zaopatrujemy takie punkty w chemię. 

Można jaśniej? Zwykły spryskiwacz np do szyb nie nada się ? Na stronie nie pisało o tym a nawet pisało, że w spray,u to jest Co mam do tego kupić? 

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Prosimy o informację mailową do supportu z informacją co się konkretnie wydarzyło. Zawsze staramy się reagować w sprawach, w których kurier się nie spisał. Doświadczenie z przeróżnymi przewoźnikami pokazuje, że to nie zawsze jest kwestia samej firmy, a konkretnego pracownika :( 

Opublikowano

Być może obydwu. Kurierowi się nie chciało skontaktować, a firma wysłała maila: "przyjdźta i se weźta". Nie korzystam zbyt często z firm kurierskich, ale znam paru kurierów i najczęściej wg nich to własnie efekt kiedy nakłada się zła wola/lenistwo/nieudaczność/zbyt duże obciążenie do zatrudnienia/etc firmy i pracownika.  W każdym bądź razie nigdy więcej UPS. 

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
1 godzinę temu, BrotherM napisał:

@saphir.pl

A można jeszcze prosić o tipy dotyczące zalecanego używania sole guard do podeszw i desaltera? Szczególnie to ostatnie, stosować zaraz po przyjściu z dworu?

Co prawda pytanie nie jest skierowane do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć (na podstawie własnego doświadczenia).

Desalter stosuję tylko raz, kiedy czyszczę buty po sezonie i planuję je schować do pudełka. Nie brodzę w nich w solonym śniegu, ot zwykłe zimowe wiejsko-miejskie używanie. Nie widzę potrzeby, żeby przeprowadzać ten zabieg częściej.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@BrotherM,
niektórzy stosują ten produkt (DeSalter) również profilaktycznie, ale to jest jednak cleaner, także ja sam jestem zwolennikiem podejścia, jakie prezentuje @Wodzu. Czyli po sezonie lub ewentualnie w momencie, w którym wyraźnie widzę, że dana para przyjęła nadmiar soli. Wtedy reaguję i nie pozwalam, by sól miała czas na pracę w skórze. Sole Guard u mnie również 1-2 razy do roku w minimalnych ilościach. 

• Oceniam pozytywnie 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Posmarowałem trzewiki tłuszczem .Związku  z tym mam pytanie czy może być to powodem, że zrobiły się twarde w okolicy palców tzn jak zginam buty to czuję uścisk tak jakby skóra jeszcze rozbita nie była?

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
  • 6 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czym najlepiej przywrócić kolor skórze olejowanej / wax leather ? Wpadłem w solną breje i musiałem użyć dużo De saltera z Tarrago i mydła do skór jak tylko wróciłem do domu. Niestety razem z solą pozbyłem się też ciemno brązowego koloru i buty są teraz wysuszone i wyblakłe .

Używałem do tej pory SAPHIR BDC Onguent Oiled jako okresowa pielęgnacja tych butów , ale on ma podobno mało barwnika, a tylko odżywia? Czy krem SAPHIR MDOR Creme Oiled Leather  będzie odpowiedni czy będzie coś lepszego ?