Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Co do kantu - to kwestia zaprasowania, do zmiany w ciągu paru minut prasowania na mokro, przez szmatkę bawełnianą.

Chwytasz spodnie za boczne szwy, a następnie lekko przekręcasz je na zewnątrz, układasz na desce i zaprasowujesz nogawki, a następnie już profilujesz do góry. Już w paru spodniach RTW tak robiłem z pozytywnym skutkiem. Lepiej się wtedy spodnie przy chodzie układają

Hmm, no może i to wystarczy, choć u mnie spodnie krawiec rozpruwał... Może zależy od konstrukcji spodni.

Trybek

Czyli wiesz, co warto poprawić, jak już się ma okazję do obstalowania garnituru na miarę. Ja też się zgadzam - jeśli chcesz zachować taki sposób układania się spodni na butach, to warto rozważyć ścięcie po skosie. Marynarka - rzeczywiście, dłużej o jakieś 1,5 - 2 cm i niżej punkt środkowy.

Na zdjęciu nie widać, że nie jesteś wysoki, zresztą, na pewne rzeczy nie masz wpływu, a przy smukłej sylwetce warto patrzeć na proporcje i dopasowanie niż starać się tworzyć iluzję solidniejszego wzrostu.

Poza tym b.fajne stonowane zestawienie, w dodatku wygląda jakbyś się dość swobodnie czuł w garniturze (mimo typowego usztywnienia pleców i całej sylwetki do zdjęcia), co warunkuje sukces.

Jeśli jeszcze będziesz pokazywał jakiś zestaw, w którym będą te same buty, to będziesz w stanie dokładniej je pokazać?

Wczoraj było ciepło, ale wietrznie. Ponieważ zamówione fulary jeszcze w drodze, dziś czarny jedwabny szalik zamiast fularu/krawata.

1. Przyciasna marynarka już Wam znana.

2. Tym razem (rzadko, ale jednak) dżinsy z Zary.

3. Okulary "topgunki", tudzież "stallonki" za 2 funty w Primarku ;)

4. Biała poszetka 100% bawełna, obszycie nieoverlockowe (1 funt za 3 poszetki w Poundlandzie :D)

5. Pasek (niewidoczny) czarny ze srebrną sprzączką.

6. Butów nie pokazuję, bo zostały już tu zbesztane ;) te czarne brzydale. Skarpetki popielato-czarne.

Nie za dużo czerni i szarości? Może to czymś przełamać? Np. kolorowym kwiatkiem w butonierce?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jak sądzę przez "nieoverlockowe" miałeś na mysli: "nie rolowanym brzegiem". Overlock to najpospolitsze wykończenie brzegu tkaniny. Poszetki przed zakupem były zapewne chusteczkami do nosa, ale to tylko zysk na kieszeni moim zdaniem :)

Może spróbował byś dodać jakiś barwny element? Cała stylizacja jest czarno-biała, myślę, że taki 1 element, np kolorowa poszetka, spinka węzełkowa w klapie itp bardzo poprawiła by ogólne wrażenie.

Z doborem okularów mam problem, bo się zupełnie nie znam... ale będę próbował.

Poszetka bardzo delikatna - całkiem możliwe, że wcześniej była chusteczką do nosa, ale mnie to nie przeszkadza :) Mam już białą lnianą, więc bawełniana dobrze posłuży do mniej formalnych zestawów.

Tak, na ławce leży Cowon D2 :D Czynnie opieram się hegemonii iPodów - służy mi już bodaj 3 rok i jestem bardziej niż zadowolony :)

Czy ktoś wie jakiej firmy jest marynaka bo kolega turbo się nie odzywa ?

Nie wiem jakiej firmy jest marynarka prezentowana na tych zdjęciach, ale ja mam bardzo podobną (kolor prawie identyczny) tylko z jasnymi guzikami. Kupiłem ją w P&C w Gdańsku kilka tygodni temu za 499zl firmy McNeal.

Jest ta marynarka w katalogu na stronie McNeal tylko w innych kolorach (zgniła zieleń chyba).

Wiem, że się poważnie narażam, ale... postanowiłem na czas lata zrezygnować z marynarek.

Powód jest prozaiczny - zdecydowana większość moich marynarek jest niestety poliestrowa (choć niezgorszy to poliester) i strasznie się pocę. A że na lato dostałem w szkole językowej grupy do uczenia, które nie wymagają praktycznie żadnego stopnia formalności (kursy przygotowawcze do egzaminu TOEFL), a tłumaczeń ustnych na wakacje nie przewiduję - to mogę sobie pozwolić. Pytanie - czy Wy pozwolicie ;)

Nie zrezygnuję z elegancji i postaram się udowodnić, że bez marynarki też można wyglądać :) Do marynarek wrócę na jesień, na kiedy to planuję moje pierwsze garniturowe bespoke. Szykuje się też warszawskie spotkanie forowiczów oraz jedno wesele, więc w pełnym odzieniu też się zaprezentuję ;)

Poniższy zestaw jest z dzisiaj. Bez marynarki czuję się trochę nagi...

- buty to te viewtopic.php?f=3&t=697&start=80 zapomniałem wspomnieć, że to ja je kupiłem. Za 70 zł :mrgreen: Numer 6 jednak trochę przyciasny, ale własny! To moje pierwsze ażurowane buty i muszę przyznać, że od razu się do nich przekonałem! Jakość skóry oczywiście nieporównywalna z porządnymi butami z niższej półki, ale za tę cenę postanowiłem spróbować. Po wypastowaniu ładnie się prezentują i wpadły w jasne bordo (nie są tak czerwonawe jak na zdjęciu poniżej.

- spodnie to białe bawełniane dżinsy H&M (przyciasne...). Trudno znaleźć moje 28 bez efektu przyciasności :-/

- koszula Zara granatowa superslim.

- ze spinką węzełkiem postanowiłem poeksperymentować za przykładem thestyleblogera (na poniższym zdjęciu nie ma on węzełka, ale idea ta sama) http://www.thestyleblogger.com/stop-and ... e-flowers/ (zdjęcie w dżinsowej kurtce, za duże, by tu wklejać)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Czarna koszula bardzo w porządku, nie wiem tylko czy nie będzie za gorąco. Ja sam rezygnuje z marynarki przy temperaturze powyżej 22 stopni, chyba że mam jakiś egzamin itp., ale jednak jak ostatnio było 30, to też byłem w samej koszuli. Te spodnie są białe? Jeśli tak, to cały zestaw jest ewidentnym zaprzeczeniem tej śmiesznej tezy o białych spodniach w Krótkich pytaniach. ; )

A, bardzo podobają mi się buty.

Saint benji nie doczytał koloru, ale ja się z nim do pewnego stopnia zgadzam - jeśli ktoś publikuje zdjęcie, to komentujemy to, co widać na zdjęciu. Co z tego, że koszula jest opisana jako granatowa, skoro na zdjęciu wygląda na czarną... W przeciwnym razie nie ma sensu patrzenie na zdjęcia - bo i tak kolory mogą być zupełnie inne w rzeczywistości...

Saint benji nie doczytał koloru, ale ja się z nim do pewnego stopnia zgadzam - jeśli ktoś publikuje zdjęcie, to komentujemy to, co widać na zdjęciu. Co z tego, że koszula jest opisana jako granatowa, skoro na zdjęciu wygląda na czarną... W przeciwnym razie nie ma sensu patrzenie na zdjęcia - bo i tak kolory mogą być zupełnie inne w rzeczywistości...

Nieeleganckie jest:

1. Komentowanie bez czytania.

2. Bezceremonialne i bezrefleksyjne przyznanie się do tego opatrzone idiotyczną - w takim kontekście - emotikonką.

Myślę, że ostatnio na forum jest za dużo niepotrzebnych emocji. Wyluzujcie.

Ale swoją drogą - skoro jest informacja o zdjęciach, to z czystej ciekawości lub rzetelności można ją przeczytać. A na zdjęciu wyraźnie widać, że koszula nie jest czarna - inne elementy są ciemniejsze.