Jacek. Napisano 5 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2021 Może nie chodź w nim w domu🤠? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 5 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2021 Ja mam wymówkę na noszenie kapelusza latem: chroni przed słońcem. Jedną operację na czole już miałem. Na zimę jeszcze nie nie mam, ale coś się znajdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 5 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2021 [mention]Jacek. [/mention] to było tylko do zdjecia i lansu.[mention]Midlife-Crisis [/mention] z letnim jest faktycznie łatwiej. Noszę letni od dwóch sezonów i chyba w tym dojrzeję do prawdziwej panamy, ale z jesienno-zimowym to inna bajka, zwłaszcza, że w takim mieście, jak moje obecne (w rodzinnym „Krakówku” byłoby na pewno łatwiej) nie widziałem NIKOGO kto nosiłby kapelusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 5 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2021 Może w towarzystwie krawata, poszetki i kamizelki to trochę za dużo naraz. Możesz się z tym powoli oswajać, bo to jest tylko Twój problem, a nie innych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 6 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2021 Krawat, poszetkę i kamizelkę akurat miałem na sobie, bo byłem w pracy. Kapelusz był dla lansu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. me.spoke Napisano 6 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2021 24 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 7 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2021 Dziś: 21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 7 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2021 Piękny blezer (pomimo ciętych, a nie nakładanych kieszeni) i cały zestaw. Szkoda, że oksfordy nie czarne, ale zważywszy na styl krawata i koszuli zakładam, że to miało być luźne nawiązanie, a nie ścisłe trzymanie się reguł? Czy przy tej szerokości nogawki spodnie nie byłyby lepsze o jakie 2 cm dłuższe? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 7 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2021 21 minut temu, pablocito napisał: Piękny blezer (pomimo ciętych, a nie nakładanych kieszeni) i cały zestaw. Szkoda, że oksfordy nie czarne, ale zważywszy na styl krawata i koszuli zakładam, że to miało być luźne nawiązanie, a nie ścisłe trzymanie się reguł? Czy przy tej szerokości nogawki spodnie nie byłyby lepsze o jakie 2 cm dłuższe? Dzięki:) czarne oksfordy zakładam do ciemniejszych, szarych spodni - przy tych byłby jednak zbyt duży kontrast. Jeśli chodzi o długość to preferuję spodnie bez załamań z przodu, z tą poprawką, ze i tak w ciągu dnia będą się zsuwały o ten 1-2 cm. Blazer to custom made SuSu z dokupionymi guzikami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 7 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2021 5 minut temu, phantom napisał: Dzięki:) czarne oksfordy zakładam do ciemniejszych, szarych spodni - przy tych byłby jednak zbyt duży kontrast. Jeśli chodzi o długość to preferuję spodnie bez załamań z przodu, z tą poprawką, ze i tak w ciągu dnia będą się zsuwały o ten 1-2 cm. Blazer to custom made SuSu z dokupionymi guzikami. I słusznie! Duke of Windsor też takie preferował: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 7 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2021 Faktycznie biorąc pod uwagę zsuwanie się spodni w trakcie dnia (myślałem, że są na szelkach) ich długość jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 7 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2021 ... i cięte kieszenie 😍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 7 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2021 [mention]Midlife-Crisis [/mention] Niedawno spieraliśmy się o to w innym wątku. Tu chodziło mi bardziej o zgodność z tradycyjną formą blezera, niż o moje osobiste upodobania, bo jak zaznaczyłem blezer kolegi jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 7 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2021 I słusznie! Duke of Windsor też takie preferował: I marynarkę zapiętą na oba guziki, choć przy tych proporcjach marynarka wyglądałaby niedobrze z odpiętym dolnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 7 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2021 9 minut temu, pablocito napisał: I marynarkę zapiętą na oba guziki, choć przy tych proporcjach marynarka wyglądałaby niedobrze z odpiętym dolnym. Bo to przykład garnituru, który potem będzie się nazywać paddock suit, i w którym zapinamy oba guziki. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Blondas Napisano 8 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2021 Nie mam blazera, tylko taka prostacka marynarka. 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 8 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2021 Nuda zawsze w modzie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 8 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2021 Warstwy 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 9 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2021 Why so serious? marynarka Krupa & Rzeszutko, Tyrwhitt, 2x Poszetka 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jacek. Napisano 9 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2021 19 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 detal 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 25 minut temu, djmakus napisał: detal Na pierwszym zdjęciu perspektywa sprawia, że skojarzył mi się od razu Arnie z 13go posterunku. Koszula wydaje mi się trochę zbyt każualowa do gładkiego granatu i trochę nie rozumiem koloru poszetki (chyba, że do skarpet - wtedy spoko, sam tak lubię dobierać 🙂) P.S. Jeśli metka z krawata lubi się tak wywijać i być widoczna, proponuję odpruć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. frik Napisano 13 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2021 11 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 15 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 Donegal tweed, flanela, denim, wool challis: 30 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 dziś bardziej stonowanie 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi