RetroMike Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 @Hargin Świetny "zestaw". Zwłaszcza garnitur. @Ataman Również. Wszystko "dobrane" wręcz książkowo (pasek zegarka=buty) Choć może krawat w nieco innym kolorze ożywiłby nieco stylizację? @blekit Podręcznikowy "uniwersalny niebieski". Klasyka. Poszetka mogłaby być trochę "śmielsza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TomiW01 Napisano 20 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Garnitur H&M Koszula Jacques Britt Krawat H&M Poszetka Próchnik Buty Carlos Santos 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Dwa kroki w przód , jeden w tył ( bez złośliwości ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Jakby wymienić rkawat i poszetke to nie byłoby źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Pytanie, jakiego koloru jest garnitur? Na jednym zdjęciu spodnie są granatowe, a na pozostałych dwóch widać kolor brązowy. Tak, czy inaczej zmieniłbym tylko poszetkę na białą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 20 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Zestaw mega! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Garnitur jest brązowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 @poszetka.com hmm, teraz wiem że jedwabny, jasnoniebieski krawat to coś, czego mi w szafie brakuje. Będzie trzeba sprawdzić jak bardzo elastyczny jest budżet na przyszły miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 13 minut temu, blekit napisał: @poszetka.com hmm, teraz wiem że jedwabny, jasnoniebieski krawat to coś, czego mi w szafie brakuje. Będzie trzeba sprawdzić jak bardzo elastyczny jest budżet na przyszły miesiąc Rzeczywiście krawat ma unikatowe połączenie kolorów, które na pierwszy rzut nie zachęca, jednak po założeniu robi różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 1 godzinę temu, Tadam napisał: Jakby wymienić rkawat i poszetke to nie byłoby źle Krawat nawet pasuje - poszetkę z tym krawatem dałbym łososiową (lepiej komponuje się z brązem niż błękit). Niemniej już i tak jest dość dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Skoro Ataman jest jeszcze na tapecie, to czy agresywne zestawienie prążków na garniturze z kratką na krawacie nie prowadzi o pewnego zmęczenia wzroku? Nie wspominając nawet o Johnie Ruskinie, który twierdził, że człowiek noszący krawat w kratkę jest na wieki potępiony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 @Ataman Po prostu wzory zbyt podobne do siebie - kratka prawie identyczna w skali, tonacji i odstępie od siebie do prążek w garniturze. Gdyby wzór był dużo drobniejszy lub (może) dużo grubszy, to by zadziałało. Widziałbym tu np. jakiś paisley lub Macclesfield. Drugi problem to brązowy kolor krawatu, zbyt podobny do koloru garnituru. Oczywiście można bawić się tonacją brown-on-brown, ale większa różnica między krawatem a garniturem musi być, albo w odcieni brązu, albo w fakturze tkanin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Czytam, czytam, uczę się. Dziękuję. Ten garnitur z tym krawatem wygląda dobrze z różową/lila koszulą. Na garniturze są różowe prążki, na krawacie kratka błękitno różowa. Garnitur i krawat w kolorze czekolady. Do tego pasuje różowa poszetka. Z innym zestawieniem kombinuję i na razie nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj.J Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 @Ataman jeśli mogę coś zasugerować, to do tego garnituru wybieraj gładkie koszule i stonowane krawaty (też gładkie albo z wzorem o niewielkiej skali i spokojnej kolorystyce). Moim zdaniem garnitur sam jest na tyle mocnym elementem, że warto dać mu grac pierwsze skrzypce. W tym przypadku zasada "less is more" sprawdza się według mnie w stu procentach. Jeżeli chodzi o kolorystykę, to z brązem powinny bardzo dobrze grać koszule różowe, niebieskie i oczywiście białe, a krawaty dobierałbym granatowe, zielone albo bordowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RetroMike Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 5 minut temu, blekit napisał: @Ataman jeśli mogę coś zasugerować, to do tego garnituru wybieraj gładkie koszule i stonowane krawaty (też gładkie albo z wzorem o niewielkiej skali i spokojnej kolorystyce). Moim zdaniem garnitur sam jest na tyle mocnym elementem, że warto dać mu grac pierwsze skrzypce. W tym przypadku zasada "less is more" sprawdza się według mnie w stu procentach. Jeżeli chodzi o kolorystykę, to z brązem powinny bardzo dobrze grać koszule różowe, niebieskie i oczywiście białe, a krawaty dobierałbym granatowe, zielone albo bordowe. Zgadam się z @blekit. Co już może nieco ogólnie wcześniej zasugerowałem. Dodanie nieco śmielszych barw do zestawu "ożywi" stylizację Tak czy inaczej w/g mojej skromnej opinii garnitur super @Mikołaj.JBardzo "grzeczny/urzędowy" zestaw Może trochę nudny, ale w mojej opinii poprawny. Krawat jednak zawiązałbym na "four hand" @poszetka.com Nie ma co gadać. Mega zestaw (lecz do zdjęcia na stojąco zapiąłby guzik przy marynarce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Przeczuwam jakąś ciętą ripostę kolegi kozła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 No co Ty Paweł - Michał to teraz spokojny, wyciszony Gość (przecież wiesz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 18 godzin temu, Ataman napisał: Garnitur H&M Koszula Jacques Britt Krawat H&M Poszetka Próchnik Buty Carlos Santos No ale węzeł pierwsza klasa. Musicie to przyznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 Poprawnie? Czy jednak nie do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 2 minuty temu, pablo102425 napisał: Poprawnie? Czy jednak nie do końca? Moim zdaniem krawat niezbyt pasuje. W ogóle nie jestem w stanie sobie wyobrazić do czego w ogóle ten krawat mógłby pasować, nie podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 Chodzi o kolor czy wzór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 Połączenie kolorów, wzór. Ogólnie w mojej opinii ten krawat wygląda "tanio", w złym znaczeniu tego słowa. Może to kwestia Twoich zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi