blueloafers Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Samozadowolenie na pierwszym miejscu Mam identyczny garnitur i nie czuję go z drukowanym jedwabiem. Wolę wybrać krawaty wełniane, bawełniane, blendy lub żakard jedwabny. Pamiętajmy też, że zdjęcie jest dwuwymiarowe i ogranicza czucie zestawu. Stąd wyraziłem wyłącznie zdanie, że mi "nie gra" - ale Ty możesz czuć się w tym świetnie. Jeszcze chcialem dodac w tej sprawie slowo. Nie jestem zwolennikiem stawiania samozadowolenia ponad wszystko. Klucz to harmonia zadowolenia w ramach dobrego stylu. Tj np nie laczenie lnianej koszuli z flanela. Nawet jesli ktos mialby byc prze szczesliwy z tego powodu Ok, jutro wrzucę zestaw z tym garniturem i jakimś drukowanym jedwabiem z kolekcji. Być może to też kwestia połączenia żółtego krawata z biała koszulą (niski kontrast) na ciemnej ramie garnituru wpływa na odbiór Zobaczymy jak mi wyjdzie. Taki wewnętrzny "challenge" OK! co dwie glowy to nie jedna. Moze akurat masz w szafie cos co lepiej pasuje. Tylko sprobuj polaczyc z biala koszula zebysmy mogli ocenic ewidentnie krawat. Zmieniajmy po jednym elemencie, nie wszystko na raz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wuj Napisano 18 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Nie jestem specjalistą ale przeczytałem z trzy książki o savoir vivre, przeczytałem masę artykułów w internecie, w prasie i nigdy się z tym nie spotkałem. Wnosząc po starych zdjęciach można powiedzieć tylko, że chłopcy nosili krótkie spodnie i nosili czapki, choć nie zawsze, gdyż stroje formalne mieli takie same jak dorośli. to ja zasunę taki malutki offtop: w 2 klasie podstawówki, tuż po komunii św, miałem iść z klasą do teatru na Królewnę Śnieżkę. A ponieważ do komunii miałem bardzo ładny garnitur, postanowiłem go na przedstawienie założyć. Moja mama była zachwycona, że synek taki elegancik będzie, no bo przecież wypada. A mój ojciec, który jest bardzo dobrze ubranym facetem i z reguły się dobrze nosi, spojrzał na mnie i powiedział - synek... weź ty idź normalnie ubrany. Czyli w sztruksach i bluzie - znaczy się (akurat moja mama upolowała wtedy materiał sztruksowy i cała rodzina chodziła w sztruksach. Przez pewien czas nie mogłem zrozumieć, dlaczego inni nie popylają non stop w sztruksach:). Ja się uparłem, bo garniturek mi się bardzo podobał. I poszedłem. Jeeeeezu, co ja przeżyłem. Koledzy nie darowali mi od wejścia do szkoły. Przez całą drogę umierali ze śmiechu, że jestem w tym cholernym garniturku. A gdy po powrocie do szkoły jeden z nich powiedział, że ja po prostu chcę się ożenić z jakąś koleżanką z klasy, nie wytrzymałem tej chamskiej potwarzy i poszliśmy na solówę. Solówa zakończyła się regularną nawalanką kilkunastu chłopców, a dla mnie uświnionymi spodniami i wyrwanymi rękawami. Po powrocie do domu matka pomstowała i chciała robić dochodzenie, kto mi zniszczył garniturek, bo miał być puszczony dalej w rodzinie. Ja się nie chciałem wypucować (Zgagoś, to byłeś Ty!). Ojciec kazał temat zostawić, powiedział tylko - a mówiłem ci, nie dziw się teraz. Nie wytłumaczył wtedy, o co mu chodziło, ale w sumie teraz to czuję. Od tamtej pory nie chodzę do teatru, bo można dostać w ryj;) 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 18 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Skoro dziś dzień "strzałów zza biurka" to się przyłączę Marynarka: Lantier Koszula: Christian Berg Krawat: Embassy of Elegance Poszetka: Poszetka.com Spodnie i buty pokazywałem dziś w "Jakie buty mam dziś na sobie". Wuj, najbardziej z całej historii podobał mi się morał 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aron Napisano 18 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Dołączam się. Garnitur: Suitsupply Koszula: Wilsoor Krawat: Poszetka.com Poszetka: Lantier 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Jeżeli to faktycznie "szybki strzał zza biurka", to masz dosyć oryginalne ściany w biurze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 No nie, nie zza biurka, ale z toalety w biurze . Jest tam okno, więc łatwo zrobić zdjęcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 @Aron: pogrążysz się co raz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Nie, nie. Okno nie jest tam gdzie myślisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Stanowisko - młodszy dziadek klozetowy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargo Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Stanowisko - młodszy dziadek klozetowy? Tylko nie dziadek, tylko nie dziadek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Coś nie uwolnimy się od tematyki dziadkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Stanowisko - młodszy dziadek klozetowy? Żadna praca nie hańbi. Do dziadka mi jeszcze daleko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 .... gdyby babcia miała wąsy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 19 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Dzisiaj. * marynarka Havana SS * koszula CT * krawat SS * poszetka od Poszetki * spodnie SS * buty Berwick 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 @blekit jaki to model Berwicka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 @Hush to 3010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Business attire Garnitur: Suitsupply Koszula: Luca Avitabile Krawat: Drake's zgodnie z wczorajszym postem - ten sam garnitur z białą koszulą (bez konkurencji do Twojej) + inny krawat z drukowanego jedwabiu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Moim zdaniem @Hargin wygrywa, ale ja nie czuję żółtych krawatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Dla mnie oba krawaty trochę się gryzą z tym garniturem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Dla mnie oba krawaty trochę się gryzą z tym garniturem. Też mam podobne odczucia, że drukowany jedwab to średni wybór. Na pewno jest wiele lepszych. To zestawienie było mniej bezpieczne, bo zdecydowałem się utrzymać mały kontrast pomiędzy koszulą, a krawatem - jako eksperyment i bliższe zestawienie do propozycji @blueloafers. Druga z rozważanych opcji to krawat z dominującym bordo i delikatnymi niebieskimi "kwiatkami". Ten wypadał korzystniej, ale głównie dzięki lepszemu ocięciu się od tła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Może nie dzisiaj ale było [edycja]: Koszula : Profuomo (nie pamiętam jakiej linii, ale chyba easy care. Co ciekawe dużo lepiej się zachowuje niż biała gładka właśnie easy care) Krawat : Miler Szelki : Boxcloth Albert Thurston Buty : Meermin Garnitur : Albione 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 @klapouch: szelki? koszula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Hargin: Według mnie najlepiej (jeżeli chodzi o drukowany jedwab) pasowałby granatowy krawat, np. https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-drukowanego-jedwabiu/511 http://sklepmiler.pl/pl/p/Krawat-drukowany-jedwab-3-fold/1086 coś w stylu tego ze zdjęć Tomasza Milera: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3494-miler-bespoke-tailoring-dwurzędowy-garnitur-z-prążkowanej-flaneli/?p=160398 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Według mnie "problemem" krawata i garnituru nie są same tkaniny, a rozmiar klap w marynarce i to głównie dlatego krawat mógłby być z innego materiału, albo być szerszy przy węźle. To było moje pierwsze wrażenie - klapy przytłoczyły krawat. Moim zdaniem generalnie można nosić jedwab drukowany w połączeniu z flanelą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 zgodnie z wczorajszym postem - ten sam garnitur z białą koszulą (bez konkurencji do Twojej) + inny krawat z drukowanego jedwabiu Ten jasny blekit dosc mi sie podoba. Jedynie w tym swietle wyglada na troche blyszczacy. Ten jedwab musi miec troche inne wykonczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi