Hargin Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 @Aron: pogrążysz się co raz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Nie, nie. Okno nie jest tam gdzie myślisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Stanowisko - młodszy dziadek klozetowy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargo Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Stanowisko - młodszy dziadek klozetowy? Tylko nie dziadek, tylko nie dziadek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Coś nie uwolnimy się od tematyki dziadkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Stanowisko - młodszy dziadek klozetowy? Żadna praca nie hańbi. Do dziadka mi jeszcze daleko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 .... gdyby babcia miała wąsy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 19 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Dzisiaj. * marynarka Havana SS * koszula CT * krawat SS * poszetka od Poszetki * spodnie SS * buty Berwick 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 @blekit jaki to model Berwicka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 @Hush to 3010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Business attire Garnitur: Suitsupply Koszula: Luca Avitabile Krawat: Drake's zgodnie z wczorajszym postem - ten sam garnitur z białą koszulą (bez konkurencji do Twojej) + inny krawat z drukowanego jedwabiu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Moim zdaniem @Hargin wygrywa, ale ja nie czuję żółtych krawatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Dla mnie oba krawaty trochę się gryzą z tym garniturem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Dla mnie oba krawaty trochę się gryzą z tym garniturem. Też mam podobne odczucia, że drukowany jedwab to średni wybór. Na pewno jest wiele lepszych. To zestawienie było mniej bezpieczne, bo zdecydowałem się utrzymać mały kontrast pomiędzy koszulą, a krawatem - jako eksperyment i bliższe zestawienie do propozycji @blueloafers. Druga z rozważanych opcji to krawat z dominującym bordo i delikatnymi niebieskimi "kwiatkami". Ten wypadał korzystniej, ale głównie dzięki lepszemu ocięciu się od tła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Może nie dzisiaj ale było [edycja]: Koszula : Profuomo (nie pamiętam jakiej linii, ale chyba easy care. Co ciekawe dużo lepiej się zachowuje niż biała gładka właśnie easy care) Krawat : Miler Szelki : Boxcloth Albert Thurston Buty : Meermin Garnitur : Albione 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 @klapouch: szelki? koszula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Hargin: Według mnie najlepiej (jeżeli chodzi o drukowany jedwab) pasowałby granatowy krawat, np. https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-drukowanego-jedwabiu/511 http://sklepmiler.pl/pl/p/Krawat-drukowany-jedwab-3-fold/1086 coś w stylu tego ze zdjęć Tomasza Milera: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3494-miler-bespoke-tailoring-dwurzędowy-garnitur-z-prążkowanej-flaneli/?p=160398 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Według mnie "problemem" krawata i garnituru nie są same tkaniny, a rozmiar klap w marynarce i to głównie dlatego krawat mógłby być z innego materiału, albo być szerszy przy węźle. To było moje pierwsze wrażenie - klapy przytłoczyły krawat. Moim zdaniem generalnie można nosić jedwab drukowany w połączeniu z flanelą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 zgodnie z wczorajszym postem - ten sam garnitur z białą koszulą (bez konkurencji do Twojej) + inny krawat z drukowanego jedwabiu Ten jasny blekit dosc mi sie podoba. Jedynie w tym swietle wyglada na troche blyszczacy. Ten jedwab musi miec troche inne wykonczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Według mnie "problemem" krawata i garnituru nie są same tkaniny, a rozmiar klap w marynarce i to głównie dlatego krawat mógłby być z innego materiału, albo być szerszy przy węźle. To było moje pierwsze wrażenie - klapy przytłoczyły krawat. Moim zdaniem generalnie można nosić jedwab drukowany w połączeniu z flanelą. W mojej opinii nie pasuje kolor. Żółty, czy błękitny wydają mi się zbyt lekkie i "wiosenne" do tej flaneli. Oczywiście to tylko moje subiektywne odczucia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 @Zając Poziomka: stąd pisałem o konieczności wyższego kontrastu @Aron: zwróć uwagę na kąt, z jakiego jest zrobione zdjęcie (od dołu) - to wyolbrzymia klapy i czyni mniejszym węzeł. Nie wiem jak u kolegów, ale drukowany jedwab w moich krawatach ma dość delikatne wypełnienia, co utrudnia wiązania grubych węzłów. Co do możliwości - zgoda - tylko po co ? @blueloafers: na żywo jest raczej matowy (warunki oświetlenia), choć nie jest całkowicie pozbawiony połysku - aż takiego wyboru nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Hargin: Według mnie najlepiej (jeżeli chodzi o drukowany jedwab) pasowałby granatowy krawat, np. https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-drukowanego-jedwabiu/511 http://sklepmiler.pl/pl/p/Krawat-drukowany-jedwab-3-fold/1086 coś w stylu tego ze zdjęć Tomasza Milera: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3494-miler-bespoke-tailoring-dwurzędowy-garnitur-z-prążkowanej-flaneli/?p=160398 Pasowalby, ale tylko i wylacznie jesli bylby identyczny w kolorze jak garnitur. Mam drukowany jedwab w granacie, nawet zrobilem pare zdjec z tym garniturem (tutaj link), ale dzis nie jestem przekonany. Tzn jest ok, ale mozna znalezc cos lepszego. Sprobowalem z tym zoltawym i mysle ze wypadl lepiej. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Ten zestaw bardziej mi się podoba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 bluloafers: A ja akurat mam dokładnie przeciwne odczucia Na tym zdjęciu bardzo mi się podoba to połączenie, żółty krawat według mnie się gryzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Ja do tego garnituru odruchowo wybieram granatowy drukowany jedwab od Embassy of Elegance. Ostatnio się złapałem na tym, że dwa razy dobrałem do niego niemal identyczny zestaw Inną opcją, która dla mnie będzie dobrze pasować jest grenadyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi