Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Samozadowolenie na pierwszym miejscu :) Mam identyczny garnitur i nie czuję go z drukowanym jedwabiem. Wolę wybrać krawaty wełniane, bawełniane, blendy lub żakard jedwabny. Pamiętajmy też, że zdjęcie jest dwuwymiarowe i ogranicza czucie zestawu. Stąd wyraziłem wyłącznie zdanie, że mi "nie gra" - ale Ty możesz czuć się w tym świetnie.   :)

Jeszcze chcialem dodac w tej sprawie slowo. Nie jestem zwolennikiem stawiania samozadowolenia ponad wszystko. Klucz to harmonia zadowolenia w ramach dobrego stylu. Tj np nie laczenie lnianej koszuli z flanela. Nawet jesli ktos mialby byc prze szczesliwy z tego powodu :-P

Ok, jutro wrzucę zestaw z tym garniturem i jakimś drukowanym jedwabiem z kolekcji. Być może to też kwestia połączenia żółtego krawata z biała koszulą (niski kontrast) na ciemnej ramie garnituru wpływa na odbiór :) Zobaczymy jak mi wyjdzie. Taki wewnętrzny "challenge" :)

OK! ;-) co dwie glowy to nie jedna. Moze akurat masz w szafie cos co lepiej pasuje. Tylko sprobuj polaczyc z biala koszula zebysmy mogli ocenic ewidentnie krawat. Zmieniajmy po jednym elemencie, nie wszystko na raz :-)

• Oceniam pozytywnie 2

Dla mnie oba krawaty trochę się gryzą z tym garniturem.

Też mam podobne odczucia, że drukowany jedwab to średni wybór. Na pewno jest wiele lepszych. To zestawienie było mniej bezpieczne, bo zdecydowałem się utrzymać mały kontrast pomiędzy koszulą, a krawatem - jako eksperyment i bliższe zestawienie do propozycji @blueloafers. Druga z rozważanych opcji to krawat z dominującym bordo i delikatnymi niebieskimi "kwiatkami". Ten wypadał korzystniej, ale głównie dzięki lepszemu ocięciu się od tła. 

Może nie dzisiaj ale było [edycja]:

Koszula : Profuomo (nie pamiętam jakiej linii, ale chyba easy care. Co ciekawe dużo lepiej się zachowuje niż biała gładka właśnie easy care)

Krawat : Miler

Szelki : Boxcloth Albert Thurston

Buty : Meermin

Garnitur : Albione :oops:

post-3305-1455878752,1827.jpg

post-3305-1455878770,0955.jpg

• Oceniam pozytywnie 2

Według mnie "problemem" krawata i garnituru nie są same tkaniny, a rozmiar klap w marynarce i to głównie dlatego krawat mógłby być z innego materiału, albo być szerszy przy węźle. To było moje pierwsze wrażenie - klapy przytłoczyły krawat. Moim zdaniem generalnie można nosić jedwab drukowany w połączeniu z flanelą.