Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

blekit:

Rewelacyjny garnitur i świetnie pasujący do niego krawat i koszula. Mam tylko poważne wątpliwości co do tego, czy czarne buty to dobry wybór do brązowego garnituru.

Do brązowego to zły wybór, na szczęście ten jest burgundowy ;)

Brązowe buty moim zdaniem by do niego nie pasowały z uwagi na niewielki kontrast. A na bordowe trzewiki nie miałem dzisiaj ochoty.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Mało jest zdjęć zrobionych aparatem fotograficznym, które pokazują każdy detal. 

W większości zamieszczane zdjęcia to samojebki z toalet korporacyjnych :) Sam takie zamieszczam.

A sam zestaw moim zdaniem bardzo udany. Gdzie kupię taką koszulę?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

W większości zamieszczane zdjęcia to samojebki z toalet korporacyjnych :) Sam takie zamieszczam.

Luxire

Opublikowano

Super zestaw !

A mnie zupełnie psuje ten zestaw kolegi Blueloafersa krawat. Jest za jaskrawy, nie pasuje tonacją i nasyceniem barw do reszty, poza tym jego wyraziste paski "mącą" kratę marynarki i zbyt wyraźnie powielają jej układ kolorystyczny (te cienkie paseczki granatowawe w kracie marynarki).

Za to zestaw Poszetki.com świetny, wyważony :)

Opublikowano

@Miro: bo to jest wyższa szkoła jazdy, aby połączyć ze sobą takie wzory i nie być zachowawczym. Dla mnie bomba, choć ostatnio jestem uczulony na dzianinowe kamizelki. Tą pokazana przez @bluefoafers postrzegam jako separator pomiędzy silnym wzorem marynarki, a kolorem/fakturą koszuli i wyrazistym krawatem - jednak mam pewien problem z jej fakturą, jakby zbyt włochatą (przynajmniej na zdjęciu). 

Zestaw @poszetki genialny, ale sama kamizelka wydaje mi się ciut zbyt długa.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Caly wieczor wczoraj spedzilem robiac te zdjecia ;-) Moze dlatego, ze komorka jest o wiele latwiej i szybciej. Do tego wiele osob ma juz rodzine itd. 

Koszula to mtm od Luxire, tkanina Dark Indigo Chambray - nie wiem czemu sie nazywa chambray, jest tak bardzo dzinsowa jak tylko sie da

Opublikowano

@Miro: bo to jest wyższa szkoła jazdy, aby połączyć ze sobą takie wzory i nie być zachowawczym. Dla mnie bomba, choć ostatnio jestem uczulony na dzianinowe kamizelki. Tą pokazana przez @bluefoafers postrzegam jako separator pomiędzy silnym wzorem marynarki, a kolorem/fakturą koszuli i wyrazistym krawatem - jednak mam pewien problem z jej fakturą, jakby zbyt włochatą (przynajmniej na zdjęciu). 

Zestaw @poszetki genialny, ale sama kamizelka wydaje mi się ciut zbyt długa.

To jest bardzo cienki sweter z 'Merino wool'. Bardzo gladki w zasadzie. Na pewno swiatlo padajace pod katem wyolbrzymia fakture. Gdyby oswietlic go od przodu bylaby gladka, kazdej tkaninie mozna nadac w ten sposob fakture. Nie byl to zamierzony efekt ale swiatlo przednie jest bardzo nudne, a ja nie chcialbym prezentowac zestawow jak w sklepie internetowym

Opublikowano

To jest bardzo cienki sweter z 'Merino wool'. Bardzo gladki w zasadzie. Na pewno swiatlo padajace pod katem wyolbrzymia fakture. Gdyby oswietlic go od przodu bylaby gladka, kazdej tkaninie mozna nadac w ten sposob fakture. Nie byl to zamierzony efekt ale swiatlo przednie jest bardzo nudne, a ja nie chcialbym prezentowac zestawow jak w sklepie internetowym

Czy do tego granatowe chinosy czy ciemne denimy ?
Opublikowano

Marynarka ładna, koszula ładna, ale ten sweterek... mocny oldschool :)

Nie specjalnie sie zastanawiam czy to jest oldschool czy cokolwiek innego. Lubie w zimie nosic kardigany/cienkie swetry pod marynarka (nie 'sweterki' :? ). Widze w tym same zalety ;-)

• Oceniam pozytywnie 1