Hargin Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 @secondhand_man: w ten sposób chciałbyś usprawiedliwić ignorancję "ludzi nie związanych z klasyczną elegancją" ? dobre forum wybrałeś "dziadkowy wygląd" przeszkadza chyba głównie temu, kto się "przebierze", zamiast "ubierze" i nie jest przekonany, co do swojego wyboru EDIT: pomijając już absurdalność krytyki zestawu @blekita, dodawania nim "sobie lat" i uznania za "dziadkowy" - jak ktoś preferuje styl "telewizji śniadaniowej" to nic nie zaradzimy EDIT2: "liski RoT" - pisałem już, że mają ładne matowe wykończenie - co cieszy w zalewie błyszczących jedwabi. Jeśli chodzi o kolor, to nie jest jednolity (coś a'la melanż), stosunkowo zgaszony (nie jest pomarańczowy, taki rdzawo-malinowy. rysunek lisków bardzo dokładny - w mojej ocenie (a przecież pozjadałem wszystkie rozumy - tu i w innych watkach) to krawat, który powinien kosztować min. 2 razy więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 10 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Foto ze zjazdu Klubu Miłośników Grenadyny 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargo Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Ale pan Hargin pozjadał wszystkie rozumy, co proporcjonalnie ma przeniesienie na szerokość klapek na oczach (w tym i nie tylko w tym topicu). Chłopak jest młody i może się ubierać elegancko stosownie do wieku. Ta maniera ubierania postarza go i taki odbiór jest możliwy, niezależnie, czy ktoś jest "związany", czy tez nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 oczywiście pan Frago z kolei wie lepiej i jest uprawniony do wycieczek osobistych - wystarczy kliknąć opcję "ignoruj posty użytkownika" i Twój ból sam się rozwiąże, dobrej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Panowie, proszę o ostudzenie emocji i unikanie wycieczek osobistych. Dyskutujemy na argumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Nowa grenadyna To jest jakiś inny splot niż fina, czy grossa? W sumie nie wygląda jak grenadyna - dość duży połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Ani fina, ani grossa. Grenadynę wzorzystą robi się na innych krosnach. Jednak porównując z grossa i finą, zbliżona do tej drugiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styleman Napisano 10 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Szarości. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 blekit masz wyjątkowy dar w kategorii "Jak starannie dobranym strojem postarzyć się o minimum 10 lat". Jak przekroczysz 40-tkę, będziesz pewnie ćwiczył w odwrotną stronę "Darem" jaki mam (nie taki wyjątkowy mimo wszystko patrząc po Kolegach z forum) jest to, że lubię klasyczne stroje. A że dla kogoś garnitur jest "dziadkowy", cóż, każdy ma prawo do swojej opini. Ja bynajmniej nie porzucę go dla t-shirta ze śmiesznym nadrukiem i pary trampek. EDIT. A tak swoją drogą to dopiero teraz zauważyłem ten fragment: (...) Chłopak jest młody (...) W roku, w którym przekręca mi się licznik, mogę tylko podziękować za taki osąd 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Zestaw w kratę dla mnie jest jak najbardziej ok , może poza kamizelką , sam jak dotąd nie ubieram się na codzień klasycznie elegancko , chociaż pracuje nad tym Popracujcie Panowie trochę nad kulturą wypowiedzi ( atakujecie wszystkich "myślących inaczej" ) bo węzły w krawacie już są ok Elegancja to nie tylko wygląd . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Proponuje "pozwolic" koledze Fargo pozostac przy jego zdaniu (z ktorym to zdaniem osobiscie sie nie zgadzam). 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargo Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 "Darem" jaki mam (nie taki wyjątkowy mimo wszystko patrząc po Kolegach z forum) jest to, że lubię klasyczne stroje. A że dla kogoś garnitur jest "dziadkowy", cóż, każdy ma prawo do swojej opini. Ja bynajmniej nie porzucę go dla t-shirta ze śmiesznym nadrukiem i pary trampek. Zestawy, które tutaj prezentujesz, są w większości świetne (lub choćby dobre), co świadczy o zmyśle estetycznym i dużej wiedzy w temacie. Nie oznacza to, że wszystkie pasują do Twojej twarzy, tudzież wieku. Tyle, warto spojrzeć na sprawę z innej perspektywy. No i nie sprowadzać sprawy do absurdu: trampki, t-shirt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 .... Nie oznacza to, że wszystkie pasują do Twojej twarzy, tudzież wieku... Halo, czy jest na forum moderator? To wątek CMDNS, a nie wybory mistera uniwersum. Dobrze @blekit, że Twoje zestawy pasują do figury, ale podaj na drugi raz dokładne wymiary, aby można było uwzględnić ewentualne przekłamania zdjęcia. W tym wątku zdaje się oceniamy UBIÓR, a nie osoby go noszące. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Dzisiaj zaryzykuję tutaj. Marynarka: Vistula (z drugie ręki) Kozula: TRL Krawat: Massimo Dutti Poszetka lniana bezimienna z alledrogo. I zabezpieczony po samą szyję przed paskudną pogodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Hmmmm... nie lubie krytykowac, ale jakos malo elegancka ta broda (moim bardzo subiektywnym zdaniem, za ktorego wyrazenie z gory przepraszam i wyjasniam, ze nie jest moja intencja obrazenie kogokolwiek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Halo, czy jest na forum moderator? To wątek CMDNS, a nie wybory mistera uniwersum. Dobrze @blekit, że Twoje zestawy pasują do figury, ale podaj na drugi raz dokładne wymiary, aby można było uwzględnić ewentualne przekłamania zdjęcia. W tym wątku zdaje się oceniamy UBIÓR, a nie osoby go noszące. Jest, tylko czasami robi sobie przerwę w moderowaniu Krytyka zestawów prezentowanych w CMDNS jest dopuszczalna, byle była wyrażona w kulturalny i elegancki sposób. Jednemu kamizelki, różnorodność kolorów, wzorów i faktur się podoba, innemu nie. Ważne, żeby się nie emocjonować i unikać wycieczek osobistych, przecież każda ze stron może pozostać przy swoim. Zatem apeluję: argumenty, nie emocje. Dyskusji, choć jedną nogą przekroczyła dopuszczalne granice nie kasuję, a jedynie przycinam, żeby nikt nie zarzucił moderacji stronniczości poprzez dopuszczanie do głosu wyłącznie pozytywne opinie. Proszę jednak ochłonąć i pamiętać, że moja tolerancja w tym aspekcie została wyczerpana. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Marcin_L broda mogła się trochę zmierzwić bo zdjęcia zrobiłem zaraz jak wróciłem do domu. Jednak stosując standardowe kosmetyki jak balsam np., raczej nigdy nie uzyska się idealnie ułożonej brody. Ma prawo miejscami odstawać. Broda może się nie podobać i nie czuję się urażony jak mi ktoś to powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtka Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Po początkowych wątpliwościach, dzięki powyższej dyskusji nie mam już żadnych. Proszę moderację o całkowite wykasowanie z bazy mojego konta, a także wszystkich postów i zdjęć. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Proszę w tej sprawie zwrócić się do administratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Marcin_L broda mogła się trochę zmierzwić bo zdjęcia zrobiłem zaraz jak wróciłem do domu. Jednak stosując standardowe kosmetyki jak balsam np., raczej nigdy nie uzyska się idealnie ułożonej brody. Ma prawo miejscami odstawać. Broda może się nie podobać i nie czuję się urażony jak mi ktoś to powie Kosmetyki niewiele tutaj pomogą - broda sama w sobie nie jest zła - polecam jednak udać się do dobrego barbera, który nada jej odpowiedni kształt. Będzie o niebo lepiej.W obecnym stanie jest jak ładny garnitur RTW, który ktoś uparcie nosi , mimo kompletnie nie trafionego rozmiaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 "Darem" jaki mam (nie taki wyjątkowy mimo wszystko patrząc po Kolegach z forum) jest to, że lubię klasyczne stroje. A że dla kogoś garnitur jest "dziadkowy", cóż, każdy ma prawo do swojej opini. Ja bynajmniej nie porzucę go dla t-shirta ze śmiesznym nadrukiem i pary trampek. Panowie, ja myślę, że to kwestia taka, że dla wielu 30latek = "dziadek". Mężczyzna tak ubrany jak Blekit wygląda po prostu dojrzale. Na tak ubranego faceta mówimy zazwyczaj "dorosły", a nie "dziadek". Inni z kusymi marynarkami, wąskimi klapami i węziutkimi spodniami wyglądają przy nim jak 19latki. Kwestia percepcji - do elegancji się dorasta. Dla wielu to objaw "dziadkowatości", mimo że wygląda się młodo. Trudno, co zrobić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Chłopak jest młody i może się ubierać elegancko stosownie do wieku. Rzeczowo: Moim skromnym zdaniem @blekit spełnia ten warunek zarówno w powyższej jak i w we wszystkich dotychczasowych stylizacjach. Jest mianowicie dorosłym facetem. Inne kryteria dotyczące wieku nie są mi znane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 10 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Prosiłem o sprezzaturę, ale nie spodziewałem się, że jeden rękaw będzie z innej tkaniny, a drugiego w ogóle nie będzie Tkanina to brytyjski vintage, jest starsza ode mnie i ma prawie 600g. Choć oczywiście to smak nabyty i znalazłoby się na nią raczej niewielu ochotników ... jestem zachwycony ! Można powiedzieć, że to zupełnie inny wymiar garniturowości... Całe ubranie, a w szczególności spodnie, układa się jak na ilustracjach Laurenca Fellowsa :D Klapa 12,5 cm 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 napisz ile będzie ważył cały garnitur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horalbet Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Dzisiaj. Pięć krat jeżeli uwzględnimy szalik i mikrowzór na koszuli * płaszcz Bytom * szalik A.Christensen * garnitur Lazio SS * koszula CT * kamizelka SS * krawat i poszetka od Poszetki * buty Yanko Jak człowiek patrzy na takie zestawy i ten krawat, to aż bez sensu było pytać, gdzie poza Poszetką można dostać coś ciekawego. Świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi