Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

owca/baran z Krupówek? ;-)

Niestety nie. Z pobliskiego marketu ale "pachnie" jak te z Krupówek :)

Zestaw ogólnie fajny. Pozwalam sobie, może nie od razu na krytykę, ale na sugestię, bo mam te spodnie i marynarkę; nie pasują do siebie fakturami materiału i temperaturami barw.

Dziękuję za opinię. Jestem bardzo ostrożny w takim łączeniu ale byłem przekonany, że wszystko gra ze sobą. Jeśli możesz to proszę wyjaśnij bardziej szczegółowo dlaczego nie pasują.

Dziękuję za opinię. Jestem bardzo ostrożny w takim łączeniu ale byłem przekonany, że wszystko gra ze sobą. Jeśli możesz to proszę wyjaśnij bardziej szczegółowo dlaczego nie pasują.

Zarówno marynarka jak i spodnie wygląda lepiej w innym połączeniu. Szczególnie dobrze wyglądają mocno skontrastowane, np, spodnie z granatową marynarką, marynarka z granatowymi spodniami. Więc po pierwsze, dzieli je za mały kontrast. Niby są podobne (szare), ale to jednak niepasujące do siebie szarości. Spodnie są w ciepłych tonacjach, a marynarka w zimnych. Marynarka jest bardziej gładka, a spodnie przez dodatek kaszmiru mają grubszą strukturę. 

Bardziej to kwestia czucia niż jakichkolwiek zasad, ale nie zestawiłbym tych, skądinąd fajnych elementów razem. 

Nie jest źle, ale wystarczy niewielka zmiana, żeby było o wiele lepiej. ;)

• Oceniam pozytywnie 4

Dziękuję za wyjaśnienie. Zgadzam się z Tobą, że granatowa marynarka pasuję lepiej. Bardzo dobrze wygląda też brązowa. Zdecydowałem się na tą ponieważ dwie wspomniane czekają na przeróbki. Niemniej jednak wydawało mi się, że spodnie z tą marynarką, połączone brązowym krawatem dobrze się komponują. Kontrast też wydaje się być bardzo wyraźny. Jednak dopiero wchodzę w ten "świat" i mogę się mylić.

Ps. marynarka ma taki sam dodatek kaszmiru jak spodnie.

Dziękuję za wyjaśnienie. Zgadzam się z Tobą, że granatowa marynarka pasuję lepiej. Bardzo dobrze wygląda też brązowa. Zdecydowałem się na tą ponieważ dwie wspomniane czekają na przeróbki. Niemniej jednak wydawało mi się, że spodnie z tą marynarką, połączone brązowym krawatem dobrze się komponują. Kontrast też wydaje się być bardzo wyraźny. Jednak dopiero wchodzę w ten "świat" i mogę się mylić.

Ps. marynarka ma taki sam dodatek kaszmiru jak spodnie.

Z tymi spodniami najlepiej komponuje się koniakowy krawat z surowego jedwabiu EoE i granatowa marynarka. Mój ulubiony zestaw sezonu jesiennego  ;)https://forum.butwbutonierce.pl/topic/34-czjamroziński-rękawiczki/?p=180338