Whitesnake Napisano 21 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2015 A odchodząc może od tematu laski - chciałbym prosić o zaopiniowanie tego kompletu Zestaw bardzo fajny. Mozna by sie przyczepić marynarki, ale i tak pozytywnie sie wyróżnia. Laska jednak bardzo mi nie pasuje do twojego wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 21 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2015 A odchodząc może od tematu laski - chciałbym prosić o zaopiniowanie tego kompletu Straszny oldschool. Marynarka i krawat wyglądają jak znalezione w SH. Na plus - spodnie bardzo ładnie leżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timothy Price Napisano 21 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2015 Zestaw bardzo fajny. Mozna by sie przyczepić marynarki, ale i tak pozytywnie sie wyróżnia. Laska jednak bardzo mi nie pasuje do twojego wieku. Straszny oldschool. Marynarka i krawat wyglądają jak znalezione w SH. Na plus - spodnie bardzo ładnie leżą. Marynarka jest bodaj najlepszą, jaką posiadam, co świadczy o negatywnej opinii? To Henry Herbert, szyty przed pięcioma laty z merynosów od Dormeuila, wyjątkowo dobrze się sprawujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timothy Price Napisano 21 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2015 Jeśli wniosek został wyciągnięty w oparciu o guziki to zostały one zmienione, gdy pękł jeden z oryginalnych, a wtedy jeszcze nie śniło mi się o sklepie Szarmanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2015 Zdjęcie może przekłamywać proporcje, ale jeśli faktycznie masz tak długie nogi, wybierałbym nieco dłuższe marynarki - sam lubię krótkie, ale tutaj wyraźnie mi coś nie gra, różnica pomiędzy dołem i górą jest zbyt duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timothy Price Napisano 21 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2015 Zdjęcie może przekłamywać proporcje, ale jeśli faktycznie masz tak długie nogi, wybierałbym nieco dłuższe marynarki - sam lubię krótkie, ale tutaj wyraźnie mi coś nie gra, różnica pomiędzy dołem i górą jest zbyt duża. Moje nogi są krótsze niż połowa wysokości, więc stąd wysoki stan w spodniach, a marynarka jest ,,po Bożemu'' do połowy dłoni, więc to musi być wina zdjęcia. Postaram się wrzucić lepsze któregoś dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelbb Napisano 21 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2015 Bardzo mi się ten zestaw podoba, nawet razem z laską. Problem w tym, że na moje oko pasuje do kogoś dwukrotnie starszego od Ciebie. Po co się tak postarzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timothy Price Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Bardzo mi się ten zestaw podoba, nawet razem z laską. Problem w tym, że na moje oko pasuje do kogoś dwukrotnie starszego od Ciebie. Po co się tak postarzać? Dziękuję! A na ile oceniasz mój wiek, nie dysponując twarzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Marynarka jest bodaj najlepszą, jaką posiadam, co świadczy o negatywnej opinii? To Henry Herbert, szyty przed pięcioma laty z merynosów od Dormeuila, wyjątkowo dobrze się sprawujący. Ogólna kanciastość, kształt klap i kołnierza, umiejscowienie kozerki, prążki sugerujące że to sierota od garnituru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Oldschool, oldschool, ale niektórzy lubią taki oldschool Pominę kanciastości, kozerki itp. (bo dla mnie to będzie zawsze kwestia upodobań) to faktycznie, masz strasznie długie nogi, więc uwagę mosze należałoby wziąć do serca. Z drugiej strony Timothy stoi wyprostowany z prawą ręką opuszczoną i marynarka sięga połowy kciuka i zdaje się, że zakrywa tylny silniczek, więc tu wchodzi w grę maksymalnie 2-3cm (?) + górny guzik wyżej. Jedyne co mnie razi to kołnierzyk koszuli, dobrałbym taki, żeby wpasować go pod klapy. Ogólnie +, ładne spodnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 22 Maj 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Stylizacja z wczoraj, z nowym krawatem jedwab/bawełna (50%/50%). Gorąco polecam materiał z tym składem, krawaty świetnie się wiążą, a brak podszewki dodaje ... lekkości, dzięki czemu nie czuć go na sobie. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timothy Price Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Ogólna kancistość, kształt klap i kołnierza, umiejscowienie kozerki, prążki sugerujące że to sierota od garnituru. To już chyba kwestia osobistych upodobań, w linku poniżej załączam przykład na to, że teraz szyją w ten sam sposób. Zgadzam się, że pinstripe rzadko występuje zdekompletowany, ale to zamierzony efekt. Dziękuję za opinię http://www.henryherbert.com/wp-content/uploads/2013/11/Henry-Herbert-Bespoke-Suit-Nick-Cookson-Suit.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 A odchodząc może od tematu laski - chciałbym prosić o zaopiniowanie tego kompletu Dzisiaj nadal jesteś pewien, że oczekujesz opinii? Czy może uznania? Wypierasz wszystko co zostało napisane... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelbb Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Dziękuję! A na ile oceniasz mój wiek, nie dysponując twarzą? Zupełnie podświadomie uznałem Cię za osobę młodą, około trzydziestoletnią. Nie wiem dlaczego, może wynika to ze stereotypu internet=młodość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timothy Price Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Dzisiaj nadal jesteś pewien, że oczekujesz opinii? Czy może uznania? Wypierasz wszystko co zostało napisane... Któż nie szuka chwały? Opinie i tak dotyczą zdjęcia, więc mogę rozjaśniać wiele kwestii na nim niejasnych - np. dominująca opinia o długości moich nóg jest zupełnie chybiona, bo stanowią one 46% mojej wysokości (raczej więc krótsze niż dłuższe), reszta to kwestie oldschoolu, z którymi zgadzam się zupełnie i mi wręcz schlebiają Zupełnie podświadomie uznałem Cię za osobę młodą, około trzydziestoletnią. Nie wiem dlaczego, może wynika to ze stereotypu internet=młodość . Ciekawe spostrzeżenie - a lat mam 22 Nie postarzam się świadomie, ale osobiście nie znoszę elegancji w wersji ,,jugendstilowej'', z opiętymi spodniami, marynarkami do pępka i pstrokacizną kolorów, lubię tweedy, ciężkie tkaniny i wzory sprzed 100 lat Jeszcze raz dziękuję wszystkim za sympatyczne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelbb Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 osobiście nie znoszę elegancji w wersji ,,jugendstilowej'', z opiętymi spodniami, marynarkami do pępka i pstrokacizną kolorów, lubię tweedy, ciężkie tkaniny i wzory sprzed 100 lat Jeszcze raz dziękuję wszystkim za sympatyczne odpowiedzi No tak, ale pomiędzy marynarkami do pępka, a Twoim stylem jest jeszcze duża przestrzeń . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Stylizacja z wczoraj, z nowym krawatem jedwab/bawełna (50%/50%). Gorąco polecam materiał z tym składem, krawaty świetnie się wiążą, a brak podszewki dodaje ... lekkości, dzięki czemu nie czuć go na sobie. Wow, krawat świetny! A marynarka bardzo nietypowy kolor, chyba że to aparat przekłamuje kolor. Tak czy inaczej IMO świetna. Tylko czy ona ma 2 butonierki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Rozumiem. O ile nie przemawiają za tym wiek lub względy zdrowotne to laska mnie nie przekonuje. Wprowadza element teatralności i odbiera naturalność całej stylizacji. Albo to całkiem niezłe narzędzie do samoobrony Zwłaszcza, jeśli coś można z niej wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Wow, krawat świetny! A marynarka bardzo nietypowy kolor, chyba że to aparat przekłamuje kolor. Tak czy inaczej IMO świetna. Tylko czy ona ma 2 butonierki? Krawat na żywo wygląda jeszcze lepiej. Zdjęcie oddaje kolory, jest bez żadnego filtru. Marynarka ma dwie butonierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 23 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2015 W piątek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 23 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2015 @Blekit - ostatnie zdjęcie na nie - 1sze skojarzenie polskie seriale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 23 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2015 @blekit, marynarka trochę dziwnie się rozchodzi na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mateo_belmondoo Napisano 23 Maj 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2015 krawat i poszetka- poszetka garnitur ss koszula profoumo 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 23 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2015 @Ingvar wydaje mi sie ze to kwestia perspektywy, pozycji albo czynników losowych (zawartość kieszeni albo przypadkowe zawinięcie). Marynarka jest często używana (tutaj tez sie już pare razy pojawiła) i nie widzę takiego efektu na ogół. @JD! A mogę sie spytać co konkretnie Ci sie nie podoba? Kapelusz czy cis nie gra bardziej ogólnie? -- Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 23 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2015 Nie przypominam sobie żeby to we wcześniejszych Twoich zestawach występowało, więc bardzo możliwe że to zemsta zbyt wypchanej kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi