R50 Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Wiem, że jest za wąski i ogólnie mało klasyczny, ale reszta.....to już IMO rzecz gustu Tym sposobem można bronić butów z kwadratowym czubem czy kusych marynarek. No przecież to też buty - mają podeszwę, sznurowadła, są ze skóry - rzecz gustu. Tak niestety nie jest - kanony w męskim obuwiu zostały ustalone, podobnie jest z krawatami (proszę prześledzić ofertę klasycznych angielskich manufaktur, proszę prześledzić krawaty księcia Karola). Ten krawat zupełnie nie mieści się w kanonie. Pomijając już te dywagacje, to krawat jest brzydki, bo jest zbyt agresywny, odciąga uwagę od twarzy. To jest w ogóle straszny problem na polskiej ulicy - masa jaskrawych, multikolorowych, połyskliwych, wąskich wiązadeł, mniej lub bardziej zabawnych. Trudno się temu dziwić, skoro w każdym poradniku biznesowym przeczytamy, że "krawat to ten element, którym możemy się wyróżnić, pokazać swoją osobowość etc." No to Janusze idą do sklepu i wyróżniają się na całego. 2. Dwie poszetki są wg klasycznych zasad jak najbardziej poprawne (skoro są dwie brustasze) Nie widziałem żadnego arbitra klasycznej elegancji, który by się woził w ten sposób. Generalnie w męskiej elegancji staranie się za bardzo jest gorsze, niż staranie się za słabo. Nie wiem też, skąd to przeświadczenie, że we wszystko, co wolne, trzeba coś wkładać. Otóż wcale nie trzeba. Poszetka to tylko 0,000001% dobrego fitu, czasem można, a czasem trzeba z niej w ogóle zrezygnować - i nic się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Temat poszetki jest bezsensownym biciem piany. Nigdy nie widać obu. Może dlatego tego nie widziałeś u żadnego arbitra. Jeśli przekładałbym z marynarki do płaszcza to byłoby jak rozumiem ok...? Inaczej. Włosi tak noszą poszetki. Jestem w połowie jednym z nich, więc sobie tak noszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uke Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Generalnie w męskiej elegancji staranie się za bardzo jest gorsze, niż staranie się za słabo. To jest akurat dobrze powiedziane, należałoby jeszcze dodać, że owo staranie się za bardzo - bardzo rzuca się w oczy i na ogół daje efekt odwrotny do zamierzonego przez starającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kyle Napisano 14 Kwiecień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Przesadzacie Panowie z tak miażdżącą krytyką tego krawata w kwiaty. Owszem, szerszy bez wątpienia lepiej by wyglądał, o jakości bym na podstawie słabych zdjęć w ogóle nie dyskutował, natomiast deseń jest ekstrawagancją, ale w granicach dobrego gustu. Nie jest nadmiernie krzykliwy (dominuje jeden kolor, zresztą względnie akceptowalny), nadto nie wiemy, jaki cel chciał osiągnąć nosiciel, ale śmiem przypuszczać, że może sobie na odrobinę odwagi w doborze dodatków pozwolić np. ze względu na środowisko, jakie odwiedza tak ubrany. Zresztą do cholery na tym forum mężczyźni pokazują, że koraliki noszą na nadgarstku, a pod szyją indyjskie wzorki, pieski, liski etc. albo przedłużone skarpetki, poszetki z kaczkami, miniaturę buta w butonierce , a Wy się kwiatków na krawacie czepiacie? 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Przesadzacie Panowie z tak miażdżącą krytyką tego krawata w kwiaty. ... Trochę w tym racji.. Na usprawiedliwienie mam jedynie to, że nie kwiatków ani koloru się czepiam, tylko dopasowania do sylwetki. Cienkość węzła i wąskość krawata sugeruje wyobraźni, że jest za krótki. Chyba właśnie to wyobrażenie nie podoba mi się w nim najbardziej . Na drugim zdjęciu ratuje go lepszy węzeł, uzupełnienie szerokości wąską końcówką i wygląda to znaczenie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Nie dojdziemy do ładu z tym krawatem. Przyjrzałem się mu teraz i na zdjeciach on wygląda skrajnie inaczej niż w realu. Te hafty są jedwabne i bardzo delikatne i mocno odbijają światło, co czyni krawat krzykliwym na fotach. W rzeczywistości jest bliższy temu, co widać na zdjęciu z kapeluszem, aczkolwiek ciemniejszy. Na pewno nie jasno fioletowy. Te kwiaty bardziej " grają" jak deseń i na żywo tak nie kłują, uwierzcie. W końcu to dobry brytyjski krawat z savile row, a nie nabytek z targów fashion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Lubię faktury i desenie tom______i 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Tom_i my też lubimy, ale jakbyś zdjęcia trochę mniej "podciągał kolorystycznie", to powinno być więcej widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 @Hargin, zdjęcia robione komórką są tak złej jakości (co chwilę ktoś przeprasza za jakość wstawionych zdjęć, a nie każdy chodzi z "nadwornym" fotografem) że wyostrzenie fotografii lepiej pokaże kolory. Zresztą również "nadworny" fotograf tak operuje balsnsem, przesłoną, ostrością, czułością ISO, światłem, czasem naświetlenia, itd że zdjęcia są artystyczne ale też nie w 100% oddające rzeczywistość tom______i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad92 Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Lepiej z lezka by bylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Pewnie byłoby lepiej. Wydaje mi się, na podstawie tego zdjęcia i perspektywy, że węzeł nie jest "dociągnięty", tzn. dolna część węzła jest prawie tak samo szeroka jak górna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. giacco Napisano 14 Kwiecień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Zatem mości Panowie więcej klasyki....acz w nieformalnym wydaniu Z żalem ujarzmiłem poszetkę (widać tylko granatowe brzegi), bo ma ona wewnątrz piękny wzór, ale prawdopodobnie "gryzłby się" z pepitką . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Ostatnie tegoroczne (chyba) podrygi tweedu. Przepraszam za słabą jakość, wiadomo w jakich warunkach robiona fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Aron, Bardzo ładny zestaw, Co to za koszula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Koszula ciekawa, ale Aron, nie jest za duża w kołnierzu? Może to tylko złudzenie. EDIT: Przepraszam!! Chodziło mi o zestaw Lorentza!U Arona rozmiary właściwe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Mogłaby być o 1/4 mniejsza, ale mam chudą szyję i czasem trudno jest utrafić z 39 i 3/4. Te kupowałem pare kilo temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Koszula to Lambert, tej konkretnie nie widzę już w sklepie internetowym, ale podobna jest: http://www.wolczanka.com.pl/lambert/koszula-lambert,id-68511 Moja dość trudno się prasuje, a ta dostępna obecnie jest z bawełny Getzner, więc powinno być lepiej pod tym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Koszula to Lambert, tej konkretnie nie widzę już w sklepie internetowym, @Aron Jeśli ma francuskie mankiety na spinki i jest z grubego materiału oraz posiada wyszyte logo po prawej u dołu, to...mam taką samą! Koszmar do prasowania, a także do noszenia w ciepłe dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 dziś na sobie mój ulubiony krawat - szantung w towarzystwie bawełnianej poszetki Pozdrawiam Tomasz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. waski Napisano 14 Kwiecień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Nie dziś i nie wczoraj, ale podczas niedawnej wizyty w Katalonii. Zdjęcie dostałem dziś, niepozowane. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Humphrey Wąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Inspektor Gadget tarara tom______i 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Giacco - wczytując się dokładnie w Twoją wypowiedź i nawiązanie do "połowicznych" korzeni Włoskich, to tym bardziej uzasadnione jest noszenie tylko jednej poszetki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi