Wincenty Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 To ten kaszmirowy kaszkiet w granacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 17 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2014 wełna + wełna muślinowa 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 17 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2014 Zawsze myślałem że poszetka.com to Pani nie Pan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 17 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2014 Już jest też Pan , jestem mężem Asi, z kilkoma z Was już się poznałem - Tomasz z tej strony.Postaram się być trochę bardziej aktywny i zabierać głoś w dyskusji, nie tylko w ogłoszeniach.Z pozdrawieniami 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 21.10.2014 Jakość zdjęć (zwłaszcza pierwszego) niestety bardzo słaba, ale mam nadzieję, że coś widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Nie wiem na ile to kwestia "ujęcia", ale marynarka kończy się niebezpiecznie wysoko w stosunku do sylwetki. Dwurzędówki zazwyczaj są ciut dłuższe. Wyłogi kołnierzyka też takie rozharcowane Zresztą może to WC-tło psuje efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emense Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 podoba mi się krawat, firma, skład, cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Krawat to Jacques Britt, 100% bawełny, kupiony w TK Maxx za jakieś ~50 zł. Marynarkę kupiłem na wyprzedaży w Massimo Dutti. Akurat na długość wydaje mi się być w miarę ok (sylwetka jest dzielona na dwie połowy), ale coś jest nie tak z kołnierzem (dość wyraźnie odstaje). Rozmawiałem ze sprzedawcą z MD i to był problem całego tego modelu. Poza tym leży ok i biorąc pod uwagę cenę i fakt jak ciężko jest znaleźć tego typu marynarki, jestem z niej dość zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Wg mnie generalnie ok, ale ta wypchana kieszen w spodniach nie wyglada dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Jesień przyszła. Czas na cieplejsze zestawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1988 Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Kontynuując jesienne klimaty, dzisiaj zestaw typu "wilk syty i owca cała". Bardzo lekka, letnia marynarka + kardigan dla ocieplenia klimatu. A na nogach chukka boots. Marynarka: McNeal, len Kardigan: Karl Lagerfeld, szara wełna Koszula: Lacoste, bawełna Spodnie: Polo Ralph Lauren, bawełna Pasek: poszetka.com, pleciony skórzany Buty: Loake Kempton Pimlico, zamsz Poszetka: produkcja własna (niezawodnie od Mamy), jedwab 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 No więc dzisiaj płaszcz w nowej odsłonie. Teraz odpowiada mi bardziej, a wzorem do naśladowania dopasowania i długości wszystkich elementów były modelowe fotki na stronie Suitsupply. Przeróbek dokonałem sam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Płaszcz przed przeróbką bardziej mi się podobał.Nie obraż się ale moim skromnym zdaniem,spieprzyłeś ten piękny płaszcz całkowicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Płaszcz przed przeróbką bardziej mi się podobał.Nie obraż się ale moim skromnym zdaniem,spieprzyłeś ten piękny płaszcz całkowicie. Alez ja się nie obrażam każdy ma prawo do własnego zdania, a jednak samopoczucie noszącego jest najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Zaprasowanie klap moim zdaniem ok, ale zrobiłbym to delikatnie wyżej. EDIT: pisałem o wydłużeniu, a Ty jeszcze skracałeś Więc nieaktualna uwaga. W moim przekonaniu skrócony nie przekonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Niedzielne popołudnie. To raczej odważniejszy zestaw jak dla mnie, więc jestem ciekaw Waszej oceny. Co sądzicie? Granatowy płaszcz z Mango, koszula Osovski, krawa Savile Row Co. + lniana poszetka z Poszetka.com Pod płaszczem granatowa marynarka Bytom i wełniana poszetka H&M Na nogach brązowe angielki Shoepassion.com(lewy lepiej oddaje kolor) i szare chino McNeal. Na rękach mój pierwszy bespoke, rękawiczki od p. Czesława Jamrozińskiego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1988 Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Vince, świetny zestaw. Poluję na taką koszulę, tylko w nieco jaśniejszy prążek. Chyba krawiec będzie miał zarobek Za to u mnie, przypomnienie czwartkowego zestawu biurowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Dzięki wielkie. Powiem Ci, że mam kilka koszul w prążek, ale dalej nie mogę znaleźć tego właściwego, którego mam w głowie Co do Twojego zestawu to dałbym jaśniejszą koszulę by kontrastowała i dał więcej luzu poszetce np. układając ją w puff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Płaszcz przed przeróbką bardziej mi się podobał.Nie obraż się ale moim skromnym zdaniem,spieprzyłeś ten piękny płaszcz całkowicie. No to chyba oglądamy dwa różne płaszcze. No chyba, że jesteś fanem stylu oversize. Ale to chyba bardziej trend w modzie damskiej. Gratulacjr za efekt i zacięcie! Jakiej firmy jest ten płaszcze i z czego zrobiony? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Długość płaszcza - kwestia gustu, klapy ok, ale decyzja o skróceniu rękawów wg mnie mocno niefortunna - było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Szary garnitur + monki + własnoręcznie dostosowana do kołnierzykowej spinki koszula 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 No to chyba oglądamy dwa różne płaszcze. No chyba, że jesteś fanem stylu oversize. Ale to chyba bardziej trend w modzie damskiej. Gratulacjr za efekt i zacięcie! Jakiej firmy jest ten płaszcze i z czego zrobiony? Wielkie dzięki Torunianin! To H&M o składzie 80 wełna/20 poliamid. Ciężko było z przeróbką przez to, że wszystko co tam spotkałem było dla mnie nowością. Parę rzeczy bym teraz z perspektywy zrobił nieco inaczej, ale o takich sprawach wiadomo tylko po rozpruciu nowych szwów (np. typowy zszyty "trójkąt" przy mankiecie - za nic nie umiałem go sklecić). Bardzo doceniam. Długość płaszcza - kwestia gustu, klapy ok, ale decyzja o skróceniu rękawów wg mnie mocno niefortunna - było dobrze. Wiedziałem, że takie będą reakcje na to ale powiem Ci tak. Nienawidzę jak mi cokolwiek opada aż poza nadgarstek. Czuję się naprawdę "zmiażdżony" (choć brzmi to głupio) i psychicznie czuję odjęcie ze wzrostu paru centymetrów. Przy 180 cm lubię walczyć o nieprzytłaczanie sylwetki każdą możliwą bronią, a "krótkie" (na granicy) rękawy w tym pomagają. Tak na marginesie. Suitsupply na mnie to wymusiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 27.10.2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Powracając do zdjęcia static87 - Panowie, czy nosicie czarne buty do kamelowych, zwłaszcza jasnych płaszczy? Nie mogę się zupełnie do tego przekonać... O ile w zaprezentowanym zestawie wygląda to tylko tak sobie, a nie bardzo źle, to w sytuacji, kiedy w grę wchodzi jeszcze teczka, przy czarnych butach wypadałoby mieć czarną teczkę, a zatem najpewniej również czarne rękawiczki (o pasku przy spodniach i od zegarka nie wspominając). W zestawieniu z jasnym kamelowym płaszczem robi się niefajnie moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Co kto lubi. Również i moim zdaniem lepiej wyglądają w odcieniach brązu. Chociaż jak są same buty to nie jest tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi