maciato Napisano 3 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2013 Zastanawiam się, czy mam robić zdjęcia już po rozgoszczeniu się w domu, zdjęciu i wyprasowaniu wszystkiego i ułożenia każdego detalu co do milimetra, czy nie wstawiać wcale i się nie rozwijać nie poznając opinii innych (wydaje mi się, że po to jest ten wątek). Wydaje mi się ,że ten wątek byłby odpowiedniejszy : http://forum.butwbutonierce.pl/topic/380-forumowa-poradnia-stylistyczna/?hl=%2Bporadnia+%2Bstylistyczna 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 4 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2013 p7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tieandi Napisano 4 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2013 Fajna kolorystyka, fajny dol. Do tak szczuplej szyi zdecydowanie zle dobrany kolnierzyk no i wezel - tak malutki do tak duzego kolnierzyka - to sie nie zgrywa. Zarost tez przykuwa uwagę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 4 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2013 Fajna kolorystyka, fajny dol. Do tak szczuplej szyi zdecydowanie zle dobrany kolnierzyk no i wezel - tak malutki do tak duzego kolnierzyka - to sie nie zgrywa. Zarost tez przykuwa uwagę "kwiatków" jest trochę więcej, sądziłem, że są dość czytelne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 4 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2013 Gustownie wszytko dobrane- desenie, kolorystyka. Węzeł krawata ciut za mały, ale to drobiazg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Mój sobotni zestaw z bawełnianą marynarką, którą jakiś czas temu pokazał Dandy:) miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacGinter Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Jak na dwurzędówkę to chyba za krótka jest? I te fałdki na plecach/barkach trochę psują efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 @MCsel Dandy pokazał Twoją marynarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Dandy pokazał się w takiej samej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vitty Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Co oni w tej Zarze wyprawiają... Marynarka powinna być dłuższa co najmniej o 12-15 cm. A krawat wypada podciągnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Obawiam się, że przy takiej sylwetce marynarka dłuższa o 12 cm wyglądałaby jak płaszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 @MCsel, gdzie zaopatrujesz się w spodnie, ze zdjęcia wnioskuję, że nogi masz mocno rozbudowane w udach i sylwetkę podobną do mojej. Poza tym fajna dwurzędówka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Co oni w tej Zarze wyprawiają... Marynarka powinna być dłuższa co najmniej o 12-15 cm... nie wiem skąd ten pomysł. Fakt, marynarka jest jedną z tych krótszych, ale nie krótkich, wg mojej opinii długość jest dla mnie idealna, i takie marynarki zamierzam nosić@Wincenty, ze spodniami mam spory problem, rozbudowane uda są wynikiem treningu. Spodnie kupuje w przeróżnych sklepach, nie znalazłem jeszcze idealnego środka dla siebie, zostaje kupno dopasowanych w udach, zwężenie od kolana w dół i skrócenie. akurat ta para jest z pull&bear, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 MCsel, Na Twoim miejscu, choć lubię mocno wąskie ciuchy, poszedłbym rozmiar wyżej. Mam wrażenie, że mocno uwydatnia Ci mięśnie naramienne przez co wygląda na nieco przyciasną. Rękawy też są mocno krótkie. Długość jest w sam raz, ani centymetra bym nie zmieniał. Niech się dobrze nosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 wg mojej opinii długość jest dla mnie idealna, i takie marynarki zamierzam nosić Na tej zasadzie można też mieć brudne buty i tłumaczyć, że taka sprezzatura. Marynarka to albo modowy dziwoląg albo jest za mała (rękawy też przykrótkie). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Marynarka jest za mała w większości wymiarów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Niestety koledzy mają rację, długość i dopasowanie sprawia, że traci charakter marynarki, nie wygląda to dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 @kyle, zdjęcie nie oddaje faktycznej długości rękawów, koszula "przytrzymała" je na takiej wysokości robiąc przy tym sporo załamań przy łokciu, w zeczywistosci (o czym pisał również Dandy) rękawy mogły by byc krótsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Skoro koszula prztrzymała, to pewnie rękawy są za wąskie, zatem wniosek aktualny - za kusa. Na marginesie to jakoś często na tym forum zdjęcia nie oddają rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Skoro koszula prztrzymała, to pewnie rękawy są za wąskie, zatem wniosek aktualny - za kusa. Na marginesie to jakoś często na tym forum zdjęcia nie oddają rzeczywistości. pewnie masz racje, choć wydaje mi sie ze wina może byc w rękawach koszuli które są dość szerokie, pozwolę sobie dodać jeszcze jedno zdjęcie które mam nadzieje lepiej to pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Cóż, to zdjęcie obnaża podstawową słabość - proporcje (rękaw długości połów marynarki, o ile nie dłuższy), no i przy okazji widać wyraźnie problem rozmiaru. Ja bym nie szedł tą drogą. Wiadomo, że nie ma co trzymać się rad Flusserla co do centymetra, ale też standardy klasyki są sensowne, a odstępstwa wyglądają OK w granicach rozsądku. Zara je przekracza moim zdaniem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Możliwe, że trochę winne jest zdjęcie, ale to prawda..Zara przesadza z tą hiperpoprawnością obecnej mody..nie podążaj tą drogą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styleman Napisano 6 Październik 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Jesiennie 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Marynarka w wersji "obciślak"- rękawy, barki i pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Styleman, humorystycznie pierwsze skojarzenie: uroczy sweterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi