Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się, czy mam robić zdjęcia już po rozgoszczeniu się w domu, zdjęciu i wyprasowaniu wszystkiego i ułożenia każdego detalu co do milimetra, czy nie wstawiać wcale i się nie rozwijać nie poznając opinii innych (wydaje mi się, że po to jest ten wątek).

Wydaje mi się ,że ten wątek byłby odpowiedniejszy : http://forum.butwbutonierce.pl/topic/380-forumowa-poradnia-stylistyczna/?hl=%2Bporadnia+%2Bstylistyczna

• Oceniam pozytywnie 7

Co oni w tej Zarze wyprawiają... Marynarka powinna być dłuższa co najmniej o 12-15 cm...

nie wiem skąd ten pomysł. Fakt, marynarka jest jedną z tych krótszych, ale nie krótkich, wg mojej opinii długość jest dla mnie idealna, i takie marynarki zamierzam nosić:)

@Wincenty, ze spodniami mam spory problem, rozbudowane uda są wynikiem treningu. Spodnie kupuje w przeróżnych sklepach, nie znalazłem jeszcze idealnego środka dla siebie, zostaje kupno dopasowanych w udach, zwężenie od kolana w dół i skrócenie. akurat ta para jest z pull&bear,

MCsel, Na Twoim miejscu, choć lubię mocno wąskie ciuchy, poszedłbym rozmiar wyżej. Mam wrażenie, że mocno uwydatnia Ci mięśnie naramienne przez co wygląda na nieco przyciasną. Rękawy też są mocno krótkie. Długość jest w sam raz, ani centymetra bym nie zmieniał. Niech się dobrze nosi.

Skoro koszula prztrzymała, to pewnie rękawy są za wąskie, zatem wniosek aktualny - za kusa. Na marginesie to jakoś często na tym forum zdjęcia nie oddają rzeczywistości.

pewnie masz racje, choć wydaje mi sie ze wina może byc w rękawach koszuli które są dość szerokie, pozwolę sobie dodać jeszcze jedno zdjęcie które mam nadzieje lepiej to pokazuje.

post-3440-0-09657200-1381063592_thumb.jp

Cóż, to zdjęcie obnaża podstawową słabość - proporcje (rękaw długości połów marynarki, o ile nie dłuższy), no i przy okazji widać wyraźnie problem rozmiaru. Ja bym nie szedł tą drogą. Wiadomo, że nie ma co trzymać się rad Flusserla co do centymetra, ale też standardy klasyki są sensowne, a odstępstwa wyglądają OK w granicach rozsądku. Zara je przekracza moim zdaniem.

• Oceniam pozytywnie 2