Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Jedyne, do czego nie jestem przekonany, to ich długość, ale raz ciachniętych się nie odciachnie, a w końcu bardzo źle nie jest. To są zwykłe dockersy, nie błyszczą jakoś szczególnie. Do pozostałej części wypowiedzi się nie odniosę, żeby nie było, że się tłumaczę - ale dzięki za uwagę :)

eye_lip: w poniedziałek powinno się jakoś inaczej? Czy po prostu w poniedziałek jesteś zjeżony na rzeczywistość i nie należy się spodziewać od Ciebie uznania? :)

Nie wiem jaka jest ich dlugosc, gdy normalnie stoisz ...ale wnioskuje ze dobra. Nie ma sensu robic z nich "krotkich spodni"

No cóż, całe życie się człowiek uczy, ja biję się w pierś i zmieniam pogląd w tej kwestii!

U nas czerwone spodnie to w duzej mierze domena facetow w granicach 60-tki ... ale sugerowanie sie czyms takim to oczywiscie bezsens. Dosc czesto nosze spodnie w tym kolorze, chcociaz spotkalem sie z zartobliwym pytaniem, czy przypadkiem nie zaczalem przezywac drugiej mlodosci? :D

Kol pszemau wyglada bardzo dobrze w tym kolorze! Jak na moj gust koszula i krawat powinny byc w mniej "przygaszonych" kolorach ... tzn kolor moze byc ten sam lecz nasycenie barw wieksze.

Witam,

pszemau bardzo ciekawe zestawienie, zgadzam się z gccg, że efekt mógłby być jeszcze lepszy przy żywszych kolorach góry, ewentualnie samego krawata. W kompozycji nic się nie kłóci, mimo czerwieni jest raczej spokojnie, nie ma efektu 'in your face'. Jestem na tak:)

U nas czerwone spodnie to w duzej mierze domena facetow w granicach 60-tki

Wydaje mi się, że wśród mężczyzn jest raczej opór w użyciu bardzo żywych kolorów, automatycznie przyciąga to wzrok (u kobiet chyba jest odwrotnie, przyciąganie jest pożądane), stąd chyba tendencja do używania beżu, czerni, granatu, brązu itp. byle nie wyróżniać się zbyt mocno.

Pozdrawiam,

dsc.

Kol pszemau wyglada bardzo dobrze w tym kolorze! Jak na moj gust koszula i krawat powinny byc w mniej "przygaszonych" kolorach ... tzn kolor moze byc ten sam lecz nasycenie barw wieksze.

Własnie o to mi chodziło. Jakby detale były ostrzejsze, to by to tworzyło w pionie taka fajna, konsekwetna całość.

Witam

@603przemek / Luciano: spodnie Asos, 100% bawelna, dostac pare, ktora jest zgodna z rozmiarowka i nie za obcisla graniczy prawie z cudem.

Pozdrawiam,

dsc.

Witam.

Dzięki za odpowiedz. Czy odzież ASOS można gdzieś dostać w Polsce, czy tylko sklep internetowy. lubię przymierzyć zanim coś kupie.

Witam,

pszemau bardzo ciekawe zestawienie, zgadzam się z gccg, że efekt mógłby być jeszcze lepszy przy żywszych kolorach góry, ewentualnie samego krawata. W kompozycji nic się nie kłóci, mimo czerwieni jest raczej spokojnie, nie ma efektu 'in your face'. Jestem na tak:)

U nas czerwone spodnie to w duzej mierze domena facetow w granicach 60-tki

Wydaje mi się, że wśród mężczyzn jest raczej opór w użyciu bardzo żywych kolorów, automatycznie przyciąga to wzrok (u kobiet chyba jest odwrotnie, przyciąganie jest pożądane), stąd chyba tendencja do używania beżu, czerni, granatu, brązu itp. byle nie wyróżniać się zbyt mocno.

Pozdrawiam,

dsc.

Oznaczaloby to, ze owi starsi mezczyzni chca byc jeszcze atrakcyjnymi i przyciagac kobiece spojrzenia ... albo sobie samemu dodac animuszu ... cos a la 60-ciolatek w BMW Z3 albo Z4 z otwartym dachem, obejmujacy ramieniem siedzaca obok niego niewiaste w wieku jego potencjalnej wnuczki

Witam

@603przemek / Luciano: spodnie Asos, 100% bawelna, dostac pare, ktora jest zgodna z rozmiarowka i nie za obcisla graniczy prawie z cudem.

Pozdrawiam,

dsc.

Witam.

Dzięki za odpowiedz. Czy odzież ASOS można gdzieś dostać w Polsce, czy tylko sklep internetowy. lubię przymierzyć zanim coś kupie.

Cześć, z tego co się orientuję to oficjalnie nie. Moja Żona podpowiada, że widywała te rzeczy kilka razy gdzieś w outlecie lub sh (nowe z odciętymi metkami).

To jak to jest z tymi mokasynami i skarpetami, bo wszędzie słyszę że nie nosi się ale na przykład na blogu modameska.info często pojawiają się takie zestawy. http://www.modameska.info/menu,28_03_11 ... 9,0,0.html

Nie wyobrażam sobie nie założyć skarpet do mokasynów. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale mokasyny to rodzaj loafersów występujących wyłącznie na obcasie. Jeżeli chcesz chodzić w lecie bez skarpet - polecam klasyczne driving shoes. Do nich jednak też można założyć skarpety jeżeli na zewnątrz jest chłodno.

To jak to jest z tymi mokasynami i skarpetami, bo wszędzie słyszę że nie nosi się ale na przykład na blogu modameska.info często pojawiają się takie zestawy. http://www.modameska.info/menu,28_03_11 ... 9,0,0.html

Nie wyobrażam sobie nie założyć skarpet do mokasynów. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale mokasyny to rodzaj loafersów występujących wyłącznie na obcasie. Jeżeli chcesz chodzić w lecie bez skarpet - polecam klasyczne driving shoes. Do nich jednak też można założyć skarpety jeżeli na zewnątrz jest chłodno.

W lecie niezbyt czesto zakladam skarpety a juz nigdy do penny albo tassel loafers

W lecie generalnie powinno się unikać skarpet do tego typu butów, chociaż na pewno skarpety zawsze lepiej komponują się z penny loafers, które są z natury bardziej formalne niż tassel.

Co do Twojego stroju to rękawy płaszcza są trochę za długie, nie uważasz?

W lecie generalnie powinno się unikać skarpet do tego typu butów, chociaż na pewno skarpety zawsze lepiej komponują się z penny loafers, które są z natury bardziej formalne niż tassel.

Co do Twojego stroju to rękawy płaszcza są trochę za długie, nie uważasz?

Wiem, masz racje ...moglyby byc krotsze ... i chyba nawet pojde do "mego Turka", ktory sie takimi rzeczami zjamuje

Ja nie mogę jakoś zaakceptować poszetki do płaszcza - kojarzy mi się to z "kwiatkiem do kożucha".

Poza tym zimno tam chyba u Ciebie?

Slonce swieci a powietrze zimne ... i mnie wciaz zimno! Tzn ...w sloncu jest milo ...w cieniu letni plaszcz to za malo.

Dzięki za komentarze. Odpowiem skrótowo, że: a/ w marynarce guziki były oryginalnie, więc to nie memphis, ale chyba z tej samej kolekcji; b/ zestaw jest luźny na casual friday, ale ja mam casual friday codziennie, tylko smart casual :); c/

Rządzisz Pan w tych czerwonych spodniach! Trzeba było do zdjęcia pokazać bardziej skarpety, niewiele widać a są ciekawe. Czerwono-siwe? Trudno odgadnąć

Jest tam czerwień, oranż i siwizna w równych, nieszerokich paskach. Nie obnażyłem ich zanadto, bo część skarpetno-butna nie jest mocną stroną mojego stroju. Buty są matowe, a skarpetki trochę kuse.

W temacie wampirzego zestawu: poszetka do płaszcza to faktycznie kontrowersyjny pomysł, ale noszenie rękawiczek w brustaszy płaszcza to dla mnie stuprocentowo trafiona alternatywa. Ja nie lubię łączenia dżynsów z płaszczem tej dlugości - jak jeans, to coś powyżej kolan.

Według mnie poszetka może wyglądać ciekawie z płaszczem ale do tego wybrałbym coś winnym kolorze , biel może jakaś stonowana czerwień ? w kadym bądź razie ciekawie :] na podobny płaszcz od dawna poluje - świetny ... może wyłączając długość rękawków.

pozdrawiam

Marcelo

Witam,

nie jestem fanem tego typu płaszczy, uważam, że niekorzystnie wpływają na sylwetkę, skracają optycznie, zaburzają proporcje i zapięte wywołują optyczne wrażenie 'słupa z nogami i rękoma';) pomijając jednak upodobania, chyba lepiej by wyglądały nieco krótsze i węższe spodnie, bez załamania, aby uniknąć efektu 'spiętrzenia' i poszerzenia obszaru bezpośrednio nad butami. Kolorystycznie całość gra, tylko może denim zastąpić innym materiałem?

Pozdrawiam,

dsc.