mbs Napisano 28 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 28 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2011 Jedyne, do czego nie jestem przekonany, to ich długość, ale raz ciachniętych się nie odciachnie, a w końcu bardzo źle nie jest. To są zwykłe dockersy, nie błyszczą jakoś szczególnie. Do pozostałej części wypowiedzi się nie odniosę, żeby nie było, że się tłumaczę - ale dzięki za uwagę eye_lip: w poniedziałek powinno się jakoś inaczej? Czy po prostu w poniedziałek jesteś zjeżony na rzeczywistość i nie należy się spodziewać od Ciebie uznania? Nie wiem jaka jest ich dlugosc, gdy normalnie stoisz ...ale wnioskuje ze dobra. Nie ma sensu robic z nich "krotkich spodni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 28 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2011 No cóż, całe życie się człowiek uczy, ja biję się w pierś i zmieniam pogląd w tej kwestii!U nas czerwone spodnie to w duzej mierze domena facetow w granicach 60-tki ... ale sugerowanie sie czyms takim to oczywiscie bezsens. Dosc czesto nosze spodnie w tym kolorze, chcociaz spotkalem sie z zartobliwym pytaniem, czy przypadkiem nie zaczalem przezywac drugiej mlodosci? Kol pszemau wyglada bardzo dobrze w tym kolorze! Jak na moj gust koszula i krawat powinny byc w mniej "przygaszonych" kolorach ... tzn kolor moze byc ten sam lecz nasycenie barw wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 28 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2011 Rządzisz Pan w tych czerwonych spodniach! Trzeba było do zdjęcia pokazać bardziej skarpety, niewiele widać a są ciekawe. Czerwono-siwe? Trudno odgadnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Zabawne, bo do tej pory uznawałem czerwone spodnie za dość, jak to się mówi - "pedalski" wymysł, noszony przez indie młodzież czy hipsterów. Muszę więc sobie takie koniecznie sprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Witam, pszemau bardzo ciekawe zestawienie, zgadzam się z gccg, że efekt mógłby być jeszcze lepszy przy żywszych kolorach góry, ewentualnie samego krawata. W kompozycji nic się nie kłóci, mimo czerwieni jest raczej spokojnie, nie ma efektu 'in your face'. Jestem na tak:) U nas czerwone spodnie to w duzej mierze domena facetow w granicach 60-tki Wydaje mi się, że wśród mężczyzn jest raczej opór w użyciu bardzo żywych kolorów, automatycznie przyciąga to wzrok (u kobiet chyba jest odwrotnie, przyciąganie jest pożądane), stąd chyba tendencja do używania beżu, czerni, granatu, brązu itp. byle nie wyróżniać się zbyt mocno. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Moja pierwsza myśl też była o podobieństwie do avatarka Poszetka odciąga wzrok od spodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Kol pszemau wyglada bardzo dobrze w tym kolorze! Jak na moj gust koszula i krawat powinny byc w mniej "przygaszonych" kolorach ... tzn kolor moze byc ten sam lecz nasycenie barw wieksze. Własnie o to mi chodziło. Jakby detale były ostrzejsze, to by to tworzyło w pionie taka fajna, konsekwetna całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luciano Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Witam @603przemek / Luciano: spodnie Asos, 100% bawelna, dostac pare, ktora jest zgodna z rozmiarowka i nie za obcisla graniczy prawie z cudem. Pozdrawiam, dsc. Witam. Dzięki za odpowiedz. Czy odzież ASOS można gdzieś dostać w Polsce, czy tylko sklep internetowy. lubię przymierzyć zanim coś kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Witam, pszemau bardzo ciekawe zestawienie, zgadzam się z gccg, że efekt mógłby być jeszcze lepszy przy żywszych kolorach góry, ewentualnie samego krawata. W kompozycji nic się nie kłóci, mimo czerwieni jest raczej spokojnie, nie ma efektu 'in your face'. Jestem na tak:) U nas czerwone spodnie to w duzej mierze domena facetow w granicach 60-tki Wydaje mi się, że wśród mężczyzn jest raczej opór w użyciu bardzo żywych kolorów, automatycznie przyciąga to wzrok (u kobiet chyba jest odwrotnie, przyciąganie jest pożądane), stąd chyba tendencja do używania beżu, czerni, granatu, brązu itp. byle nie wyróżniać się zbyt mocno. Pozdrawiam, dsc. Oznaczaloby to, ze owi starsi mezczyzni chca byc jeszcze atrakcyjnymi i przyciagac kobiece spojrzenia ... albo sobie samemu dodac animuszu ... cos a la 60-ciolatek w BMW Z3 albo Z4 z otwartym dachem, obejmujacy ramieniem siedzaca obok niego niewiaste w wieku jego potencjalnej wnuczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snooker Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 60 latek w czerwonych spodniach....zdecydowanie Mercedes SL 250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Kojarzy mi się z takim Heffnerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bryksy Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Witam @603przemek / Luciano: spodnie Asos, 100% bawelna, dostac pare, ktora jest zgodna z rozmiarowka i nie za obcisla graniczy prawie z cudem. Pozdrawiam, dsc. Witam. Dzięki za odpowiedz. Czy odzież ASOS można gdzieś dostać w Polsce, czy tylko sklep internetowy. lubię przymierzyć zanim coś kupie. Cześć, z tego co się orientuję to oficjalnie nie. Moja Żona podpowiada, że widywała te rzeczy kilka razy gdzieś w outlecie lub sh (nowe z odciętymi metkami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 To jak to jest z tymi mokasynami i skarpetami, bo wszędzie słyszę że nie nosi się ale na przykład na blogu modameska.info często pojawiają się takie zestawy. http://www.modameska.info/menu,28_03_11 ... 9,0,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 To jak to jest z tymi mokasynami i skarpetami, bo wszędzie słyszę że nie nosi się ale na przykład na blogu modameska.info często pojawiają się takie zestawy. http://www.modameska.info/menu,28_03_11 ... 9,0,0.htmlNie wyobrażam sobie nie założyć skarpet do mokasynów. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale mokasyny to rodzaj loafersów występujących wyłącznie na obcasie. Jeżeli chcesz chodzić w lecie bez skarpet - polecam klasyczne driving shoes. Do nich jednak też można założyć skarpety jeżeli na zewnątrz jest chłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 To jak to jest z tymi mokasynami i skarpetami, bo wszędzie słyszę że nie nosi się ale na przykład na blogu modameska.info często pojawiają się takie zestawy. http://www.modameska.info/menu,28_03_11 ... 9,0,0.htmlNie wyobrażam sobie nie założyć skarpet do mokasynów. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale mokasyny to rodzaj loafersów występujących wyłącznie na obcasie. Jeżeli chcesz chodzić w lecie bez skarpet - polecam klasyczne driving shoes. Do nich jednak też można założyć skarpety jeżeli na zewnątrz jest chłodno. W lecie niezbyt czesto zakladam skarpety a juz nigdy do penny albo tassel loafers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Dziskiaj wylazlem po raz pierwszy na zewnatrz po grypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 W lecie generalnie powinno się unikać skarpet do tego typu butów, chociaż na pewno skarpety zawsze lepiej komponują się z penny loafers, które są z natury bardziej formalne niż tassel. Co do Twojego stroju to rękawy płaszcza są trochę za długie, nie uważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 W lecie generalnie powinno się unikać skarpet do tego typu butów, chociaż na pewno skarpety zawsze lepiej komponują się z penny loafers, które są z natury bardziej formalne niż tassel. Co do Twojego stroju to rękawy płaszcza są trochę za długie, nie uważasz? Wiem, masz racje ...moglyby byc krotsze ... i chyba nawet pojde do "mego Turka", ktory sie takimi rzeczami zjamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Ja nie mogę jakoś zaakceptować poszetki do płaszcza - kojarzy mi się to z "kwiatkiem do kożucha". Poza tym zimno tam chyba u Ciebie? Slonce swieci a powietrze zimne ... i mnie wciaz zimno! Tzn ...w sloncu jest milo ...w cieniu letni plaszcz to za malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Dzięki za komentarze. Odpowiem skrótowo, że: a/ w marynarce guziki były oryginalnie, więc to nie memphis, ale chyba z tej samej kolekcji; b/ zestaw jest luźny na casual friday, ale ja mam casual friday codziennie, tylko smart casual ; c/ Rządzisz Pan w tych czerwonych spodniach! Trzeba było do zdjęcia pokazać bardziej skarpety, niewiele widać a są ciekawe. Czerwono-siwe? Trudno odgadnąć Jest tam czerwień, oranż i siwizna w równych, nieszerokich paskach. Nie obnażyłem ich zanadto, bo część skarpetno-butna nie jest mocną stroną mojego stroju. Buty są matowe, a skarpetki trochę kuse. W temacie wampirzego zestawu: poszetka do płaszcza to faktycznie kontrowersyjny pomysł, ale noszenie rękawiczek w brustaszy płaszcza to dla mnie stuprocentowo trafiona alternatywa. Ja nie lubię łączenia dżynsów z płaszczem tej dlugości - jak jeans, to coś powyżej kolan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Według mnie poszetka może wyglądać ciekawie z płaszczem ale do tego wybrałbym coś winnym kolorze , biel może jakaś stonowana czerwień ? w kadym bądź razie ciekawie :] na podobny płaszcz od dawna poluje - świetny ... może wyłączając długość rękawków. pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 na podobny płaszcz od dawna poluje - świetny ... może wyłączając długość rękawków. pozdrawiam Marcelo Może nie do końca to samo, ale w tym kolorze prezentuje się wg. mnie świetnie: KLIK Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Dziskiaj wylazlem po raz pierwszy na zewnatrz po grypie Zestaw fajny, ale jak dla mnie duzo za duzy plaszcz. Poszetki do plaszcza sa ok, ale ten rozmiarami przypomina wlasnie korzuch stad moze to skojarzenie u niektórych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Witam, nie jestem fanem tego typu płaszczy, uważam, że niekorzystnie wpływają na sylwetkę, skracają optycznie, zaburzają proporcje i zapięte wywołują optyczne wrażenie 'słupa z nogami i rękoma';) pomijając jednak upodobania, chyba lepiej by wyglądały nieco krótsze i węższe spodnie, bez załamania, aby uniknąć efektu 'spiętrzenia' i poszerzenia obszaru bezpośrednio nad butami. Kolorystycznie całość gra, tylko może denim zastąpić innym materiałem? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi