Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słaba jakość zdjęcia. Jak napisał kolega Krakus - na pewno trzeba skrócić spodnie , a jeśli chodzi o marynarkę, to również jej rękawy. Co do jej taliowania, to z tego zdjęcia się nie wypowiem (jeszcze ta ręka w kieszeni wszystko zaburza).

Opublikowano

Witam,

Misza: zdjęcie może mieć ustawioną opcję braku możliwości użycia poza stroną imageshack, czasami trzeba włączyć coś w opcjach i można linkować bezpośrednio z innych stron. To, albo ustawienia prywatności.

Kilka odpowiedzi poniżej, dziękuje wszystkim za opinie:

@trybek: fakt, że rękawy 'dostały' trochę i dość mocno się rozciągnęły, na ogół tak bywa, chociaż ten cardy ma akurat sporo luzu w rękawach, więc ucierpiał mocniej. Najczęściej wszystko wraca do normy po praniu, ale zobaczymy jak będzie w tym wypadku.

@Nereusz: szukam właśnie pomarańczowego krawata typu knit, albo z grenadyny, ale coś słabo mi idzie. W weekend obleciałem pobliskie sklepy i niestety oranże nie są zbyt popularne, przynajmniej na to wygląda. Znalazłem kilka w necie, ale wolałbym obejrzeć na żywo przed zakupem.

Zakończenie knit'a na zdjęciu faktycznie pasuje do skarpetek, zamierzony efekt:)

@Łukasz_: ten konkretny, czy ogólnie sam fakt, że jest cardy;)

@esperal: wiek poniżej 30:) z cardiganem jest dość ryzykownie, ale cóż zrobić, uwielbiam ten element garderoby i używam kiedy się da. W dens klubie napewno by się wybiło, chociaż nie wiadomo czy pozytywnie, czy negatwynie;) Pewnie zależy jaki dens klub.

Pozdrawiam,

dsc.

Opublikowano

Witam,

może ten będzie ciekawszy, z dzisiejszego zestawu:

Dołączona grafika

całość na próbę, próbowałem dopasować coś kolorystycznie do spodni, nie jest źle, ale dobrze by to było złamać jakimś żywszym kolorem. Jakieś propozycje? Buty są w ciemnym brązie:

Dołączona grafika

Pozdrawiam,

dsc.

Opublikowano

Witam

dziekuje ponownie za opinie, moim zdaniem dosc trudno spasowac te spodnie z czymkolwiek, ale dobrze czasem wyjsc poza swoj obszar komfortowy bezu, granatu i szarosci.

@trybek: koszula bodajze Prochnik, ale dopasowanie jest slabe, w talii olbrzymia, na szczescie cardy skutecznie maskuje jej obszernosc.

@eye_lip: krawat 100% jedwab, Charles Tyrwhitt, cardigan Uniqlo, chyba 100% welna, albo jakas mieszanka, sprawdze dokladnie w domu.

@603przemek / Luciano: spodnie Asos, 100% bawelna, dostac pare, ktora jest zgodna z rozmiarowka i nie za obcisla graniczy prawie z cudem.

@gccg: dzieki za linki, widzialem ten sklep (gdzies juz podawales liste ciekawych sklepow internetowych), szkoda wielka, ze nie maja pomaranczowych krawatow. Odnosnie 'lamania', chodzilo o dodanie zywszego koloru, na chwile obecna jest to dosc stonowana kombinacja. Przy czerwonym (rozowym w sumie tez) obawialem sie, ze bedzie zlewal sie z kolorem spodni.

W drodze sa 4 pary podobnych spodni w roznych odcieniach, zobaczymy, czy cos pasuje i co uda sie z nich 'zbudowac'. Szczegolnie ciekaw jestem pary fioletowych spodni typu chino, winna byc jak znalazl na wiosne/lato.

Pozdrawiam,

dsc.

Opublikowano

Ostatnio nabyłem w royal collection pomarańczowy knit marki stenstrom na przecenie chyba za 70 czy 80 pln (co prawda na śląsku ale reszta sieci też powinna je mieć w ofercie :] )

pozdrawiam

Marcelo

Opublikowano

Ciuchy po całym dniu, co najwyraźniej widać po ufryzowaniu. Zaznaczam też, że bajzel w miejscu pracy ma charakter artystyczny :)

Po pierwsze, jestem zaskoczony jak bardzo jestes podobny do swojego awatara;)

Po drugie, zestaw super. Nie wiem czy spodnie nie sa za szerokie jak na ta długosc i krawat za nisko, ale podejrzewam ze to kwestia oparcia o biurko.

Gratulacje.

Opublikowano

Awatar powstał w ten sposób, że kompletowałem legoludki, żeby przypominały mnie i żonę - miały figurować na zaproszeniu ślubnym. Ostatecznie zrobiłem inny projekt, ale zdjęcie mi zostało. Kolekcjonowałbym w ogóle ludki lego, ale teraz sprzedają kolekcjonerskie serie, więc co za sens? :)

Opublikowano

mam wrażenie, jakby te spodnie nie do końca do Ciebie (stylistycznie oczywiście) pasowały. może się za bardzo błyszczą, czy coś? ale po prostu górę masz taką poważną, stonowaną, a spodnie wydają się troszkę zbyt mocno kontrastować.

Opublikowano

Jedyne, do czego nie jestem przekonany, to ich długość, ale raz ciachniętych się nie odciachnie, a w końcu bardzo źle nie jest. To są zwykłe dockersy, nie błyszczą jakoś szczególnie. Do pozostałej części wypowiedzi się nie odniosę, żeby nie było, że się tłumaczę - ale dzięki za uwagę :)

eye_lip: w poniedziałek powinno się jakoś inaczej? Czy po prostu w poniedziałek jesteś zjeżony na rzeczywistość i nie należy się spodziewać od Ciebie uznania? :)

Opublikowano

eye_lip: w poniedziałek powinno się jakoś inaczej? Czy po prostu w poniedziałek jesteś zjeżony na rzeczywistość i nie należy się spodziewać od Ciebie uznania? :)

Miałem na myśli to, że zestaw luźny niczym na "casual friday".