Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja mam inny problem z tym zestawem. Koszula z białym kontrastującym kołnierzykiem jest b. formalna. Nie pasuje mi to do odd trousers. Może spróbuj z inną koszulą? Marynarka ma pasek co też nie specjalnie pasuje mi na marynarkę klubową. Ale bardzo fajny odcień spodni.

Co do koszuli nie wiedziałem, że niebieska z białym kołnierzykiem jest bardzo formalna, myślałem, że taki kołnierzyk zaniża formalność.

Koszule z białymi kołnierzykami są formalne, TM ma rację. To taka żywa skamielina z czasów, gdy przy koszulach wymieniano mankiety i kołnierzyki piorąc je znacznie częściej niż koszule. Ponieważ biały kołnierzyk i białe mankiety pasowały do wszystkich koszul spodobało się to i przetrwało do naszych czasów, zresztą słusznie.

Opublikowano

Pistacjowa budrysówka, jak i cały zestaw kolorystyczny gccg z 14 marca, dla mnie rewelacyjne (szalik!). Kiedyś (a mówią to jako pewnie na forum najstarszy) lubiłem się ubierać w podobnym kolorystycznie stylu. Ale to było tak dawno...

Opublikowano

Pistacjowa budrysówka, jak i cały zestaw kolorystyczny gccg z 14 marca, dla mnie rewelacyjne (szalik!). Kiedyś (a mówią to jako pewnie na forum najstarszy) lubiłem się ubierać w podobnym kolorystycznie stylu. Ale to było tak dawno...

Czyzbys rzeczywiscie byl najstarszy??? Nie zdziwilbym sie bedac starszym od Ciebie :)
Opublikowano

Czyzbys rzeczywiscie byl najstarszy??? Nie zdziwilbym sie bedac starszym od Ciebie :)

Wcale mnie to nie pociesza... Witaj starcze ;)

Nie martwcie sie dziadku, wszyscy sie zestarzeja tak jak my :D
Opublikowano

Nie martwcie sie dziadku, wszyscy sie zestarzeja tak jak my :D

Dojrzałość ma pewne zalety, o których wcześniej nie wiedziałem. A takim towarzystwie starzeć się to przyjemność :D

Pozytywne spojrzenie na codziennosc jest z pewnoscia oznaka mlodosci ducha :D
Opublikowano

Czas się odważyć i wystawić na krytykę. Dzisiejszy zestaw. Jako,że wiosna to i kolor zielony.

Marynarka - tania z supermarketu, ale po przeróbkach, wełniana,

Koszula Otto Hauptmann,

krawat zielony w drobny wzór,

poszetka, jedwab autorstwa kolegi bczyna.

buty, Aldo, proste angielki.

post-396-13658919565109_thumb.jpg

Opublikowano

marynarka ma ciekawy materiał, ale była za duża, jak ją dawałem do krawca, nie najlepszego zresztą, to jeszcze bladego pojęcia nie miałem o niczym, zdałem się na niego, teraz już wiem, że to nie jest to. ale jakoś ją lubię, mimo, że nie jest idealnie dopasowana. W pracy i tak uchodzę za eleganta, a jak założę muszkę to nawet za fircyka :)

Opublikowano

Czas się odważyć i wystawić na krytykę. Dzisiejszy zestaw. Jako,że wiosna to i kolor zielony.

W mojej ocenie marynarka fatalna - za duża, środek ciężkości o wiele za wysoko. Sądząc po nogach masz szczupłą sylwetkę, a marynarka całkowicie to ukrywa.

Reszta ok.

Opublikowano

A jaki kolor krawatu (bo za dobrze nie widać)?. Przychylam się do opinii Mr. Vintage, ale nie przesadzajmy z krytyką. Mam podobną marynarkę, tyle że sztruksową, i ten sam problem - trochę za duża. Ale ją lubię. :)

Opublikowano

Również uważam, że marynarka jest za duża: odstaje w ramionach, ma za długie rękawy (mankiety koszuli musiałyby chyba sięgać ci kostek dłoni) oraz kompletnie zasłania (tzn. nie pokazuje) talię. Ponadto - przynajmniej na zdjęciu - marynarka robi wrażenie uszytej z grubego materiału, co raczej nie daje wrażenia wiosennej lekkości.

Opublikowano

Dzisiejsze me odzienie ...z pewnoscia dla wielu kontrowersyjne :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Plaszcz - kupilem go w sklepie Thom Broekman i nie wiem co, to jest. Dlatego zamiscilem zdjecie jego strony wewnetrznej. Poza tym jest doskonale wykonczony (kaszmir 10%, welna 90%)

Szalik - Tartan jakiegos klanu ...nie wiem juz jakiego 100% welna

Koszula - Charles Tyrwhitt (na spinki ...noszona dzisiaj bez spinek)

Dzinsy - Levi's 550 Relaxed Fit

Skarpet - Pantherella

Rekawiczki - Dents (bez podszewki)

Buty - C&J Weymouth (wholecut, hand grade)

Torba - Saccoo (nadzwyczaj miekka skora)

A teraz prosze krytykowac :D

Opublikowano

Włóż koszulę w spodnie (szkoda, że to dżinsy) o prawidłowym rozmiarze (te są za duże i za długie). Mankietów (wystających spod płaszcza) się nie czepiam skoro to taki twój znak rozpoznawczy.

Plusy:

- świetne buty,

- fajne skarpetki,

- całość ładna kolorystycznie (w tym dodatki w jednym kolorze :) )

Opublikowano

Mi się podoba. Najlepsza jest koszula i mankiet bez spinek, za to masz wielllllllllki plus. Sam myślę o czymś takim tylko czekam na cieplejsze dni, aby założyć tylko marynarkę na koszule :)

Opublikowano

Włóż koszulę w spodnie (szkoda, że to dżinsy) o prawidłowym rozmiarze (te są za duże i za długie). Mankietów (wystających spod płaszcza) się nie czepiam skoro to taki twój znak rozpoznawczy.

Plusy:

- świetne buty,

- fajne skarpetki,

- całość ładna kolorystycznie (w tym dodatki w jednym kolorze :) )

Specjalnie zalozylem te dzinsy, zeby uslyszec, czy rzeczywiscie sa takie "fuj". Ja ich nie lubie bo chociaz to moj rozmiar to leca mi z d... (dlatego zaznaczylem, ze to relaxed fit). Teraz wiem, ze chyba cos z nimi bede musial zrobic. A propos slonia ...to nie oplaca mi sie cokolwiek z nimi robic, gdyz kupilem je online w Ameryca (przez kumpla tam mieszkajacego, jako ze Levi's nie wysyla poza granice USA) i zaplacilem za nie jakies $ 27 (to normalna cena za Levisy u nich) a przerobka wiecej mnie wyniesie niz ich oryginalna cena.
Opublikowano

Mi się podoba. Najlepsza jest koszula i mankiet bez spinek, za to masz wielllllllllki plus. Sam myślę o czymś takim tylko czekam na cieplejsze dni, aby założyć tylko marynarkę na koszule :)

Za mankiet ... czy za brak spinek?
Opublikowano

Pierwszy dzien wiosny!

Link do zdjecia:

Szal próchnik

Sweter TH

Kamizelka Barbour (w zasadzie to jest podpinka do kurtki zimowej, na ktora dzisiaj za cieplo)

Spodnie M&S

Skarpety Calzedonia

Buty Lloyd

+ Moleskin, długopis do zapisywania najlepszych pomyslow i dobre belgijskie piwo w kawiarni!

post-403-13658919568841_thumb.jpg

post-403-13658919569337_thumb.jpg

post-403-13658919569809_thumb.jpg