Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi się podoba. Najlepsza jest koszula i mankiet bez spinek, za to masz wielllllllllki plus. Sam myślę o czymś takim tylko czekam na cieplejsze dni, aby założyć tylko marynarkę na koszule :)

Za mankiet ... czy za brak spinek?

za brak spinek. Czy mankiet nie rozkłada się w czasie noszenia?

Opublikowano

Mi się podoba. Najlepsza jest koszula i mankiet bez spinek, za to masz wielllllllllki plus. Sam myślę o czymś takim tylko czekam na cieplejsze dni, aby założyć tylko marynarkę na koszule :)

Za mankiet ... czy za brak spinek?

za brak spinek. Czy mankiet nie rozkłada się w czasie noszenia?

Nie rozklada sie! W koszulach TM Levin ma tendencje do rozkladania sie.
Opublikowano

4inhand - świetne skarpetki, fajne spodnie, ja zaryzykowałbym spokojniejszy sweter - granatowy lub czarny, ale ja lubię monochromatyczne zestawy ;D nawet buty, których zazwyczaj nie znoszę, wyglądają w tym zestawie całkiem nieźle.

Opublikowano

Dzisiaj taki zestaw.

Mokasyny założyłem tylko do zdjęcia, skarpetki są w kolrze ciemobrązowym, bo pierwotnie miałem czarne buty do tego zestawu.

W kwestii krawata i koszuli - ciężko było oddać ich kolory na zdjęciu, mogą wydawać się lekko zlewające, ale w rzeczywistości nie ma takiego problemu - koszula jest jasnoróżowa, krawat kawa z mlekiem i nie ma wielkiego konfliktu.

Chętnie wybrałbym ciemniejszy krawat, ale ten idealnie mi pasował z tego względu, że jest wykonany z wełny z kaszmirem, co doskonale komponuje się z kaszmirową marynarką i tweedowymi spodniami... i wełnianą rękawiczką ;)

Bardzo podoba mi sie Twoja marynarla ... Gdybym zas byl Twoim "stylista" (ja wiem, ze nikt by mnie na niego nie wzial :D) to przebralbym Cie od pasa w dol....

Co sadzisz o wlozeniu dzinsow i zawinieciu nogawek ...np takich

Dołączona grafika

oraz butach ...Grenson Fred?

Dołączona grafika

Dzinsy mozna kupic na http://www.sheplers.com/mens/jeans/ (jedne z najnizszych cen jakie udalo mi sie znalezc)

Buty zas http://www.pediwear.co.uk/grenson/products/2613.php

Opublikowano

Buty świetne, ale dżinsy koszmarne. Wygladają jakby były z butików Bird Plaza (czyli straganów Centrum Handlowe Ptak w Łodzi).

Za szerokie, za długie, brzydko przecierane przy kieszeniach, kolor jakby celowo brudzony. I jeszcze ten pasek...

Opublikowano

Buty świetne, ale dżinsy koszmarne. Wygladają jakby były z butików Bird Plaza (czyli straganów Centrum Handlowe Ptak w Łodzi).

Za szerokie, za długie, brzydko przecierane przy kieszeniach, kolor jakby celowo brudzony. I jeszcze ten pasek...

Pasek rzeczywiscie okropny ... reszta mi sie podoba ...gdyz szukalem czegos calkowicie kontrastujacego z marynarka kolegi eye- ...
Opublikowano

Te dżinsy są straszne, czemu mi to robisz?

Buty w tym stylu mam - Loake.

One nie sa straszne ... ja myslalem o takich "podartych" na zasadzie kontrastu. I nie ma w tym zadnej zlosliwosci...wrecz przeciwnie ... wydaje mi sie, ze wygladalbys tak ubrany SWIETNIE!
Opublikowano

Pasek rzeczywiscie okropny ... reszta mi sie podoba ...gdyz szukalem czegos calkowicie kontrastujacego z marynarka kolegi eye- ...
Zakladajac trzewiki Loake i "podarte a wytarte" jeansy (a jestes osoba mloda) do bardzo formalnej gory bylbys ja "chlopak z obrazka" (jak mowila moja babcia nieboszczka) Ja wcale nie zartuje ...mowie to jak najbardziej na serio i w najlepszych zamiarach ...zdajac sobie sprawe, ze Twoj smak jest troche inny anizeli moj :D
Opublikowano

Rzeczywiście, jeansy chyba najstraszniejsze z możliwych. Ale może gdyby połączyć je z papieskimi albert slippers? ;-)

pozdrawiam,

T.

Odlot w bialy dzien :D
Opublikowano

Dzisiejszy wygląd:

marynarka. Franko Ferrara, 70 %wełna 30 jedwab ciemnogranatowa

Koszula z miękkim kołnierzykiem więc bez krawata

poszetka autorstwa Kolegi BCzyna

Buty Ryłko

Prezentuje sie b. ladnie ...a jakie masz na sobie spodnie ...mnie sie podobaja

Opublikowano

@Monsieur Brzydallo, sam robię zdjęcia, i jakoś nie wiem jak się ustawić, żeby dobrze złapało ostrość i dobrze wyglądało. (poćwiczyć muszę czy jak? :D )

w klapie mam małą muszlę św. Jakuba, (była o niej mowa w temacie: znaczek w butonierce jakiś czas temu)

Opublikowano

Zestaw do pracy:

Garnitur - Pierre Cardin

Koszula - Kastor Slim Fit

Krawat - Pierre Cardin

Buty - Bata (niestety --> patrz wątek 'Buty trochę taniej' - viewtopic.php?f=1&t=94&start=350)

Skarpetki - Calzedonia

Zdjęcia niestety nie obejmują całości. Dla usprawiedliwienia powiem, że i tak nie było czego pokazywać :cry:

Co do krytyki - proszę o wyrozumiałość, jako że jest to mój pierwszy zestaw na forum. Sam przyznam, że o ile nogawki udało się dobrze skrócić (tu niestety musicie wierzyć na słowo), o tyle nie byłem pewien co do rękawów, z którymi miałem zawsze problem. Postanowiłem lekko skrócić zgodnie z zasadą 'z większego da się zrobić zawsze mniejszy, ale nie na odwrót', a potem po dopasowaniu i przekonaniu samego siebie dokonać kolejnej korekty...

post-327-13658919628599_thumb.jpg

post-327-13658919628836_thumb.jpg

Opublikowano

Zestaw do pracy.

Ładna koszula i krawat (mógłby trochę krócej zawiązany).

Marynarka chyba jest za długa. Podobna historia z rękawami.

Jeszcze mała uwaga dotycząca paska. Jest zdecydowanie za wąski w stosunku do szlufek.

Opublikowano

Marynarka jest za duża (spójrz gdzie jest guzik w stosunku do pasa), a co za tym idzie, rękawy nadal są za długie.

No i krawat - powinien być krótszy.

Zgodzę się, co do zawiązania krawata - zorientowałem się już po wysłaniu wiadomości na forum (niestety robiąc zdjęć tego nie zauważyłem - nawiasem mówiąc oglądając się na zdjęciach widzimy chyba więcej niż w lustrze).

Natomiast co do marynarki myślę, że lekko może i jest za duża, ale większą rolę gra tutaj niekorzystne ujęcie. Niestety nie dysponuje teraz zdjęciami całej sylwetki - postaram się nadrobić w najbliższym czasie - ale na kolejnym zdjęciu widać jak jest marynarka zapięta (przynajmniej tak wygląda - nie pamiętam jak było).

Ładna koszula i krawat (mógłby trochę krócej zawiązany).Marynarka chyba jest za długa. Podobna historia z rękawami.Jeszcze mała uwaga dotycząca paska. Jest zdecydowanie za wąski w stosunku do szlufek.

Dziękuję za koszulę - ogólnie nie jest zła, choć i tak za obszerna w klatce piersiowej. Przerabiałem już jedną, ale z miernym efektem - muszę znaleźć jakiegoś dobrego krawca w okolicy Wrocławia.

Rękawy i krawat - zgoda. Marynarka - duży znak zapytania?! Poprzedni garnitur był podobny w kroju. Jestem osobą niską, ew. średniego wzrostu :cry: - 172 cm i może stąd to wynika. Zobaczę jak to będzie w całości jak tylko będę miał zdjęcia.

Co do paska to trafna uwaga, zauważyłem to przy ubieraniu się. Tylko, że mam dylemat - bo pasek jest garniturowy i szerokość raczej mi odpowiada (może mógłby być parę mm szerszy ale nie aż tak....). Po co więc tak szerokie szlufki - przecież to chyba nie wyglądałoby elegancko?!

Zapomniałem dodać/spytać - może też takie wrażenie przez lekko wyższy stan spodni?

post-327-13658919629053_thumb.jpg

Opublikowano

Ja chciałem się dowiedzieć, czy ta marynarka nie jest przyduża na mnie. Straszne ze mnie chuchro i trudno mi cokolwiek znaleźć jeśli chodzi o marynarki:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tu bez marynarki:

Dołączona grafika

PS. tak, wiem, buty wymagają szczotkowania ;)

Opublikowano

Marynarka jest za duża (spójrz gdzie jest guzik w stosunku do pasa), a co za tym idzie, rękawy nadal są za długie.

No i krawat - powinien być krótszy.

Do tego uwaga ogólna - szerokość krawata powinna być dobrana do szerokości klap. Dlatego w tym przypadku krawat mógłby być szerszy. Na ostatnim (póżniejszym zdjęciu) przy zapiętej marynarce wygląda to lepiej. Plus za dobór kolorów. No i przecież wszyscy się uczymy na błędach.

Pozdrowienia.