eye_lip Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 Kołnierzyk rozpięty, rekawy marynarki raczej klasyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 A ja mam inny problem z tym zestawem. Koszula z białym kontrastującym kołnierzykiem jest b. formalna. Nie pasuje mi to do odd trousers. Może spróbuj z inną koszulą? Marynarka ma pasek co też nie specjalnie pasuje mi na marynarkę klubową. Ale bardzo fajny odcień spodni. Co do koszuli nie wiedziałem, że niebieska z białym kołnierzykiem jest bardzo formalna, myślałem, że taki kołnierzyk zaniża formalność. Koszule z białymi kołnierzykami są formalne, TM ma rację. To taka żywa skamielina z czasów, gdy przy koszulach wymieniano mankiety i kołnierzyki piorąc je znacznie częściej niż koszule. Ponieważ biały kołnierzyk i białe mankiety pasowały do wszystkich koszul spodobało się to i przetrwało do naszych czasów, zresztą słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Pistacjowa budrysówka, jak i cały zestaw kolorystyczny gccg z 14 marca, dla mnie rewelacyjne (szalik!). Kiedyś (a mówią to jako pewnie na forum najstarszy) lubiłem się ubierać w podobnym kolorystycznie stylu. Ale to było tak dawno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Pistacjowa budrysówka, jak i cały zestaw kolorystyczny gccg z 14 marca, dla mnie rewelacyjne (szalik!). Kiedyś (a mówią to jako pewnie na forum najstarszy) lubiłem się ubierać w podobnym kolorystycznie stylu. Ale to było tak dawno...Czyzbys rzeczywiscie byl najstarszy??? Nie zdziwilbym sie bedac starszym od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Czyzbys rzeczywiscie byl najstarszy??? Nie zdziwilbym sie bedac starszym od Ciebie Wcale mnie to nie pociesza... Witaj starcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Czyzbys rzeczywiscie byl najstarszy??? Nie zdziwilbym sie bedac starszym od Ciebie Wcale mnie to nie pociesza... Witaj starcze Nie martwcie sie dziadku, wszyscy sie zestarzeja tak jak my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Nie martwcie sie dziadku, wszyscy sie zestarzeja tak jak my Dojrzałość ma pewne zalety, o których wcześniej nie wiedziałem. A takim towarzystwie starzeć się to przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Nie martwcie sie dziadku, wszyscy sie zestarzeja tak jak my Dojrzałość ma pewne zalety, o których wcześniej nie wiedziałem. A takim towarzystwie starzeć się to przyjemność Pozytywne spojrzenie na codziennosc jest z pewnoscia oznaka mlodosci ducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Moje duchy chodzą za i ze mną wszędzie. Te młode też. Ale nie zmieniajmy tego wątku w starczy przyodziewek, bo jeszcze młodzież wystraszymy. Pozdrawiam. Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Czas się odważyć i wystawić na krytykę. Dzisiejszy zestaw. Jako,że wiosna to i kolor zielony. Marynarka - tania z supermarketu, ale po przeróbkach, wełniana, Koszula Otto Hauptmann, krawat zielony w drobny wzór, poszetka, jedwab autorstwa kolegi bczyna. buty, Aldo, proste angielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 ^^ Na pierwszy rzut oka zbyt długie rękawy i przydałoby się większe taliowanie. Pozostałe elementy na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 marynarka ma ciekawy materiał, ale była za duża, jak ją dawałem do krawca, nie najlepszego zresztą, to jeszcze bladego pojęcia nie miałem o niczym, zdałem się na niego, teraz już wiem, że to nie jest to. ale jakoś ją lubię, mimo, że nie jest idealnie dopasowana. W pracy i tak uchodzę za eleganta, a jak założę muszkę to nawet za fircyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Czas się odważyć i wystawić na krytykę. Dzisiejszy zestaw. Jako,że wiosna to i kolor zielony. W mojej ocenie marynarka fatalna - za duża, środek ciężkości o wiele za wysoko. Sądząc po nogach masz szczupłą sylwetkę, a marynarka całkowicie to ukrywa. Reszta ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 A jaki kolor krawatu (bo za dobrze nie widać)?. Przychylam się do opinii Mr. Vintage, ale nie przesadzajmy z krytyką. Mam podobną marynarkę, tyle że sztruksową, i ten sam problem - trochę za duża. Ale ją lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Przepraszam, pośpieszyłem się i nie doczytałem - zielony. I krawata - wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Wzialbym na Twoim miejscu krawat w jasniejszym odcieniu zieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Również uważam, że marynarka jest za duża: odstaje w ramionach, ma za długie rękawy (mankiety koszuli musiałyby chyba sięgać ci kostek dłoni) oraz kompletnie zasłania (tzn. nie pokazuje) talię. Ponadto - przynajmniej na zdjęciu - marynarka robi wrażenie uszytej z grubego materiału, co raczej nie daje wrażenia wiosennej lekkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Dzisiejsze me odzienie ...z pewnoscia dla wielu kontrowersyjne Plaszcz - kupilem go w sklepie Thom Broekman i nie wiem co, to jest. Dlatego zamiscilem zdjecie jego strony wewnetrznej. Poza tym jest doskonale wykonczony (kaszmir 10%, welna 90%) Szalik - Tartan jakiegos klanu ...nie wiem juz jakiego 100% welna Koszula - Charles Tyrwhitt (na spinki ...noszona dzisiaj bez spinek) Dzinsy - Levi's 550 Relaxed Fit Skarpet - Pantherella Rekawiczki - Dents (bez podszewki) Buty - C&J Weymouth (wholecut, hand grade) Torba - Saccoo (nadzwyczaj miekka skora) A teraz prosze krytykowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Nie pasuja mi tylko jeansy, zarówno kolor jak i szerokosc, a poza tym wszysto super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Włóż koszulę w spodnie (szkoda, że to dżinsy) o prawidłowym rozmiarze (te są za duże i za długie). Mankietów (wystających spod płaszcza) się nie czepiam skoro to taki twój znak rozpoznawczy. Plusy: - świetne buty, - fajne skarpetki, - całość ładna kolorystycznie (w tym dodatki w jednym kolorze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bczyn Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Mi się podoba. Najlepsza jest koszula i mankiet bez spinek, za to masz wielllllllllki plus. Sam myślę o czymś takim tylko czekam na cieplejsze dni, aby założyć tylko marynarkę na koszule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Włóż koszulę w spodnie (szkoda, że to dżinsy) o prawidłowym rozmiarze (te są za duże i za długie). Mankietów (wystających spod płaszcza) się nie czepiam skoro to taki twój znak rozpoznawczy. Plusy: - świetne buty, - fajne skarpetki, - całość ładna kolorystycznie (w tym dodatki w jednym kolorze ) Specjalnie zalozylem te dzinsy, zeby uslyszec, czy rzeczywiscie sa takie "fuj". Ja ich nie lubie bo chociaz to moj rozmiar to leca mi z d... (dlatego zaznaczylem, ze to relaxed fit). Teraz wiem, ze chyba cos z nimi bede musial zrobic. A propos slonia ...to nie oplaca mi sie cokolwiek z nimi robic, gdyz kupilem je online w Ameryca (przez kumpla tam mieszkajacego, jako ze Levi's nie wysyla poza granice USA) i zaplacilem za nie jakies $ 27 (to normalna cena za Levisy u nich) a przerobka wiecej mnie wyniesie niz ich oryginalna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Mi się podoba. Najlepsza jest koszula i mankiet bez spinek, za to masz wielllllllllki plus. Sam myślę o czymś takim tylko czekam na cieplejsze dni, aby założyć tylko marynarkę na koszule Za mankiet ... czy za brak spinek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Pierwszy dzien wiosny! Link do zdjecia: Szal próchnik Sweter TH Kamizelka Barbour (w zasadzie to jest podpinka do kurtki zimowej, na ktora dzisiaj za cieplo) Spodnie M&S Skarpety Calzedonia Buty Lloyd + Moleskin, długopis do zapisywania najlepszych pomyslow i dobre belgijskie piwo w kawiarni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi