Remy Napisano 7 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Dokładniej to 67% poliester i 33% wiskozy. Za 20zł do szargania na co dzień jak znalazł, tym bardziej jeśli nie dysponuję sporym budżetem. Chociaż znalazłem w tym samym secon-handzie marynarkę 100% wełny - i zapłaciłem, aż 15zł... Bywają jeszcze lepsze okazje. Wczoraj znalazłem piękną szarą dwurzędówkę Brioni, krata Księcia Walli, cena 12 zł. Niestety na mnie za duża dobre 2-3 rozmiary. Nic tylko założyć sklep "the best of second-hand" by mr.vintage. Na stronie albo na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 7 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Znam osobę, która świetnie orientuje się we wszystkich markach, zarówna damskich jak i męski. Kupuje po taniości w second-handach, pierze/czyści, robi zdjęcia i wystawia na alledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Przewagą szelek nad paskiem jest to, że spodnie stoją w miejscu. Przewagą muszki nad krawatem jest to, że nie wpada do obiadu Muszka ma jednak jeszcze jedną cechę: jest lekka, ale trzeba ją udźwignąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Muszka piękna i generalnie jest ok, tylko czy tu się nie za dużo dzieje? mam wrażenie, że krata muszki i koszuli - kolorystycznie w porządku, jest tej samej skali i to się po prostu gryzie, do tego marynarka w wyrazistą jodełkę. myślę, że ta muszka bardziej by "grała" w gładkiej koszuli. Byłaby bardziej widoczna. Niemniej gratuluje odwagi noszenia muchy! A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Muszka piękna i generalnie jest ok, tylko czy tu się nie za dużo dzieje? A. Aby to ocenić przydałoby się zdjęcie całej postaci. 4inHand - gratulacje dźwigania "ciężaru" muchy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Hmmm... a to nie jest płaszcz? Świetny zestaw. Dzieje się dużo, ale nie za dużo. A to jest sztuka! +++ Swoją drogą, jestem bardzo ciekaw, jak przy takim zestawie poradziłeś sobie z doborem poszetki. To dopiero wyzwanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Hmmm... a to nie jest płaszcz? Pewnie, że płaszcz. Świetny zestaw. Dzieje się dużo, ale nie za dużo. A to jest sztuka! +++ Swoją drogą, jestem bardzo ciekaw, jak przy takim zestawie poradziłeś sobie z doborem poszetki. To dopiero wyzwanie... OMG nie mam poszetki! Zapomniałem! <--- moją elegancją rządzi przypadek i roztargnienie Niestety nie mam pod ręką Przemka... http://smaknabyty.pl/styl/o-roli-przypadku/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Mam wrażenie, że krata muszki i koszuli - kolorystycznie w porządku, jest tej samej skali i to się po prostu gryzie. Musisz sam odpowiedzieć sobie na pytanie czy to Twoje autentyczne wrażenie czy ślepe trzymanie się reguły, że krat tego samego rozmiaru nie stosuje się razem. IMO reguły to świetny drogowskaz i uproszczenie, ale praktycznie żadna nie jest zawsze prawdziwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgoda, reguły są w elegancji pewna ogólną zasadą, wskazówką, podpowiedzią jedynie. Moja uwaga odnośnie skali kratek wynikała z wrażenia optycznego na podstawie zdjęcia (choć regułę też znam). A jak wygląda w całości marynarka? to jest ten fragment grubo tkanej materii? Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgoda, reguły są w elegancji pewna ogólną zasadą, wskazówką, podpowiedzią jedynie. Moja uwaga odnośnie skali kratek wynikała z wrażenia optycznego na podstawie zdjęcia (choć regułę też znam). A jak wygląda w całości marynarka? to jest ten fragment grubo tkanej materii? Pozdrawiam A. Marynarka jest fioletowa i spod płaszcza widać ją tylko trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 http://www.forum.bespoke.pl/download/file.php?id=3891 Serio te kraty są tego samego rozmiaru? Jak dla mnie to są zupełnie różne. Tak czy inaczej - fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 kontynuując wątek co masz dziś wokół szyi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 11 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2012 kontynuując wątek co masz dziś wokół szyi Bardzo podobają mi się kolory. Kojarzą mi się z angielskim urzędnikiem, ale to nie jest negatywne skojarzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SVR Napisano 11 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Kyle, co to za węzeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Marynarka Carl Gross (100% len) Koszula TMLevin Knit od kolegi z forum Spodnie no name Buty z TKmax bez metki producenta w oczekiwaniu na krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Bardzo podobają mi się skarpetki. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Dobry zestaw. Mamy podobne knity . Jak oceniasz jakościowo koszule TM LEWIN w porównaniu do np Lambert? Żona ostatnio zamówiła 3 i jest bardzo zadowolona. Ciężko w Polsce o równie dobre koszule dla Pań nawet w wyższej cenie. Podałbyś mi rozmiarówkę kołnierza w porównaniu z polskimi produktami? Lambert byłby świetnym wyznacznikiem. Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
utrzymuje_mnie_żona Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 bardzo krótka marynarka, ale jej kolor mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Misza, niestety nie mam koszuli Lamberta, ale TM Levin są bardzo fajne (oczywiście dla mnie), choć nie ukrywam że musiałem je poprawiać bo rękawy w slim fit i tak są dość szerokie. Przelicznik cal na cm jest na ich stronie, ja mam 39, wziąłem 15,5" i jest bardzo dobrze utrzymuje_mnie_żona, na zdjęciu tego dokładnie nie widać, ale to materiał ala jeans, cieniowany niebiesko-granatowy - kolor mnie przekonał w sklepie i nie widać tylko skórzanych łat na łokciach, jasne z jakimiś mazami ala chmurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Niesamowity marynarka krój jak i materiał. Chyba wiem czego będę szukał podczas najbliższej wycieczki po sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Wzorzasta koszula i wzorzasty krawat razem, bo ostatnio umieram z nudów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Bardzo ciekawy krawat, bardzo. Jeśli można wiedzieć gdzie go Zakupiłeś etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Krawat jest tej firmy, ale mój mam już kilka lat więc nie wiem czy uda Ci się kupić taki sam. http://www.pursuits.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 18 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2012 A co mi tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi