Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[mention]Jacek. [/mention] to było tylko do zdjecia i lansu.
[mention]Midlife-Crisis [/mention] z letnim jest faktycznie łatwiej. Noszę letni od dwóch sezonów i chyba w tym dojrzeję do prawdziwej panamy, ale z jesienno-zimowym to inna bajka, zwłaszcza, że w takim mieście, jak moje obecne (w rodzinnym „Krakówku” byłoby na pewno łatwiej) nie widziałem NIKOGO kto nosiłby kapelusz.

Opublikowano

Piękny blezer (pomimo ciętych, a nie nakładanych kieszeni) i cały zestaw. Szkoda, że oksfordy nie czarne, ale zważywszy na styl krawata i koszuli zakładam, że to miało być luźne nawiązanie, a nie ścisłe trzymanie się reguł? Czy przy tej szerokości nogawki spodnie nie byłyby lepsze o jakie 2 cm dłuższe?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
21 minut temu, pablocito napisał:

Piękny blezer (pomimo ciętych, a nie nakładanych kieszeni) i cały zestaw. Szkoda, że oksfordy nie czarne, ale zważywszy na styl krawata i koszuli zakładam, że to miało być luźne nawiązanie, a nie ścisłe trzymanie się reguł? Czy przy tej szerokości nogawki spodnie nie byłyby lepsze o jakie 2 cm dłuższe?

Dzięki:) czarne oksfordy zakładam do ciemniejszych, szarych spodni - przy tych byłby jednak zbyt duży kontrast. Jeśli chodzi o długość to preferuję spodnie bez załamań z przodu, z tą poprawką, ze i tak w ciągu dnia będą się zsuwały o ten 1-2 cm. Blazer to custom made SuSu z dokupionymi guzikami. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, phantom napisał:

Dzięki:) czarne oksfordy zakładam do ciemniejszych, szarych spodni - przy tych byłby jednak zbyt duży kontrast. Jeśli chodzi o długość to preferuję spodnie bez załamań z przodu, z tą poprawką, ze i tak w ciągu dnia będą się zsuwały o ten 1-2 cm. Blazer to custom made SuSu z dokupionymi guzikami. 

I słusznie!

Duke of Windsor też takie preferował:

no breaks pants.jpg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

[mention]Midlife-Crisis [/mention] Niedawno spieraliśmy się o to w innym wątku. Tu chodziło mi bardziej o zgodność z tradycyjną formą blezera, niż o moje osobiste upodobania, bo jak zaznaczyłem blezer kolegi jest świetny.

Opublikowano
9 minut temu, pablocito napisał:

I marynarkę zapiętą na oba guzikiemoji57.png, choć przy tych proporcjach marynarka wyglądałaby niedobrze z odpiętym dolnym.

Bo to przykład garnituru, który potem będzie się nazywać paddock suit, i w którym zapinamy oba guziki.

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
25 minut temu, djmakus napisał:

detal

Na pierwszym zdjęciu perspektywa sprawia, że skojarzył mi się od razu Arnie z 13go posterunku. Koszula wydaje mi się trochę zbyt każualowa do gładkiego granatu i trochę nie rozumiem koloru poszetki (chyba, że do skarpet - wtedy spoko, sam tak lubię dobierać ?)

P.S. Jeśli metka z krawata lubi się tak wywijać i być widoczna, proponuję odpruć.

• Oceniam pozytywnie 3