Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto mój dzisiejszy strój. Nie wiem dlaczego spodnie wyglądają jakby były całe wymięte. W rzeczywistości nie ma takiego negatywnego efektu. Zwracam się z prośbą o krytykę ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pozdrawiam

Opublikowano

Zamieniłbym tylko full windsora na half windsora (bo to full, prawda?), ale jak kto woli ;)

taki mi najlepiej wychodzi :)

co do Twojego - ja w marynarkach na 3 guziki zawsze zapinam tylko środkowy. Jak zapnę dwa górne, czuję się jakbym grał w Beatlesach (co może nie byłoby takie niefajne 8-) )

r66 - skróć rękawy marynarki, wymień buty, poćwicz wiązanie krawata i zrezygnuj z poszetki z polyestru :)

Opublikowano

jestem szerszy od Ciebie, więc to trochę też rzutuje. W każdym razie prezentuje się na Tobie dobrze. Może rękaw istotnie mógłby być węższy. Kruszewski daje sobie radę z takimi rzeczami, choć ze stówkę to kosztuje, więc tutaj więcej niż marynarka

Opublikowano

Dołączona grafika

Casualowo na późno-letnio jesienne dni:

Kurtka: Sterling Leathers, granatowa

Sweter: Ralph Lauren, pima cotton (z kołnierzykiem, zapinany na dwa guziki)

Koszula: no name, biała w niebiesko-granatową kratę

Pasek: no name, brązowo-granatowa plecionka

Spodnie: Quiksilver ( :mrgreen: ), beżowe, len 100%

Buty: Dubarry, granatowe, skóra licowa

Skarpetki: oczywiście brak ;)

Opublikowano

Dziękuję za konstruktywną krytykę :) Faktycznie muszę coś zrobić z tymi rękawami. Co do spodni to może są za obszerne, wiąże się to z tym, że z racji tego, że całe życie bardzo dużo jeździłem na rowerze, mam duże uda i praktycznie nie sposób dla mnie kupić spodni, które nie byłyby za duże w pasie... Z tego właśnie względu spodnie będą moim pierwszym zamówieniem bespoke i to już wkrótce.

Poszetki poliestrowej już więcej nie kupię. Niestety kupując dwie poszetki nie byłem jeszcze świadomy tego z jakiego materiału powinny być wykonane.

Ale:

- buty out,

- buty, ojejej :cry:

wymień buty

Praktycznie jednomyślnie stwierdziliście, że buty się nie nadają. Jakie buty w takim bądź razie by się tu nadawały? :)

Opublikowano

panama zajebiaszcza.

dwurzędówka nie lepiej by ci leżała 8x2 albo 6x2? ta 6x1 wygląda jakby się za nisko zapinała.

co to za buty są?

Taką tylko znalazłem w lumpie w miarę w moim rozmiarze, moim zdaniem jest ok.

A buty to NC.

Opublikowano

To jeszcze ja, skoro taki wysyp.

Wczorajsze wieczorne wyjście na miasto:

Naprawdę ciężko zrobić wieczorem dobre zdjęcia w mieszkaniu. Marynarka za szeroka w barkach trochę, to wiem.

Chyba nie zapiąłeś marynarki na wewnętrzny guzik, albo trochę Ty/ ktoś przesunął je (najprostszy sposób zwężania dwurządówek) i część poły wysuwa Ci się spod spodu.

ediat: literówka

Opublikowano

Witam,

niezbyt często publikuję w tym temacie, zresztą moja aktywność z różnych względów jest, jaka jest :-)

Startuję na dwutygodniowy urlop i pozwalam sobie zamieścić ostatni zestaw przed tym ważnym dla mnie zdarzeniem:

Dołączona grafika

Więcej na moim blogu.

pozdrowienia Vislav

Opublikowano

Krótkiemu rękawowi stanowcze NIE :D

dlaczego w takim zestawie nie??? to jest bawełniana/trykotowa koszulka polo

Opublikowano

Wiem, wiem. Po prostu jak dla mnie z tym kapeluszem i kamizelką to za duża awangarda. Ale zdradzę w sekrecie, że sam dziś jestem znacznie gorzej ubrany ;)

Wiem, wiem - większość ponad garnitur, koszulę i krawat jest awangardą (i nigdy na rowerze), no i żadnych żywych kolorów. Nawet w "casual friday" :lol:

Opublikowano

@jkrol: koszula wydaje sie miec zbyt wysoki kolnierz, ale malo widac na zdjeciu, wiec trudno ocenic na 100%. Kolorystycznie jest dobrze, tylko brak skarpetek do ciezkiej gory (kurtka) srednio mi gra.

@saint benji: pomine poszczegolne elementy ubioru, bo to nie moj styl, ale kolorystycznie jest niestety slabo, kapelusz nijak sie ma do reszty i 'odstaje' zbyt mocno. Spodnie sa moim zdaniem zbyt jasne do czarnych butow. Oczywiscie zakladajac, ze zdjecie nie przeklamuje kolorow.

Pozdrawiam,

dsc.

Opublikowano

Vislavie, na pierwszym zdjęciu wyglądasz wręcz gniewnie-buntowniczo :D Widzę u Ciebie zamiłowanie do poziomych pasów - bardzo fajnie to współgra z Twoim miejscem zamieszkania :) Pozdrawiam i wpadaj częściej!

dzk b, czasami tu zaglądam gniewnie i buntowniczo, z całkowicie innej bajki zresztą :lol:

Opublikowano

[...]

Czad, wyglądasz jak hybryda kowboja z marynarzem 8-)
właściwie jak połączenie kowboja , marynarza i lekarza :D
Dr Sealboy :mrgreen: czyli Dr Kilroy w innym wcieleniu - współczesny Mr Hyde :lol: