Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może szpinak sobie darujmy, bo o ile dobrze pamiętam, to wtedy u bohatera następował charakterystyczny dla mężczyzn przepływ krwi z jednego miejsca w drugie, chyba że oglądałem jakąś niegrzeczną wersję bajki :oops::lol:

Opublikowano

Wiedziałem...po prostu mam taką teorię, że prawdziwy gentleman musi uprawiać sport :)

Biorąc jednak pod uwagę, że jest to forum o elegancji, a nie o kulturystyce oraz, że moje przedramiona są cały czas mniejsze niż bicepsy, skupmy się na zestawie :P

Opublikowano

Sobota. W trasie.

Marynarka - Crombie (84% wełna, 15% jedwab, 1%kaszmir) - ciekawostka - kupiona za 7PLN :)

Poszetka od kolegi Velahrn (dzięki piękne!)

Koszula - Charles Tyrwhitt

Knit - Fraternity

Spodnie - Zara (99% bawełna).

Buty - Barratts (raczej woły robocze:))

pasek - uniqlo

ze spinką w butonierce chyba przesadziłem ;) miłego wieczoru!

post-618-13658920640839_thumb.jpg

post-618-13658920641264_thumb.jpg

post-618-13658920641687_thumb.jpg

Opublikowano

Bardzo lubię marynarki Crombie, choć w iście diabelski sposób wybrnąłeś z sytuacji i oszczędziłeś sobie komentarzy o dopasowaniu poprzez niezapinanie tej konkretnej.

Bardzo fajny, letnio-wiosenny zestaw. :)

Opublikowano

Kolorystycznie mnie się podoba - jest żywo :) Rozumiem, że zdjęcia robiłeś czekając cierpliwie na TLK? ;)

Co to za pasek, w którym wystają dwie końcówki? Jak prezentuje się marynarka zapięta? Nie jest zbyt obszerna? Ile ma krawat w szerokości?

Opublikowano

Przyszedł czas na mnie. Z góry przepraszam za jakość zdjęć. Nie zdążyłem zrobić fotek za dnia, a sztuczne światło i marny aparat pewnie wiele popsują.

Garnitur Zara

Koszula Sunset Suits

Krawat Graphite

Poszetka No name

Zestaw budżetowy, studencki. Skróciłem rękawy marynarki i spodnie.

Jestem otwarty na Wasze uwagi :)

Edit: literówki

post-376-13658920642097_thumb.jpg

post-376-13658920642375_thumb.jpg

Opublikowano

Kolorystycznie mnie się podoba - jest żywo :) Rozumiem, że zdjęcia robiłeś czekając cierpliwie na TLK? ;)

Co to za pasek, w którym wystają dwie końcówki? Jak prezentuje się marynarka zapięta? Nie jest zbyt obszerna? Ile ma krawat w szerokości?

nie zdaża mi się często jeżdzić TLK :D

Wrzucam jedyne ujęcia w zapiętej marynarce, które posiadam. Dopasowanie sami oceńcie :)

Krawat ma bodajże 5,5/6cm szerokości.

Zdecydowanie letni zestaw do biegania po mieście :)

post-618-13658920642699_thumb.jpg

Opublikowano

Zainspirowany niedawną 'plażową dyskusją' wszczętą przez Zakiego na szarmant.pl nie mogłem sobie odpuścić błękitnych spodni jadąc nad jezioro :)

Jest git! Spodnie bomba, czapka rządzi.

Opublikowano

Ale wysyp ;)

Pozwolę sobie opisać swoje wrażenia skrótowo:

4inHand - spodnie świetne chociaż w takiej długości i do żeglarskich butów to mi bardziej odpowiada podwinięcie do pożądanej długości, niż skrócenie. Za to kaszkiet, nie wiem czy to kwestia sposobu noszenia czy samego kaszkietu ale jakoś nie pasuje. A tak na marginsie - z czego jest uszyty? Tu wygląda na coś cięższego, ciepłego.

type - rewelacyjne połączenie pasek-zegarek-buty. To, że są podobnego koloru to oczywiście standard, ale tu kolor jest jasny akurat na słoneczną pogodę, dość nietypowy (nie tak często spotykany wberw pozorom) i niemal identyczny w wszystkich 3 elementach.

603przemek - ładna poszetka, wszystko bardzo stonowane ale ona dodaje kropkę nad "i"

eye_lip - straszny misz masz i o dziwo nie gryzący się - brawa :)

Opublikowano

Po kolei:

type:

Zestaw stonowany, na luzie i podoba mi się :) spinka w butonierce może zostać, dodaje tylko nieformalnego charakteru!

603przemek:

Wszystko ok, bez żadnych udziwnień. Osobiście wolę dłuższe marynarki, ale to kwestia gustu, a i rozumiem, że to rtw i nie na wszystko od Ciebie zależy :)

eye_lip:

najpierw mi się nie podobało, potem spojrzałem jeszcze raz i uznałem, że w tym szaleństwie jest metoda ;) zestaw bardzo dobry, a chyba każdy przyzna, że jest to trudne przy tylu wzorach...

Opublikowano

4inHand - spodnie świetne chociaż w takiej długości i do żeglarskich butów to mi bardziej odpowiada podwinięcie do pożądanej długości, niż skrócenie. Za to kaszkiet, nie wiem czy to kwestia sposobu noszenia czy samego kaszkietu ale jakoś nie pasuje. A tak na marginsie - z czego jest uszyty? Tu wygląda na coś cięższego, ciepłego.

IMO taką długość powinny mieć spodnie.

Nie wiem z jakiej tkaniny jest kaszkiet, ale sprawdzę to. Nie jest w nim ciepło, ale niestety ma poliestrową podszewkę, która elektryzuje włosy niczym pałeczka ebonitowa :)

Opublikowano

Nie mogłem się powstrzymać, aby nie zrobić tego zdjęcia ;) 4in- w takim razie masz dobre oko, bo jedynie koszula jakościowo odstaje - jakiś słaby McEarl z Van Graffa, krawat Dior, marynarka Oscar Jacobson, poszetka TMLewin.

Opublikowano

Z piątku przed wyjściem z pracy na spotkanie w winiarni. Cały dzień kręcenia się na krześle, więc marynarka i przede wszystkim spodnie pomięte jak cholera. :)

Bawełniana marynarka bez podszewki - Atelier Torino

Koszula - Charles Tyrwhitt

Jedwabny Krawat - Savile Row Company

Spodnie - Hawkings McGill

Buty - Barker of Earls Barton Hand Lasted Collection (27 lat)

P.S. Była i poszetka, ale dopiero po wyjściu z pracy, bo miałem ochotę nosić ją tego dnia w stylu bardziej dandy.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika