Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał:

Wiesz, że z łezką jest trochę jak z poszetką? Wygląda super, ale zacząłem otrzymywać dość dziwne pytania ;)

Idąc tym rozumowaniem zakładanie koszuli i marynarki nie ma sensu, bo przecież nikt normalny, tzn. bez przymusu, tego nie robi ;) 

Kwestia łezki lub jej braku to wg mnie sprawa osobista, ale dociągnąłbym krawat :)

Opublikowano
43 minuty temu, jack13th napisał:

Idąc tym rozumowaniem zakładanie koszuli i marynarki nie ma sensu, bo przecież nikt normalny, tzn. bez przymusu, tego nie robi ;) 

Ja uważam, że to wszystko jest kwestia własnego uznania i powolnego dochodzenia do oczekiwanego efektu. Większość osób na konferencji ubrała się dobrze (koszula+marynarka), prawie nikt powyżej tego, stąd byłem jedną z kilku % osób w krawacie co samo w sobie zwracało uwagę. Co ciekawe, dostałem kilka niezależnych pytań właśnie o łezkę i stwierdziłem, że wolę w decydującym dniu pójść jednak odrobinę z prądem, bo zależało mi bardziej na zapamiętaniu tego co miałem do powiedzenia niż jak wyglądałem ;)

Szkoda, że nie widzieliście jednego z najbardziej uznanych w swojej działce profesów z Australii. Na własny wykład (praca opublikowana w Nature) przyszedł ubrany w jeansy i t-shirt adidasa reprezentacji piłkarskiej Belgii...

Kolejna ciekawa obserwacja - "elegancka" koszula z krótkim rękawem wcale nie jest domeną polskich wesel...

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, jack13th napisał:

Kwestia łezki lub jej braku to wg mnie sprawa osobista, ale dociągnąłbym krawat :)

3 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał:

Ja uważam, że to wszystko jest kwestia własnego uznania i powolnego dochodzenia do oczekiwanego efektu.

Bernhard Roetzel (mam nadzieją, że uchodzi tutaj jeszcze za autorytet) uważa, że łezka jest opcją, a niedociągnięty krawat nie ma racji bytu. 

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 4